• Enlace Slider home mascletás (7)

Junta Central Fallera

AMSTEL amb les falles

Raquel Alario, Fallera Major de València 2017, i la seua Cort d'Honor visiten les instal·lacions de Amstel

en la fàbrica de HEINEKEN Espanya a Quart de Poblet, companyia a la qual pertany. Una trobada que simbolitza la sòlida aliança que els uneix per a treballar per la festa

 

Els ha rebut Francisco Vidal, Director Gerent de la fàbrica; Alejandro Rodríguez, Manager de Relacions Institucionals Llevant de HEINEKEN Espanya; i Manuel Román, Director Comercial Territorial per a Llevant de HEINEKEN Espanya. Tots han agraït esta trobada, quan les agendes de les màximes representants de la festa estan cada dia més atapeïdes, perquè permet a la Fallera Major i a la seua Cort d'Honor conèixer a Amstel d'a prop, un dels col·laboradors més estrets de les Falles.

A través del patrocini en exclusiva de grans esdeveniments com AMSTEL NIT DEL ESPOLÍN i de totes les mascletaes oficials de la Plaça de l'Ajuntament, així com del patrocini de la música en viu en els Jardins de Vivers i de diverses iniciatives, la companyia col·labora amb les institucions per a fer gran les celebracions d'estes festes. Però també està a peu de casal, col·laborant amb el 60% de les comissions falleres, aportant-los materials i mobiliari, recolzant-los en els seus monuments fallers i llums, acostant el muscle en unes festes que estableixen un fort teixit social.

“Ens sentim plenament partícips d'esta festa. Som la cervesa d'ací, l'única de marca que s'elabora a València, generant uns 300 llocs de treball directes i més de 12.500 indirectes” ha recordat Rodríguez. Precisament, instruïdes pel Director Gerent de la fàbrica, Francisco Vidal, i per Rafael Sánchez, Cap de Cerveseria, Alario i la seua Cort d'Honor han conegut de primera mà el procés i els diferents tipus d'elaboració de la cervesa en unes instal·lacions en les quals es produeixen fins a 3 milions de hectólitres. També han après el secret per a tirar una canya perfecta abans de compartir un distès esmorzar en l'espai Horeca Experience de Amstel.

“EN LA INDUMENTÀRIA SÓC MÉS AVIAT CONSERVADORA, PERÒ CREC QUE LA SEDERÍA HAURIA D'OBRIR-SE A ALTRES ÀMBITS”

En els últims anys, Amstel ha impulsat una sèrie d'iniciatives per a reivindicar i posar en valor els elements més diferencials i autèntics de les festes valencianes. Estees Falles ha posat el focus en una tradició amb cinc segles d'història, la sedería valenciana que va nàixer amb la Ruta de la Seda i encara perviu, amb prou faenes, vinculada a la indumentària Fallera. Per a contribuir a la pervivència d'esta artesania Amstel ha creat el #MOVIMIENTOESPOLÍN (https://youtu.be/iebcrsxvp64), una sèrie d'accions per a acostar-la a les noves generacions i animar a seguir teixint entre tots la seua fascinant història.

Alario es reconeix una autèntica enamorada de la sedería valenciana: “vaig entrar en este món quan la meua germana va ser fallera major de la nostra falla i per a mi va ser fascinant. A partir de llavors m'ha interessat molt el tema de la indumentària”, ha apuntat durant la visita a les instal·lacions de Amstel.

Encara que afirma ser més aviat conservadora a l'hora d'escollir colors i dissenys, reconeix que la innovació pot ser positiva, “però dins d'un ordre, quant a la indumentària jo preferisc respectar la tradició”, apunta la Fallera Major.

Sí que es mostra partidària de la innovació quant a que la sedería s'òbriga: “m'agradaria que arribara a més àmbits, que no es quedara només en el faller. És clar que avui dia el espolín sobreviu pels vestits de valenciana, però és un teixit meravellós que no pot perdre's, que podria tenir molts més usos”, ha defensat Alario, per açò aplaudeix la iniciativa de la AMSTEL ESPOLÍN COLLECTION, que ha convidat a 6 creatius valencians a donar una nova lectura d'este teixit tradicional en el disseny de producte, de complements, de calçat, de moda i fins a en la ceràmica. El resultat és un conjunt de sorprenents propostes que a partir del 16 de març podran veure's en una exposició en el Amstel Art del Vés-los i Vents i que poden aconseguir-se a través de promocions en bars i restaurants amb els productes de la gamma Asmtel (Amstel Or, Amstel Radler, Amstel 100%, Amstel 0,0).

Alario va tenir oportunitat l'any passat de conèixer esta tècnica de teixit manual quan, en ser triada fallera major de la seua falla, els seus pares li van regalar un espolín. I enguany, per la seua proclamació, el Consistori i JCF li van fer lliurament del tradicional ‘Espolín Fallera Major de València’ que des de 2001 vesteixen totes les dones que ostenten el càrrec en el to que cadascuna escull. Ella ha escollit el granat i fins i tot ha pogut participar una mica en la seua elaboració. “Va ser una meravella poder veure com teixien, conèixer tot el procés. Em van deixar provar amb els telers i els fils, llavors em vaig adonar del difícil que és, de quanta memòria fa falta per a recordar exactament el disseny, com cal calcular la força justa per a manejar els rodets de fil… La veritat és em va eixir fatal, però va ser preciós poder col•laborar”, reconeix la màxima representant de les festes valencianes, que anima als valencians a sumar-se a este moviment impulsat per Amstel per a contribuir al fet que pervisca l'herència sedera.

Fotos: Armando Romero

  • ARF 4646
  • ARF 4650
  • ARF 4662
  • ARF 4665
  • ARF 4669
  • ARF 4676
  • ARF 4682
  • ARF 4689
  • ARF 4703
  • ARF 4713
  • ARF 4733
  • ARF 4906
  • ARF 4915
  • ARF 4920

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte