• Enlace Slider home mascletás (2)

Junta Central Fallera

  • Inici
  • Notícies
  • La ciutat de l’artista faller com a “districte cultural”

La ciutat de l’artista faller com a “districte cultural”

La promoció de la Ciutat de l’Artista Faller com un centre de desenvolupament cultural i art urbà relacionat amb la universitat i la innovació, la seua projecció turística i internacional i la millora dels seus accessos són tres de les mesures que arreplega el Decàleg per a la Revitalització i Millora d’este espai singular que agrupa una gran quantitat de tallers artesans en el districte de Benicalap.

 

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha firmat hui este pla, acordat amb el suport de tots els grups polítics municipals, que han reiterat la seua decisió “de revitalitzar este espai fonamental i necessari per al desenvolupament cultural, turístic i econòmic de la ciutat”. Amb esta finalitat, s’adoptaran decisions per a dignificar l’ofici d’artista faller i millorar i promocionar la Ciutat de l’Artista Faller, tal com recull el decàleg.

La iniciativa també ha sigut firmada pel primer tinent d’alcalde, Joan Calabuig, el segon tinent d’alcalde, Jordi Peris, el portaveu del Grup Municipal Popular, Alfonso Novo, el del Grup Municipal Compromís, Pere Fuset, i el del Grup Municipal Ciutadans, Fernando Giner. Així mateix, s’ha sumat a l’acord el mestre major del Gremi d’Artistes Fallers, José Ramón Espuig.
Després de firmar, l’alcalde ha manifestat la seua “profunda satisfacció” pel fet d’haver acordat unànimement la dignificació de la Ciutat de l’Artista Faller, “que implica el seu impuls com a focus d’atracció turística i cultural que allarga la temporalitat de les Falles”.

“La regeneració d’este espai estava en el programa de tots els partits i, per descomptat, eixa voluntat ha d’anar acompanyada d’inversions i presa de decisions per a revitalitzar la zona”, ha continuat Ribó, que també ha manifestat la voluntat de l’equip de govern de dignificar el Museu Faller, “amb la finalitat de donar-li la categoria de museu i no de magatzem de figures”.

Finalment, l’alcalde ha recordat que l’acord, que també implica el disseny d’un pla urbanístic de regeneració del barri de Ciutat Fallera, es firma en el marc temporal en el qual també s’espera la declaració de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

El primer tinent d’alcalde i portaveu del Grup Municipal Socialista, Joan Calabuig, ha recalcat que la Ciutat de l’Artista Faller “és un patrimoni extraordinari de València, que s’ha de posar en valor com un enclavament cultural singular, i també per a generar riquesa”. Per la seua banda, el segon tinent d’alcalde i portaveu del Grup Municipal València en Comú, Jordi Peris, ha incidit en la importància de l’acord “que permetrà que la Ciutat de l’Artista Faller, que arreplega el més arrelat de la ciutat, allò que ens dóna sentit, tinga projecció per a donar a conéixer la capacitat creativa i el talent dels seus artistes”.

En la mateixa línia s’ha manifestat el portaveu del Grup Municipal Ciutadans, Fernando Giner, que ha destacat “la necessitat d’intervindre en un espai fonamental i necessari per al desenvolupament cultural, turístic i econòmic de la ciutat”. “No oblidem”, ha concretat, “que si la proclamació de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat es fa efectiva, la Ciutat de l’Artista Faller rebrà contínuament turistes que, si no fem alguna cosa sobre este tema, es trobaran amb un polígon de naus industrials que ha perdut la seua essència de ser el bressol de l’artesania i l’ofici de l’artista faller”.

En nom del Grup Municipal Popular, el seu portaveu, Alfonso Novo, ha mostrat “la seua alegria per l’aposta comuna per la festa i l’espai en el qual es genera el monument faller, que inclou fins i tot l’ampliació dels usos de la Ciutat Fallera d’este enclavament industrial que està dins del nucli urbà”.

Finalment, el portaveu del Grup Municipal Compromís i regidor delegat de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha assenyalat “que la unió al voltant de la festa val la pena”, i ha recordat l’aposta de convertir la Ciutat Fallera “en un districte cultural que, a més, pot ser un estímul per a la regeneració del barri”.

Per la seua banda, el mestre major del Gremi d’Artistes Fallers, José Ramón Espuig, després d’agrair la iniciativa i el suport de tots els grups polítics, ha desitjat que es desplegue punt a punt.

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte