• Enlace Slider home mascletás (7)

Junta Central Fallera

La banda més admirada naix en Artesanía Llobe.

L'últim cap de setmana de gener, 1700 persones ompliran el Palau de la Música per a viure un dels moments més fascinants del regnat d'una Fallera Major de València i les seues Cort d'Honor, l'exaltació. L'emoció envairà la sala Iturbi en el moment que és centre i raó de ser d'este acte, la imposició de bandes. Esta peça de la indumentària d'una fallera, anunciarà des d'este moment que Alicia Moreno i Morales i Sofia Soler i Casas i les seues Corts d'Honor són les màximes representants de la nostra festa.
 
En entrar en el seu taller en el carrer Oloriz, es percep a l'instant que cada puntada en cada banda, estendard o corbatí ha sigut feta amb el mestratge que solament el bon fer d'una empresa especialitzada en ells poden aconseguir. En eixir a gaudir de les falles, veurem els carrers de València plenes amb els seus estendards que es lliuren en la plaça de l'Ajuntament, corbatins brodats i, per descomptat, falleres lluint les seues bandes. Des de 1984, les Falleres Majors de València i les seues Corts d'Honor llueixen les creacions que des d'artesania Llobe preparen per a elles, i que naixen del respecte i la il·lusió que un encàrrec com a est mereix, doncs la banda no solament distingeix i acompanya a una Fallera Major durant tot el seu regnat, si no que és un dels records més emblemàtics i significatius d'est.
 
Una Fallera Major de València llueix la banda que l'acredita com a tal, des de l'acte de l'Exaltació fins que, passat l'estiu es tria a la seua successora.Solament uns mesos. Mesos d'actes, llocs nous, de llagrimes d'emoció i de vivències úniques. Solament uns mesos que marquen una vida, i els records d'estos dies sempre aniran lligats a la banda que Artesania Llobe crea per a elles.
 
Al llarg dels anys, l'única variació que ha patit el disseny d'aquestes bandes ha sigut veure com s'anaven reduint i estrenyent el cos central de les mateixes, conservant totes les caracteristiques d'un diseeny que va nàixer des de Junta Central Fallera. All mes d'octubre s'inicia el procés de creació de les exclusives bandes que seran el centre de totes les mirades des del moment de la seua imposició en l'exaltació. Els escuts brodats a mà, el tisú (tela de seda entreteixida amb fils d'or) i les borles de canutillo d'or es combinen per a veure nàixer aquestes peces úniques, fetes completament a mà; 24 bandes de Corts d'Honor i les preparades per a Alicia Moreno Morales i Sofia Soler Casas estan ja preparades per a viure amb elles les Falles 2016.
 
Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte