• Enlace Slider home mascletás (5)

Junta Central Fallera

Programa d'ajudes per insonoritzar els casals

Pere Fuset anuncia un programa pilot perquè les comissions falleres puguen insonoritzar els seus casals

Este programa pilot d'ajudes s’ experimentarà en este mateix 2017 amb una partida inicial de 50.000 euros. Els seus resultats seran avaluats posteriorment per l'Ajuntament juntament amb els agents fallers per tal de realitzar millores en futures convocatòries i, si escau, ampliar la dotació econòmica per tal que les ajudes arriben a més comissions falleres en pròximes convocatòries.  Fuset ha destacat que “amb estes noves ajudes l'Ajuntament de València vol donar suport a les comissions que realitzen un esforç major per la convivència amb la resta del veïnat de la seua demarcació durant tot l’any apostant per la insonorització dels seus casals”

El programa pilot d'ajudes, la convocatòria de les quals estarà oberta en unes setmanes, subvencionarà per part de Cultura Festiva fins a un màxim de 6.250 euros les reformes d'insonorització executades per les comissions falleres als casals on realitzen les seues activitats durant tot l’any. Fuset ha explicat que “després d’haver aconseguit reduir en un 62% les queixes veïnals durant les passades Falles volem continuar impulsant estímuls per afavorir la convivència durant tot l’any”.                        

La intenció és comprovar i mesurar  la disposició real de les comissions falleres de València i el volum de peticions amb un programa pilot per analitzar els seus efectes abans d’augmentar la dotació econòmica global en futures edicions tal i com s'ha fet amb les noves subvencions destinades a promoure la contractació de societats musicals, que en la seua segona edició s'han vist incrementades en un 166 %.                        

Entre els criteris que se seguiran per atorgar les ajudes en este primer programa pilot es tindran en compte la relació entre els metres quadrats per insonoritzar i els falleres i fallers censats en la comissió així com també la disponibilitat de les mateixes a no emprar carpa durant la setmana fallera. Este últim criteri,  en esta primera experiència pilot no actuarà com a requisit imprescindible però sí com a mèrit de preferència puntuable per a les sol·licituds rebudes.                        

Esta nova subvenció a les comissions falleres arriba 6 anys després que la nova legislació vigent impedira els avals per a adquisició. Està centrada en millorar la convivència i se sumarà a unes altres ajudes a les comissions falleres, ja implementades els últims dos anys, com ara l'esmentada en relació amb les bandes de música o el programa Germanor pensat per a fomentar la coordinació entre diverses comissions falleres per organitzar actes conjunts incidint en així la qualitat dels espectacles programats i millorant la convivència a les demarcacions de les comissions implicades.

Podran optar a estes noves ajudes totes les comissions falleres de València que estiguen al corrent en la justificació de qualsevol altra ajuda concedida així com amb les seues obligacions tributàries davant les administracions. La convocatòria quedarà oberta després de la seua publicació al B.O.P prevista per a les pròximes setmanes. 

 

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte