• Enlace Slider home mascletás (6)

Junta Central Fallera

  • Inici
  • Notícies
  • Mascletà amb representació valenciana en les Fogueres de Alacant

Mascletà amb representació valenciana en les Fogueres de Alacant

Les màximes representants de les Falles de València, Estefanía López i María Donderis, van gaudir el 22 de juny entre altres actes de la cinquena mascletà de Fogueres en la plaça dels Estels d'Alacant.

 

Instants previs, les Falleres Majors de València van acompanyar a les Belleses del Foc, Carmen Caballero i Daniela Guzzardo, i a les seues dames en l'acte de lliurament de premis a les millors fogueres de cada secció que, fins a la nit de Sant Joan, seran les protagonistes d'una ciutat inmmersa en la festa de les Fogueres. Entre els guardonats, han destacat nombrosos artistes fallers dels 28 tallers implicats enguany en la realització dels monuments alacantins.

La foguera de categoria especial Sèneca-Autobusos s'ha alçat amb el primer premi sota el títol 'Elogio de la locura', obra dels artistes valencians Manuel Algarra i José Gallego. El 2º premi va ser per a Pere Baenas amb la foguera Carolinas Altas, el 3er premi per a Palacio i Serra amb la foguera Sagrada Família i el 4º premi per a José Lafarga en la Foguera Florida Portazgo. En la secció Primera destaca el primer premi per a Baver-Els Antigons amb la foguera de Pedro Santaeulalia i David Moreno.

Així mateix, en la categoria especial infantil ha aconseguit el màxim guardó la foguera Baver- Els Antigons amb l'artista valencià Iván Tortajada que encara que debuta a Alacant compta amb una molt bona trajectòria a València malgrat la seua curta edat. Entre altres premis, cal destacar a artistes com Bernardo Estela en Sant Blai La Torreta que va ser segon, a Sergio Amar que va quedar tercer en Altozano i Javi Fernández quart amb Hernán Cortés.

Posteriorment les màximes representants de les Fogueres i les Falles van assistir un dia més a la mascletà disparada en la Plaça dels Estels, acte que va comptar amb l'assistència de l'Alcalde de València, Joan Ribó, i el portaveu de Compromís i pròxim regidor de Festes i Cultura Popular de València, Pere Fuset. Abans del tret que va ser a càrrec de la Pirotècnia Alpujarra de Granada, Joan Ribó va signar en el llibre d'honor de l'Ajuntament d'Alacant presidit per l'alcalde, Gabriel Echávarri.

Després de la mascletá la Fallera Major Infantil de València, María Donderis, va aprofitar per a visitar a la Foguera Carolinas Altas, on va compartir uns moments distesos amb les seues màximes representants. Un any més ha destacat en aquesta demarcació les obres realitzades pels artistes valencians Pere Baenas i Ximo Martí dins de la secció especial.

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte