• Enlace Slider home mascletás (4)

Junta Central Fallera

Castelló & Castelló, pintes que emocionen

Crear amb una eina a priori ruda com un cisell i sobre una base de metall peces tan delicades i precioses com les pintes que adornen el pentinat de la dona valenciana és tot un art. Començant per un disseny en paper, cada colp de cisell va deixant veure i va creant els únics i elegants traços que conformaran una de les joies de la indumentària valenciana, i una de les seues peces més característiques.
 
Des del disseny de Pepe i a les mans orfebres de Miguel , els dissenys de Castelló & Castelló són cuidats al detall, realitzada amb un procés artesanal i laboriós que brilla amb llum pròpia dins de la riquesa de la indumentària valenciana. Des de 1996, Castelló&Castelló adorna i completa el pentinat de les màximes representants de la festa, superant amb escreix el repte i la complicada responsabilitat d'aportar unes pintes a l'altura de les circumstàncies, unes xicotetes obres d'art per a aconseguir fer enlluernar la persona i bellesa de les Falleres Majors de València i de les seues corts d'Honor.
 
Les Corts d'Honor adornaran el pentinat tradicional amb pintes d'una base de plom banyada en or, amb un dibuix estile barroc per a la indumentària del S.XIX, mentre que per al S.XVIII llueixen una pinta banyada en plata d'inspiració en aquesta època, sent la triada per a la Cort d'Alicia Moreno Morales d'una grandària major per a encaixar amb les carasteristiques de la indumentària que llueixen.Els dibuixos que s'empren per a les Corts d'Honor són exclusius, sent elles les úniques privilegiades a lluir els dissenys triats.
 
Com és tradicional, les Falleres Majors de València llueixen l'escut de la ciutat cisellat a mà en les pintes que usen per primera vegada el dia de la seua Exaltació. Cal destacar que esta norma solament va ser saltada per al 75 aniversari de Junta Central Fallera, quan, amb permís de la Fallera Major de València 2014, la Cort d'Honor va poder lluir aquest emblema també en les seues pintes. Per a Alicia Moreno Morales i Sofia Soler Casas, Falleres Majors de València, Castelló & Castelló conserva un any més aquesta tradició en un clar homenatge i distinció a la ciutat i la festa a la qual representen.
 
Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte