• Enlace Slider home mascletás (3)

Junta Central Fallera

XVIIa edició dels Premis Berni

La comissió Marqués de Montortal-Berní i Català -més coneguda com "La Berni"- celebrà el passat dissabte la XVIIa edició dels Premis Berni.  

Mitjançant aquests guardons, esta falla del sector Rascanya premia la dedicació a la festa valenciana de diverses persones i col·lectius. Després d'un sopar de gala en els salons de l'Hotel Olympia, es realitzà l'entrega de premis. Els encarregats de fer-ho foren la Fallera Major Infantil de la comissió, Paula Sánchez, juntament amb el seu President Infantil, Ángel Serrano, així com la Fallera Major de la Berni, Tania Amo, i el President, Eduardo Llistó. 

Visiblement emocionada, la indumentarista Amparo Fabra rebé el guardó de la mà dels màxims representants de la comissió. Fabra és, actualment, un referent en el món de la indumentària tradicional valenciana. Convertí la seua passió en el seu treball, i el seu treball, en el seu dia a dia. Per tot açò, la Berni va voler premiar l'elegància, la delicadesa i l'exquisidesa de la seua obra artística, molt lloada pels valencians. 

Com a novetat, enguany la Berni considerà imprescindible iniciar la tendència de premiar cada any a una comissió fallera, ja que constitueixen una part essencial en la celebració de la festa. Per inaugurar aquesta categoria, la Falla Plaça de l'Arbre obtingué un guardó pel "Cant de l'Estoreta". Any rere any, la comissió transporta als valencians més de cinquanta anys darrere en el temps per rememorar aquella popular cançó que taral·lejaven els xiquets al costat de la coneguda Plaça de l'Arbre. 

La Federació de Falles en Especial Ingeni i Gràcia fou altre dels premiats. Esta organització, que nasqué fa a penes 13 anys amb la voluntat de preservar l'esperit crític i la sàtira característica dels monuments fallers, rebé esta distinció orgullosos de la tasca que realitzen conjuntament. 

A més, la Berni volgué ficar el seu granet d'arena en la celebració del reconeixement de les Falles com a Patrimoni Cultural Immaterial de la UNESCO. Per això, atorgà un guardó als membres de la comissió redactora de la candidatura de les Falles. El grup agraí el premi i destacà que aquesta condecoració és de tots els fallers. 

Per últim, com ja és tradició, la Berni ressaltà la magnífica representació que Raquel Alario, Fallera Major de València de 2017, ha exercit durant el seu any de regnat. La fallera de la comissió Ferran el Catòlic-Àngel Guimerà declarà sentir-se una privilegiada i es postulà com una fallera més dins de l'immens col·lectiu faller. 

D'aquesta forma, la gala dels Premis Berni 2017 va concloure, un any més, amb èxit. 

Fotografies: Josep V. Zaragoza

  • JVZC1567
  • JVZC1585
  • JVZC1592
  • JVZC1596
  • JVZC1611
  • JVZC1618
  • JVZC1624
  • JVZC1627

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte