• Enlace Slider home mascletás (6)

Junta Central Fallera

Vesprada d'assaig en el Palau

La vesprada del dimecres 27 de gener, les nostres Falleres Majors de València, i les seues Corts d'Honor, van viure una de les jornades, prèvies a les Exaltacions, més emocionants. I és que, l'assaig en el Palau és, sens dubte, un dels moments més especials i importants que nostres màximes representants viuen en aquests dies que antecedeixen al de l'Exaltació.
 
Una mescla de sensacions inundava el Palau. D'una banda alegria, molta, ja que el seu gran dia està molt pròxim; per un altre nerviosisme, perquè tot ha d'eixir a la perfecció, i tots i cadascun dels detalls compta.
 
I allí van estar, com sempre, l'equip de Festejos de JCF, així com el de Protocol, supervisant tots els elements que participen en un dia tan important. Per descomptat, també van estar Sofia i Alicia, i les seues Corts d'Honor, el Regidor de Cultura Festiva i President de JCF, Pere Fuset, i l'Alcalde de València, Joan Ribó.
 
Primer seria el torn de l'assaig de les infantils. Després, serien Alicia i la seua Cort, les que pujarien al màgic escenari del Palau. Com mana la tradició, Pere Fuset va rebre en l'escenari a totes i cadascuna de les components de les Corts d'Honor i les va imposar les bandes. Després de les Corts, tal com ocorrerà el divendres i el dissabte, va arribar el torn de Sofia i després el d'Alicia. Cadascuna d'elles va pujar a l'escenari, precedida pels macers, i seguida per l'Alcalde de la nostra Ciutat. Ja sobre l'escenari, després de la salutació de rigor, Joan Ribó imposaria a les Falleres Majors les bandes que lluiran a partir del divendres i el dissabte, així com la joia.
 
No va poder faltar en aquest assaig general, la Banda Municipal de València, interpretant la Suite Cort d'Honor i la Suite Fallera Major. Una autèntica delícia per als sentits. De la mateixa manera, l'assaig també va comptar amb la característica veu de Rafael Martí Monforte, aqueixa veu en off que any rere any aconsegueix posar-nos els pèls de punta i que narra de forma magistral cadascun dels moments clau de les Exaltacions, sobretot, el de l'eixida de les Falleres Majors de València amb açò de...  "Valencians i valencianes! De naiximent o dret! Estants o habitants de la ciutat de Valencia! És hora de que els fallers vos presentem a la nostra Regina per a rendir-la els honors que sa distinció mereix… Pel conjunt de virtuts que atesora i que la fan dignísima portadora de nostra més alta representació, rindam homenatge d’amor i pleitesía a la Fallera Major de Valencia per a les Falles... ".
 
Tot està preparat en el Palau per a viure les Exaltacions de les nostres Falleres Majors: la moqueta vestint la Sala Iturbi, la Cadira d' Or, els músics amb els seus instruments... i, principalment, ja estan llistes nostres Falleres Majors de València, Sofia i Alicia, per a viure el que, sens dubte, serà un dels moments més especials del seu regnat.
Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte