• Enlace Slider home mascletás (7)

Junta Central Fallera

  • Inici
  • Notícies
  • Okuda i Latorre i Sanz visiten la Plaça de l'Ajuntament

Okuda i Latorre i Sanz visiten la Plaça de l'Ajuntament

Okuda ha conegut hui en persona el lloc exacte on l’any que ve es plantarà la falla gran municipal que ell mateix dissenyarà i que cobrarà forma gràcies als artistes Pepe Latorre i Gabriel Sanz.

El dissenyador internacional Okuda ha conegut hui en persona el lloc exacte on l’any que ve es plantarà la falla gran municipal que ell mateix dissenyarà i que cobrarà forma gràcies als artistes Pepe Latorre i Gabriel Sanz, qui també han estat presents durant la visita, en companyia del regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, Pere Fuset.

Durant la visita, tant Okuda com Latorre i Sanz han pogut saludar als membres del jurat faller i artístic que va seleccionar el seu projecte per a la falla gran municipal de 2018. Han rebut la felicitació dels seus components i també alguns consells, dins de la voluntat expressada durant el procés de selecció d’acompanyar als responsables del projecte els pròxims mesos durant la seua elaboració.

Fuset ha explicat que una de les conclusions principals de la trobada ha sigut que “la col•laboració amb un artista amb la projecció internacional d’Okuda serà molt interessant i beneficiosa per a les dos parts. De fet, pot servir perquè cada vegada més públic i artistes s’interessen per les Falles, com el principal festival d’art popular al carrer en tot el món”.

Per la seua part, Okuda, qui treballa moltes temporades fora d’Espanya i ha fet espai en una agenda molt complicada per poder visitar València només uns dies després de conéixer la selecció del seu projecte, s’ha mostrat molt il•lusionat per poder diseñar la falla gran municipal en 2018 i ha fet moltes preguntes sobre la festa. “Este és un dels majors reptes artístics als que m’he enfrontat en la meua carrera. La visita a la ciutat ha confirmat la meua visió de com d’important és este projecte”, ha afirmat minuts després de visitar el Saló de Cristall de l’Ajuntament, on ha rebut com a obsequi de l’Ajuntament i de la Junta Central Fallera el llibre ‘Falles, un patrimoni en comú’. A continuació ha visitat el centre de la Plaça de l’Ajuntament i s’ha traslladat a la Ciutat de l’Artista Faller per conéixer el taller dels artistes Latorre i Sanz.

Serà l’última setmana de maig quan es presentaran públicament els projectes de les dos falles municipals per a l’any que ve, seleccionats per segon any consecutiu, per jurats independents els components dels quals van ser proposats per entitats falleres i plàstiques, com ara la Interagrupació, el Gremi d’Artistes Fallers o l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana, entre altres, segons les bases consensuades per la Regidoria de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València amb el Gremi d’Artistes Fallers.

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte