• Enlace Slider home mascletás (8)

Junta Central Fallera

Ja està lista la "Nit de l'espolí"

El dissabte 25 de febrer se celebrarà la "Nit de l'espolí", un espectacle que unirà l'artesania sedera i la pirotècnia.


La nit del 25 de feberer a les 20:00 hores, en el antic llit del riu Túria, entre els ponts de l'Exposició i de les Flors, se celebrarà la "Nit de l'espolí, un espectacle pirotècnic que combinarà elements de les mascletàs diurnes amb els focs d'artifici, tot allò disenyat per Ricardo Caballer amb la col•laboració de Amstel.

Com va declarar el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset: “anem a veure un espectacle molt innovador, gràcies a la col•laboració de Amstel i amb la millor tècnica i art de Ricardo Caballer. Recuperem també elements tradicionals per a fer un homenatge als indumentaristes. Anem a combinar elements patrimonials en un mateix espectacle: la pólvora i la seda. Esperem que siga una nit memorable”.

Este espectacle reivindicarà l'espolí, un teixit artesanal valencià que es continua elaborant manualment i els dissenys del qual eleven la indumentària valenciana a una categoría artística.

A la presentació de la "Nit de l'espolí" han assistit, a més del regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset; la Fallera Major de València, Raquel Alario Bernabé; el mestre pirotècnic, Ricardo Caballer; el manager de Relacions Internacionals Levante de Heineken, Alejandro Rodríguez; i la manager de Amstel; Elena Morales.

L'espectacle es desenvoluparà sobre una estructura de 3.000kg i 400m² que es subjectarà d'una grúa situada a 50 metres d'altura, gràcies a la qual el públic podrà veure com es teixeix amb pólvora un espolí en el cel de la ciutat. L'exhibició tindrà nou vegades més potencia que una mascletá de les quals se celebren en la Plaça de l'Ajuntament i durarà al voltant d'11 minuts.

El terratrèmol final començarà amb un tram horitzontal compost per 1.000 trons i seguirà de forma vertical subjecte a 45 metres d'altura per dues grues en la qual dispararan altres 1.000 trons de colors més potents que els anteriors amb els quals es teixirà el espolí.

Fotografías: Armando Romero. 

  • ARF 8532
  • ARF 8544
  • ARF 8556
  • ARF 8568
  • ARF 8571

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte