• Enlace Slider home mascletás (3)

Junta Central Fallera

  • Inici
  • Notícies
  • Miguel Hache plantarà la falla infantil municipal de 2018

Miguel Hache plantarà la falla infantil municipal de 2018

Un jurat designat per entitats falleres i artístiques ha triat el projecte entre huit candidatures diferents.

 

El projecte presentat per Miguel Hache ha sigut el seleccionat per plantar la falla infantil municipal de 2018. Miguel Hernández Agüelo (València, 1984) ha estudiat el grau de Belles Arts en la Universitat Politècnica de València, la Universitat de Barcelona i la UNAM de Mèxic i ha guanyat el 5é premi de la Secció Especial tant enguany com l’any passat, quan a més va obtindre per part del Cercle de Belles Arts el premi per la millor falla infantil i el ninot indultat. Reyes Pe col·labora en el vestuari d’este projecte, que ha sigut triat pel jurat per unanimitat.

El jurat que ha seleccionat la falla infantil municipal de l’any vinent l’han integrat: Nicolás Garcés, delegat de mitjans de comunicació de la Interagrupació de Falles, arquitecte tècnic per la Universitat Politècnica i responsable al capdavant de diversos càrrecs en la comissió de Nou Campanar, en la Federació de Falles Benicalap-Campanar i en la Interagrupació de Falles, que és qui l’ha proposat; Pepa Gómez, llicenciada en periodisme i ciències polítiques i presidenta de la comissió de Borrull - Socors, a proposta de Falles I+E; Daniel López, artista faller especialista en pintura, responsable de falles en solitari com ara la commemorativa del bicentenari de la Revolució Francesa i col·laborador en falles municipals i de la Secció Especial, algunes de les quals guanyadores del primer premi, així com en la realització d’alguns ninots indultats, a proposta del Gremi Artesà d’Artistes Fallers; en representació de l’Associació Professional d’Il·lustradors Valencians, Núria Tamarit, graduada en Belles Arts i professional de la il·lustració editorial i al còmic a més de responsable de diverses exposicions en llibreries tant locals com d’uns altres països, i Teresa Val, en representació de FULL, la Fundació pel Llibre i la Lectura, de la qual és coordinadora de projectes. FULL està integrada per representants del sector i té com a objectiu promoure el llibre i la lectura com a instruments de difusió i transmissió de la cultura, així com a elements de desenvolupament i progrés personal i social.

Les persones responsables de les diverses candidatures han pogut explicar els seus projectes i han respost les preguntes dels integrants del jurat. Garcés ha afirmat que “el projecte ha convençut al jurat perquè aprofita una obra literària, com El Xicotet Príncep, amb caràcter universal i imprescindible per a qualsevol xiquet o adult” i també ha destacat la trajectòria de l’artista. En la mateixa línia, Val ha destacat “els valors que transmet una obra de la literatura universal” i ha afirmat que “l’artista pot traure molt de partit estètic a una història tan contundent”.

Este procés de selecció de les falles municipals es repetix per segon any consecutiu. En les dos ocasions les seues bases han sigut consensuades amb el Gremi d’Artistes Fallers i com a resultat s’han presentat almenys tres vegades més candidatures que en l’últim any del mandat anterior, una qüestió per la qual el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha mostrat la seua satisfacció donat “l’interés despertat entre artistes fallers per les falles municipals”.

Pròximament hi haurà un acte específic per a la presentació pública del projecte per a la falla infantil municipal de l’any que ve.

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte