• Enlace Slider home mascletás (4)

Junta Central Fallera

  • Inici
  • Notícies
  • La Cavalcada del Ninot portar les primeres peces de la Falla Municipal

La Cavalcada del Ninot portar les primeres peces de la Falla Municipal

El recorregut començarà a les 18 hores des de la Glorieta

La falla gran municipal començarà a cobrar vida este mateix dissabte gràcies a la Cavalcada del Ninot, que conclourà amb l’entrada a la plaça de l’Ajuntament d’una de les figures que protagonitzarà l’obra de Latorre i Sanz. “Convidem a tota la ciutadania a disfrutar amb una cavalcada que començarà a desvetlar com serà la falla gran municipal d’enguany”, ha afirmat el regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, Pere Fuset.

La Cavalcada del Ninot encetarà el seu recorregut a les 18 hores de demà dissabte a la Glorieta i a continuació passarà pels carrers de la Pau i Sant Vicent, per la plaça de l’Ajuntament i per Marqués de Sotelo fins acabar al carrer de Xàtiva. Un dels moments de màxima expectació serà el de l’entrada a la Plaça de l’Ajuntament d’un gran cap que formarà part de la falla gran municipal. L’acompanyaran dos centenars de ballarins integrants de moltes comissions falleres amb una careta dissenyada per l’artista plàstic Okuda San Miguel.

La falla gran municipal d’enguany és obra dels artistes Latorre i Sanz i compta amb la col·laboració d’Okuda. El projecte el va seleccionar per unanimitat un jurat conformat per una professora titular d’escola universitària vinculada a diverses publicacions falleres a proposta de la Interagrupació de Falles; un faller llicenciat en medicina i cirurgia, a proposta de la Federació de Falles amb Especial Enginy i Gràcia; una artista fallera i pintora, en representació del Gremi d’Artistes Fallers; un responsable de diversos projectes d’identitat corporativa i disseny, a proposta de l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana, i un assessor cultural responsable de dissenys museogràfics en diverses institucions, designat pel Cercle de Belles Arts. A més, les bases del procés de selecció varen ser consensuades amb els propis artistes fallers.

Les celebracions de demà conclouran a la mitjanit amb una mascletà de colors en la plaça de l’Ajuntament.

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte