• Enlace Slider home mascletás (7)

Junta Central Fallera

Carnval Project

València acull hui divendres, 10 de març i demà dissabte 11 la reunió final de Carnval.

Durant dos anys, el projecte ha analitzat els vincles entre les Falles i altres quatre festivitats de Carnestolteseuropees.

En el marc de la reunió, es parlarà, entre altres qüestions, sobre el valor econòmic i turístic de les festes o la seua funció com a element de cohesió social.

València acull hui divendres, 10 de març i demà dissabte 11 la reunió final de Carnval, projecte europeu coordinat per la UPV i que al llarg dels últims mesos ha permès descobrir els vincles entre les Falles i els carnestoltes de Mainz (Alemanya), Prendre (Portugal), Viareggio (Itàlia) i Puglia (Itàlia). En el projecte participen també investigadors de la Universitat de València, Asociació d'Estudis Fallers i el Centre Unesco València.

Durant aquesta trobada, que se celebrarà en l'Aula Magna de la Universitat de València, es debatrà entre altres qüestions sobre l'aplicació de noves tecnologies al patrimoni cultural immaterial; la importància de festes com les Falles com a element de cohesió social; l'impacte del turisme associat a cadascuna de les festivitats protagonistes del projecte; o el desenvolupament de noves perspectives culturals a Europa “Parlarem d'associacionisme ciutadà, del present i futur de les indústries creatives i culturals; de noves formes de gestió i polítiques culturals; del valor econòmic i turístic d'aquestes festes i de la seua rellevància com a patrimoni intangible per a cadascuna de les seues ciutats”, destaca Vicent *Guerola, investigador de l'Institut de Restauració del Patrimoni de la UPV i coordinador del projecte.

A més, en el marc de la reunió final del projecte es presentarà oficialment la xarxa europea CARNVAL, que aglutina a un total de 38 entitats públiques i privades vinculades amb les festes de Carnestoltes europees i indústries creatives i culturals relacionades. I es projectarà també el documental elaborat en el marc d'aquest projecte i que emfatitza la idea del gran valor patrimonial i identitari de les cinc festes protagonistes de CARNVAL.

El projecte CARNVAL (Ephemeral Heritage of the European Carnival Rituals) ha sigut cofinançat pel programa Europa Creativa de la Unió Europea.

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte