• Enlace Slider home mascletás (6)

Junta Central Fallera

El barri de Sagunt ret homenatge al Crist de la Fe

El barri de Sagunt ha celebrat un any més les seues solemnes festes en honor al seu patró, el Santíssim Crist de la Fe, una tradició que compta ja amb 300 anys d'història.

Cada dimarts de Pentecostes, a les nou de la nit, tots els veïns es preparen per a rebre al seu Crist en processó que, acompanyat per les associacions de "El Consol" i "La Rosquilleta", recorre els carrers del barri.

Un any més, la Fallera Major de València, Estefanía López, i la seua Cort d'Honor s'han sumat a aquesta solemne processó en la qual també han participat els representants de les comissions falleres de l'Agrupació Sagunt-Quart, acompanyant la imatge del Crist de la Fe. Aquesta imatge és obra de l'escultor Juan Muñoz i va ser regalada per Sant Joan de Ribera l'any 1604 a la parròquia del Salvador i Santa Mónica. Després de la desaparició de la talla fa 70 anys, l'escultor Carmelo Vicent va realitzar una rèplica que és conservada amb cura a l'interior del temple.

El recorregut es va iniciar en la plaça Santa Mónica i va discórrer també per Guadalaviar, Visitación, Ruaya, Pepita, Actor Mora i Sagunt, amb una emotiva parada davant la Casa mare de les Hermanitas dels Ancians Desemparats per a finalment procedir a l'entrada de la imatge del Santíssim Crist de la Fe en la plaça de Sta. Mónica on van ser disparats uns focs artificials després de cantar l'himne en el seu honor.

El Crist de la Fe va ser portat a coll per membres de la Santa Faç d'Alboraia i, després d'ella, van caminar per els carrers representants de les comissions falleres de l´Agrupació Sagunt-Quart, així com devots del Santíssim Crist en una processó solemne i carregada d'emoció.

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte