• Enlace Slider home mascletás (8)

Junta Central Fallera

  • Inici
  • Notícies
  • Eva Mª Cuerva parla de les noves tecnologies a les falles

Eva Mª Cuerva parla de les noves tecnologies a les falles

La xarrada va aprofundir sobre l'impacte de les noves tecnologies a les falles.

 El passat dijous 3 d'octubre, el casal de la Falla Plaça del Pilar va acollir la xarrada d'Eva Mª Cuerva per parlar de les noves tecnologies a les falles. Una xarrada on va posar-se de relleu el paper de les noves tecnologies en l'avanç dels mètodes de construcció de les falles i la situació actual de la professió dels artistes fallers, tot baix la seua experiència personal.

Cuerva recordava com va passar-se, en qüestió d'un parell d'anys, del cartró al suro blanc per construir els monuments fallers. Per a ella va ser tota una revolució, ja que el nou material permet els artistes fer volums més lleugers i còmodes. Però, tot i això, reconeix que és necessari trobar una alternativa més ecològica i respectuosa amb el medi ambient.

A més a més, preguntada pel públic assegurava que aquest canvi, que uneix ciència i art, va estar espentat per la necessitat de trobar un equilibri a l'ofici, que el convertirà en rendible i productiu. Mesures, que podem trobar amb programes com ZBrush, un software per modelar en 3D que facilita la ràpida edició i creació de detalls en les figures.

També, l'escultora va parlar de l'actual crisi que pateix el Gremi d'Artistes Fallers, culpant a la poca capacitat de trobar acords i punts en comú, per exemple, per comprar materials més barats o consensuar mesures que ajuden a eixir d'aquesta greu situació, empitjorada des de la pujada del 21% de l'IVA. Com possibles solucions, a més de la unió, va parlar d'un avantprojecte d'aplicació que seria capaç de calcular el volum de les escultures dissenyades, facilitant també el preu dels materials necessaris... "Açò va a dur-nos a la realitat a la que ningú volem enfrontar-nos, que és realment què costa de veritat la falla".

Sense dubte un clar exemple de com les noves tecnologies han estat i estan lligades a les Falles i de com tenim que aprofitar-les per millorar i perfeccionar la festa.

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Legir mes

Acepto
Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h