• Enlace Slider home mascletás

Junta Central Fallera

Ja coneixem el Llibre Faller 2019

La Delegació de Publicacions de JCF presenta el Llibre Faller 2019.  

El matí del dissabte, 2 de febrer, ha tingut lloc la presentació del Llibre Faller 2019 a l'Auditori del Museu de les Ciències. L'acte ha estat presidit per les nostres Falleres Majors, Marina Civera i Sara Larrazábal, i les seues Corts d'Honor, acompanyades pel regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, i tota la cúpula directiva de JCF. 

Després de la benvinguda donada per la Vicepresidenta Inmaculada Guerrero, el responsable de la Delegació de Publicacions, Lluís Fernández, ha presentat les activitats emmarcades dins de l'Indult del Foc. Posteriorment, Inma Guerrero ha realitzat una breu introducció dels continguts del Llibre Faller d'enguany, per a donar pas, seguidament, a la presentació en detall del monogràfic del Llibre Faller 2019, dedicat a Josep Segrelles, i els 90 anys del primer cartell de Falles. Amb l'ajuda de Fernando Tormo, director de la Casa Museu de Segrelles, Xavi Calvo, dissenyador, i dels llicenciats en Història i Història de l'Art, Iván Esbrí i Manuel Muñoz, s'ha realitzat una amena xarrada on s'ha tractat la vida i obra de Segrelles i l'impacte que va tenir el seu cartell en la València de 1929. Lluís Fernández ha sigut l'encarregat de moderar el debat. 

A continuació ha arribat el moment més emotiu de l'acte, quan s'ha lliurat el llibre als familiars dels membres de Junta i artistes fallers desapareguts en 2018, entre ells, el nostre venerat company Dani Lloret, membre de la Junta Central Fallera, juntament amb els artistes Alfonso Díaz, Manuel Ferrer i Francisco Tomás. 

Per últim, s'han repartit els primers exemplars del Llibre Oficial Faller de 2019 als autors, col·laboradors, Corts d'Honor, Falleres Majors de València i al Regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset. 

D'esta manera, la Delegació de Publicacions de la Junta Central Fallera conclou, un any més, un llarg i laboriós treball de recopilació de textos i fotografies que il·lustren esta publicació i que la fan mereixedora d'estar en tota biblioteca fallera. Referent i finestra cap a l'exterior de tot l'exercici faller, el llibre oficial manté l'estructura organitzativa per la qual s'ha optat en anys anteriors. 

Les pàgines del Llibre Faller 2019 ens mostren a les nostres representants, les Falleres Majors de València, i les seues Corts d'Honor; la composició de les diferents delegacions de JCF; les activitats, actes i concursos que s'han desenvolupat durant el regnat de Rocío Gil i Daniela Gómez fins el dia en què arribaren al càrrec Marina Civera i Sara Larrazábal; els premis de Falles i ninots; el programa oficial de Falles 2019; les diferents Juntes Locals i Centres Valencians a l'exterior i, per descomptat, els esbossos de les Falles que es plantaran en març acompanyades de cada president i fallera major. 

També en este llibre, considerat un espai dedicat a la divulgació cultural, pretén ser un homenatge a totes eixes persones vinculades a la festa que ens han deixat durant este exercici, entre ells, Enrique Real, president de Junta Central Fallera als anys 80.

Les fotografies incloses en el Llibre Faller han sigut fetes per Armando Romero i Josep Vicent Zaragozà, a més de les específiques per a diversos premis fallers d'Àngel Romero i Carles Andreu.

A totes les persones que han fet possible esta publicació, GRÀCIES!

Fotografies: Armando Romero

 • A44I3770
 • A44I3801
 • A44I3815
 • A44I3822
 • A44I3830
 • A44I3834
 • A44I3837
 • A44I3840
 • A44I3843
 • A44I3846
 • A44I3850
 • A44I3853

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte