• Enlace Slider home mascletás

Junta Central Fallera

  • Inici
  • Notícies
  • La Ciutat de les Arts i les Ciències, nou emplaçament per a l'Exposició del Ninot

La Ciutat de les Arts i les Ciències, nou emplaçament per a l'Exposició del Ninot

L'Exposició del Ninot 2016 serà un esdeveniment històric dins de les falles, ja que els ninots seran exposats en el Museu Princep Felipe. Després de situar-se en complexos històrics com la Llotja de la Seda, el Mercat Central i el Mercat de Russafa i zones de gran afluència com el Centre Comercial Nuevo Centro, este 2016 els ninots candidats a ser salvats del foc s'exposen durant més de 5 setmanes en un espai dedicat a la cultura i l'art com és la Ciutat de les Arts i la Ciències.
 
La Ciutat de les Arts i les Ciències és un referent no solament dins de l'arquitectura valenciana, sinó també com a complex cultural, d'oci i ciència, que alberga grans esdeveniments celebrats en la ciutat. Situat en l'últim tram de l'Antic Llit del Riu Turia, al llarg de aproximadament dos quilòmetres s'alineen els 5 recintes dedicats a les arts i les ciències que conformen esta ciutat dins de la ciutat: El Palau dels Arts Reina Sofia, L'Umbracle, L'Hemisfèric, el Museu dels Ciències Princep Felipe i l'Oceanogràfic. Seguint una estètica molt estudiada que signa l'arquitecte Santiago Calatrava, el blanc dels recintes es fon amb el blau de les làmines d'aigua que els envolten, en un homenatge a la Mediterrànea.
 
Inaugurat l'any 2000, el Museu de les Ciències Princep Felipe es situa entre el pont de Monteolivet i el pont de l'Assut d'Or, i al costat de L'Hemisfèric. Amb els seus 55 metres d'alt i 220 de llarg, la combinació entre el blanc del formigó vist de la seua estructura i les grans vidrieres que ho tanquen, fan d'ell un conjunt imponent i lleuger al mateix temps, una obra de gran magnitud que destaca per l'elegància en els seus traços.
 
La Sala de les Arquerias rep des del dia 1 de febrer els ninots que participen enguany en la mostra, i que ocuparan els 2.500 metres quadrats d'esta sala. Un recinte preparat per a albergar les millors exposicions, espaiós i amb bona il·luminació que li atorga un plus de qualitat a una Exposició del Ninot que cada any es supera i en la qual participen 700 ninots en les diferents seccions. Esta nova ubicació permetrà arribar a més publique, aconseguir una millor repercusió i dotar a la mostra d'una major rellevància. Una vegada s'inaugure divendres dia 5 de febrer, i fins a la setmana fallera, cada visitant, cada vot és important per a triar als dos ninots que es salvaran del foc i que entraran formar part de la història de les falles com "Ninots Indultats".
 

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte
Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h