• Enlace Slider home mascletás (2)

Junta Central Fallera

  • Inici
  • Notícies
  • Eva Mª Cuerva parla de les noves tecnologies a les falles

Eva Mª Cuerva parla de les noves tecnologies a les falles

La xarrada va aprofundir sobre l'impacte de les noves tecnologies a les falles.

 El passat dijous 3 d'octubre, el casal de la Falla Plaça del Pilar va acollir la xarrada d'Eva Mª Cuerva per parlar de les noves tecnologies a les falles. Una xarrada on va posar-se de relleu el paper de les noves tecnologies en l'avanç dels mètodes de construcció de les falles i la situació actual de la professió dels artistes fallers, tot baix la seua experiència personal.

Cuerva recordava com va passar-se, en qüestió d'un parell d'anys, del cartró al suro blanc per construir els monuments fallers. Per a ella va ser tota una revolució, ja que el nou material permet els artistes fer volums més lleugers i còmodes. Però, tot i això, reconeix que és necessari trobar una alternativa més ecològica i respectuosa amb el medi ambient.

A més a més, preguntada pel públic assegurava que aquest canvi, que uneix ciència i art, va estar espentat per la necessitat de trobar un equilibri a l'ofici, que el convertirà en rendible i productiu. Mesures, que podem trobar amb programes com ZBrush, un software per modelar en 3D que facilita la ràpida edició i creació de detalls en les figures.

També, l'escultora va parlar de l'actual crisi que pateix el Gremi d'Artistes Fallers, culpant a la poca capacitat de trobar acords i punts en comú, per exemple, per comprar materials més barats o consensuar mesures que ajuden a eixir d'aquesta greu situació, empitjorada des de la pujada del 21% de l'IVA. Com possibles solucions, a més de la unió, va parlar d'un avantprojecte d'aplicació que seria capaç de calcular el volum de les escultures dissenyades, facilitant també el preu dels materials necessaris... "Açò va a dur-nos a la realitat a la que ningú volem enfrontar-nos, que és realment què costa de veritat la falla".

Sense dubte un clar exemple de com les noves tecnologies han estat i estan lligades a les Falles i de com tenim que aprofitar-les per millorar i perfeccionar la festa.

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte