• Enlace Slider home mascletás

Junta Central Fallera

La prèvia a la batalla: el sopar de la punxà.

Més de 1400 persones van disfrutar, la passada nit de dissabte, del ja conegut com sopar de la punxà. Una setmana de preparatius i més de huit hores de muntatge, van ser necessaris per a dur a terme este multitudinari sopar a la fresca en la Ciutat de l'Artista Faller.
 
El lloc triat és una de les claus, ja que els artistes treballen en els seus tallers per a finalitzar les carrosses que es lluiran en l'Albereda en la Batalla de flors. Representants de totes les falles de la ciutat de València i inclús algun turista, van disfrutar d'esta calorosa vetlada en la que es podien visitar els tallers, observar com es punxa la flor o inclús fer les primeres quinieles sobre la guanyadora.
 
A més, els tallers obrin també les seues portes a amics i familiars que compartixen l'art de treballar la flor. Estos són alguns dels motius que han convertit el sopar de la punxà en tot un referent dins dels actes de la Fira de Juliol.
 
Per primera vegada enguany, la taula presidencial ha estat composta per una àmplia representació dels grups municipals, a què cal sumar tota la directiva 2015 que va ser invitada a l'acte pel seu treball realitzat durant l'exercici anterior. Tampoc va faltar representació per part del Gremi d'Artistes Fallers, amb el mestre major al front José Ramón Espuig.
 
El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, va afirmar que també s'havia visitat altres tallers, fora de la Ciutat Fallera, per a homenatjar el treball dels artistes fallers, els verdaders protagonistes del cap de setmana. "Esta nit és una oportunitat única de que el món faller reconeguem el treball dels artistes i els rendim homenaje", va afirmar Fuset.
 
Tampoc van voler faltar a la cita totes les senyoretes i xiquetes preseleccionades que van aprofitar per a fer-se fotos amb les Falleres Majors de València, entrar en els tallers i inclús ballar sense parar durant tota la nit.
 
Després de la visita institucional, es va dur a terme el sopar, durant el qual van caure algunes gotes d'aigua. Però la festa es va allargar fins a les tres de la matinada amb l'Orquestra Montecarlo.
 
Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte