• Enlace Slider home mascletás (4)

Junta Central Fallera

L'Indult del foc

El 9 de març haurà visita guiada pels ninots de representacions femenines

Per tercer any consecutiu arriba L’Indult del Foc, que reunix el conjunt d’activitats culturals complementàries de l’Exposició del Ninot, organitzades des del Museu Faller de València, amb la col·laboració de la Junta Central Fallera. Activitats que volen ajudar a difondre el ric patrimoni cultural de les Falles en les seues diverses vessants. Una de les activitats destacades és el cicle de cinema «Falles de Cel·luloide», que enguany porta el lema de Llibrets filmats: el cine documental sobre la literatura fallera, que tractarà l’aportació del cine documental a la difusió de la cultura dels llibrets de falla.

- El llibret de falla (1850-2014). Explicació i relació de la festa (2014), 19’ 58’’, Generalitat Valenciana.
- Llibrets. Cultura de foc i paper (2017), de Yogur de Fresa, 124’, Yogur de Fresa.

Els dos documentals es projectaran tots els dies, des del 15 de febrer fins a la clausura de l’Exposició del Ninot, entre les 17.00 i 20.00 hores, dins el mateix recinte on s’exposen els ninots.

A més a més, s’han programat una sèrie d’activitats que pretenen posar en valor diversos aspectes patrimonials de l’art faller, com ara la professió de l’artista faller, els cartells anunciadors de les Falles, els ninots indultats o els ninots de la mateixa Exposició del Ninot. Totes les activitats són d’accés gratuït.

- Dissabte 10 febrer-13 hores: Presentació de les activitats de l’Indult del Foc i del Llibre Faller de 2018, amb posterior taula redona: «Regino Mas, artista de les falles». Intervinents: Manuel Sanchis (revista Cendra), Iván Esbrí (historiador), Juanjo Medina (Falla Plaça de Jesús). Modera: Luis Fernández (Delegació de Publicacions de la Junta Central Fallera). Lloc: Auditori Santiago Grisolía. Exposició del Ninot 2018

- Dijous 15 febrer-18 hores: Inauguració del cicle «Falles de Cel·luloide», amb els directors i guionistes dels films.Lloc: Exposició del Ninot.

- Dissabte 17 febrer-12 hores: Xarrada: «El lèxic professional dels artistes fallers». Intervinents: Ramón Espinosa (artista faller), Pau Martín (filòloga) i Juan Céspedes (filòleg). Modera: Marcos Soriano. Lloc: Exposició del Ninot.

- Dijous 22 febrer-18 hores: Visita guiada pels cartells del Museu Faller de València, a càrrec de Patrícia Montañana i Rubén Facila (restauradors). Lloc: Museu Faller de València.

- Dissabte 24 febrer-12 hores: Taula redona: «El 75 aniversari del Gremi Artesà d’Artistes Fallers», amb els artistes fallers Daniel López, Pepe Puche, Vicente Lorenzo i Matías Real (Falla Corretgeria – Bany dels Pavesos). Modera: Paco Pellicer (artista
faller). Lloc: Exposició del Ninot.

- Dimecres 28 febrer-19 hores: Visita guiada pels ninots de caricatura de l’Exposició del Ninot, a càrrec de Sara Silva (experta universitària en Falles i Creativitat). Lloc: Exposició del Ninot.

- Dissabte 3 març-12 hores: Visita guiada pels ninots de Julián Puche i Pepe Puche en el Museu Faller de València, a càrrec d’Iván Esbrí (historiador). Lloc: Museu Faller de València.

- Dimecres 7 març-19 hores: Visita guiada pels ninots de retrat de l’Exposició del Ninot, a càrrec d’Alejandro Lagarda (historiador de l’art). Lloc: Exposició del Ninot. 

- Divendres 9 març-19 hores: Visita guiada pels ninots de representacions femenines de l’Exposició del Ninot, a càrrec de Manuel Muñoz i Mar Piquer (experts universitaris en Falles i Creativitat). Lloc: Exposició del Ninot.

Amb totes estes activitats el Museu Faller de València busca projectar el seu treball de protecció, conservació i difusió del patrimoni cultural faller en un entorn privilegiat com l’Exposició del Ninot, que és l’origen de la mateixa col·lecció de ninots indultats del Museu. D’esta manera, el Museu Faller de València, pertanyent a la Regidoria de Cultura Festiva, es reivindica com un actor cultural clau en la dinamització i difusió del patrimoni faller i la cultura de la falla, elements centrals de la declaració de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte