• Enlace Slider home mascletás (4)

Junta Central Fallera

Ja coneguem el Llibre Faller 2016

El matí del dissabte 6 de febrer tingué lloc la presentació del Llibre Faller 2016 a la Sala Polivalent del Museu Príncep Felipe de la Ciutat de les Arts i les Ciències. L’acte estigué presidit per nostres Falleres Majors, Alicia Moreno i Sofía Soler, i la Cort d’Honor de la Fallera Major, acompanyades pel regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, i tota la cúpula directiva de JCF.

Després d’una breu presentació de la publicació a càrrec del delegat de l’àrea de Publicacions, José Ombuena, tingué lloc una xarrada-col·loqui a càrrec d’alguns autors d’articles, com Gil Manuel Hernández i Manolo Sanchis, i Jordi Palanca en representació dels artistes carrossers.
 
L’Àrea de Publicacions de la Junta Central Fallera ha conclòs d’esta manera un laboriós treball  de recopilació de textos i fotografies, que són les que al final composen esta publicació, i que la fan mereixedora d’estar en tota biblioteca fallera. Continua bàsicament la mateixa estructura d’anys anteriors, inclosa la reducció del nombre de pàgines fins les 404.
 
D’esta manera, amb un esquema similar, els pàgines del Llibre Faller 2016 ens mostra a les nostres representants, les Falleres Majors 2016 i les seues Corts d’Honor, on s’ha inclòs un saluda com a Crida prèvia. A més, els membres de les diferents delegacions de JCF; les activitats, actes i concursos que s’han desenvolupat durant el regnat d’Estefanía López i María Donderis fins el dia que arribaren al càrrec Alícia Moreno i Sofía Soler; els premis de falles; el programa oficial de Falles; les diferents Juntes Locals i Cases Regionals a l’exterior; i per suposat els esbossos de les falles a plantar en març acompanyats de cada president i fallera major.
 
Un apartat que canvia de contingut cada any és el monogràfic, recopilació d’articles en torn a un tema, i que enguany s’ha triat l’art efímer, tan característic de nostra festa, i en concret el dels artistes fallers, en relació a la Fira de Juliol. I es que en breus mesos es celebrarà l’edició número 125 de la Batalla de Flors, on han participat activament els artistes fallers des del principi.
 
Per mostrar el treball efímer dels artistes fallers, han acceptat col·laborar una sèrie de persones com Gil Manuel Hernández, Rafa Solaz, Javier Mozas, Manolo Sanchis, i diversos carrossers actuals com Burriel, Sánchez, Palanca, Demets, Azpeitia, Carrero, Guaita-Roda, que ens mostren de manera breu els treballs en carrosses, pavellons i falles plantades a la Fira de Julio. Este tema ve reforçat amb les guardes del Llibre Faller, que ens mostren dos dels pavellons municipals que hi ha hagut, i amb l'inici de cada apartat del Llibre Faller, il·lustrat pels cartells oficials de la Fira de Julio confeccionats per artistes que també van plantar falla.
 
També hem comptat amb la col·laboració de Joan Castelló, que ens escriu sobre el 75 aniversari de la creació de la secció Especial; Sento Bayarri, amb un altre text sobre el 75 aniversari de la revista El Turista Fallero; i un altre a càrrec de la Delegació de Promoció Exterior sobre la difusió de la candidatura de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la UNESCO.
 
També hem comptat amb la col·laboració de Joan Castelló, que ens escriu sobre el 75 aniversari de la creació de la secció Especial; Sento Bayarri, amb un altre text sobre el 75 aniversari de la revista El Turista Fallero; i un altre a càrrec de la Delegació de Promoció Exterior sobre la difusió de la candidatura de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la UNESCO.
 
I tot acompanyat per fotografies aportades per cada autor, a més de les del primer premi d'Enginy i Gràcia que sempre ens aporta l'incombustible Ángel Romero. I per descomptat el gros del treball del dia a dia que plena els fulls del llibre amb el treball professional d'Armando Romero i Josep Vicent Zaragoza.
 
A tots els que heu fet possible esta publicació, GRÀCIES! 
 
 
 
Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte