• Enlace Slider home mascletás

Junta Central Fallera

Premis Controla Club

“Controla en Falles: Si et passes, t'ho perds”

L'ONG Controla Club, juntament amb la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i la Junta Central Fallera han presentat una nova edició de la campanya “Controla en Falles: Si et passes, t'ho perds”, sent aquesta la 18ª edició.

Com a novetat de la campanya d'enguany, cal assenyalar que els missatges i consells dirigits a prevenir les drogodependències i evitar les conductes de risc durant les festes populars s'han plantejat des de l'òptica de la dona, incorporant la perspectiva de gènere al debat social sobre l'alcohol i altres drogues a l'entorn de les festes populars i reconeixent la igualtat entre homes i dones a l'hora de gaudir de la festa.

Han intervingut en l'acte Raquel Alario, Fallera Major de València 2017, Pere Fuset, Regidor de Cultura Festiva del Ajuntament de València, Teresa Cardona, Directora Territorial de Sanitat a València, i Vicente Pizcueta, portaveu de l'ONG Controla Club. L'acte també va comptar amb l'assistència de Ferrán Martínez, Delegat de Juntes Locals de Junta Central Fallera, Andrea Monleón, del Departament de recerca de Controla Club, i representants del Club de les Falles que Més Controlen.

Durant la seua intervenció, Raquel Alario, Fallera Major de València 2017, va transmetre el seu suport als missatges i objectius de la campanya de Controla Club, agraint la important labor que desenvolupa per a promoure unes Falles segures i responsables i que ha tingut una magnífica resposta per part de les comissions falleres.


NOVETATS CAMPANYA CONTROLA EN FALLES 2017


Durant la presentació de la campanya es va anunciar que enguany, juntament amb els tradicionals missatges de prevenció i conscienciació sobre els riscos del consum d'alcohol i altres drogues durant el disfrut de les festes populars, l'ONG Controla Club ha elaborat un nova “Guia per unes Falles segures per a totes” que introdueix la perspectiva de la dona a l'hora d'analitzar els factors de risc, els patrons de consum, les particularitats del metabolisme de l'alcohol o la problemàtica de les agressions sexistes, entre uns altres.

Amb l'objectiu de donar la màxima visibilitat als nous missatges de la campanya, s'ha creat un nou premi dins dels “Premis Fallers Controla Club”, juntament amb els tradicionals guardons dirigits a premiar el suport a la labor de conscienciació i de prevenció de les drogodependències en els ninots i monuments fallers, que estan dirigits a valorar el tractament del paper de la dona en les Falles.

Paral·lelament a tot l'anterior, i gràcies a la col·laboració de la Delegació de Juntes Locals de Junta Central Fallera, es pretén donar difusió de la “Guia de Consells Pràctics per unes Falles Segures i Responsables” a les més d'1.000 comissions falleres presents en tota la Comunitat Valenciana, amb l'objectiu de donar la màxima difusió a la campanya de prevenció de les drogodependències en les festes populars més important de quantes es desenvolupen en l'Estat Español. D'altra banda, la campanya realitzarà accions d'intervenció presencial a València, Gandia, Xátiva i Burjassot.

Finalment l'ONG Controla Club, va voler mostrar la seua voluntat i interès per sumar-se i recolzar “la nova etapa que per a les Falles significa la seua declaració de Patrimoni Immaterial de la Humanitat, que ha de permetre'ns prendre consciència del singular valor històric, cultural i social de la festa”.

 

Fotos: Armando Romero

  • ARF 4087
  • ARF 4091
  • ARF 4097
  • ARF 4106
  • ARF 4111

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte