• Enlace Slider home mascletás

Junta Central Fallera

Les falles omplin pàgines de records

Les publicacions de Junta Central Fallera arrepleguen la història de les falles.

L'art de les falles és efímer però la seua història es manté sempre viva gràcies a la infinitat de publicacions que mostren cada any un poquet més de la nostra festa. Llibres, "llibrets" i altres publicacions que es converteixen en els ulls de turistes i en la memòria de fallers que veuen reflectit en ells el treball de tot un any. Junta Central Fallera també aporta el seu granet d'arena amb diverses publicacions que ja formen part de la història de les falles.

Cada 19 de març es tanca un cicle per a deixar pas a un nou exercici faller carregat d'il·lusió, energies renovades i noves idees. El treball de tot un any es converteix en cendres i les nombroses publicacions falleres es converteixen en un instrument primordial on reviure moments, consultar dades, recordar en imatges...

Els llibres són cultura i la festa fallera com a celebració artística i cultural no podia deixar de comptar amb diversos llibres que recórreguen una història, un any, un regnat... Llibres molt treballats que són el resultat de dures tasques de recerca i recopilació d'informació, amb disseny i maquetació molt cuidats que arrepleguen tant el passat com el present de les falles.

El "Llibre Oficial" reuneix tot l'exercici viscut en una publicació cuidada i treballada escrita en valencià que presenta els actes que marquen l'agenda fallera, el treball de Junta Central Fallera i les seues delegacions, els esbossos i quadres d'honor de totes les comissions falleres, les Juntes Locals Falleres i els indumentaristes oficials. La portada del llibre està basada en el cartell de Falles de 2017, obra dels il·lustradors Luis Demano i Joan Quirós. A més de l'edició de 2017 a un preu de 40€, també es pot adquirir en Junta Central Fallera exemplars d'anys anteriors (20€).

"Falles, un patrimoni en comú" és el llibre que es va publicar amb motiu de la candidatura de les falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco. Està escrit en valencià, castellà i anglès. Pretén arreplegar l'essència de la festa, els seus moments més màgics, alguns dels tresors de les falles... Un recorregut per la història, les falles i els artistes, els rituals i festejos, la pirotècnia, la música, la indumentària, l'artesania, la literatura festiva, la gastronomia, les Falleres Majors, Junta Central Fallera i els museus fallers (Preu 25€).

"Vivir las fallas" és el millor viatge per les falles a través d'imatges que reviu els grans moments de cada any (Preu 20€). Com en el cas del Llibre Oficial, també es poden adquirir les edicions anteriors per 15€.

"Plaza Mayor" és un llibre dedicat exclusivament als monuments plantats en la Plaça de l'Ajuntament entre els anys 1942 i 1982, la seua descripció i fotos (Preu 15€).

"Les Falles de Manolo García. Monuments de Vareta" és l'obra que arreplega una vida dedicada al monument, el treball de l'artista Manolo García amb imatges que reprodueixen el procés de creació de les Falles Municipals 2014 i 2015, des del disseny i el taller fins a la cremà. (Preu 20€).

"Llibre 75 Aniversari" és una publicació escrita en castellà que reviu la història de les falles i de Junta Central Fallera amb motiu del 75 aniversari de la institució (Preu 25€).

Totes aquestes publicacions, recorregut per la història i les falles, estan disponibles per a la seua adquisició en la segona planta de la seu de Junta Central Fallera (Avinguda de la Plata 117) de dilluns a dijous a partir de les 18 hores.

Fotos: Armando Romero y Josep V. Zaragoza

  • 20160422JOSEP911
  • 20160422JOSEP912
  • ARF6233
  • ARF 0816
  • ARF 6365
  • ARF 6366

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte