• Enlace Slider home mascletás (3)

Junta Central Fallera

Ruta betlemnística

Els casals amb els betlems premiats per Junta Central Fallera, van obrir les seues portes per a gaudir de  tots els detalls i secrets d'una tradició nadalenca que s'ha convertit en un referent dins del món de les falles.

 

Quants mesos es necessiten per a aconseguir obres d'art com estes? Va ser, sens dubte, una de les preguntes més repetides durant la ruta de betlems d'ahir. La Fallera Major de València, Alicia Moreno i la seua Cort d'Honor, van viure una jornada fallera al més pur estil nadalenc.

La primera parada de la ruta va ser al casal de la Falla Grups Verge del Carme, guanyadora del Segon Premi de la categoria Tradicional A. Un pessebre que a més ha obtingut el Primer Premi de l'Agrupació del Marítim en la categoria Clàssic A. El betlem, va enamorar per la seua original representació del dia i la nit. Gràcies a la il·luminació es podien observar el pas de les hores en la representació nadalenca. 

Sorpresos davant la majestuositat del betlem de la Falla Grups Verge del Carmen, Alicia i la seua Cort, van visitar la Falla Vidal de Canelles-Sánchez Coello per a contemplar el Primer Premi de la categoria Tradicional B. Esta comissió, que torna a alçar-se amb el màxim guardó de la categoria, per segon any consecutiu, va mostrar la seua il·lusió i emoció davant els durs mesos de treball. Treball que s'ha vist recompensant amb un doblet, ja que han obtingut també el Primer Premi de l'Agrupació del Marítim en la categoria Clàssic B. El protagonisme de les llums i la seua importància per a explicar la història, han sigut alguns dels ingredients clau del seu èxit. 

La Falla Just Vilar-Mercat del Cabanyal va rebre també a Alicia i la seua Cort, per a explicar, amb molt d’orgull, el Tercer Premi de Lliure Disseny A. El ja famós Bosc Encantat, es va alçar també amb el Primer Premi de l'Agrupació del Marítim en la categoria Lliure Disseny A. Una vertadera obra d'artesania on, tal com van apuntar els fallers de la comissió, tot el betlem estava fet a mà. L'originalitat i la temàtica, van sorprendre a tots els membres de junta. Alicia Moreno va signar en el llibre d'honor de la comissió per a deixar constància de la seua visita.

I sense eixir del marítim, la visita a la Falla Barraca-Espadá no va deixar indiferent a ningú. Amb el seu Segon Premi en la categoria Lliure Disseny B i el seu Primer Premi a l'Agrupació, s'ha convertit en un dels betlems de màxima actualitat per la seua temàtica: Star Wars. Els ninots tematitzats que trobem al  betlem  estan realitzats pels fallers amb les seues pròpies mans. Segur que els amants de la famosa saga, no dubtaran a visitar-ho. 

La visita a la Falla Ramiro de Maeztu-Humanista Furió es va viure també molt emocionant. Amb el seu Segon Premi en la categoria Tradicional B, s'han convertit en un clàssic dins del concurs de betlems. El seu esforç és indubtable, però els fallers van destacar que el millor premi és observar les mirades d'admiració i plenes d'il·lusió dels més xicotets. 

El Tercer Premi de la categoria Tradicional A també va rebre a la Fallera Major de València amb els braços oberts. La Falla Mercat de Castilla es va mostrar molt orgullosa del treball realitzat i de la seua trajectòria dins del concurs. Alicia Moreno i la seua Cort d'honor, van voler agrair el tracte i rebuda que havien rebut en tots els casals. 

L'última parada de la ruta betlemnística va ser a una comissió que ja és tot un referent dins del món dels betlems. Portaven des del mes d'abril/maig preparant-ho. És per açò, que la Falla Creu i Mislata s'ha alçat amb el Primer Premi de la categoria Tradicional A, per tercer any consecutiu. I és que a aquesta comissió de Mislata, va a ser difícil desbancar-los perquè posen tot el seu esforç per a deixar al jurat sense paraules. 

Des de Junta Central Fallera volem agrair l'exquisit tracte que van rebre tant Alicia Moreno com la seua Cort d'honor a tots els casals visitats. A més, convidem a tots els valencians a que organitzen a les seues agendes nadalenques, una visita obligada a alguns d'estos especials racons nadalencs que mostren, una vegada més, la indubtable tasca dels fallers i les incomptables hores d'esforç i dedicació que es dediquen dins dels col·lectius. Una vegada més, enhorabona i GRÀCIES.

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Legir mes

Acepto
Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h