• Enlace Slider home mascletás (4)

Junta Central Fallera

Presentació del Llibre Faller 2017

El Llibre Faller 2017 va ser presentat el matí del dissabte a l’Auditori del Museu Príncep Felip

El matí del dissabte 4 de febrer tingué lloc la presentació del Llibre Faller 2017 a l’Auditori del Museu Príncep Felip de la Ciutat de les Arts i les Ciències. L’acte estigué presidit per nostres Falleres Majors, Raquel Alario i Clara María Parejo, i les seues Corts d’Honor, acompanyades pel president de la Junta Central Fallera Pere Fuset, i tota la cúpula directiva.

Després de la benvinguda donada pel president de la Junta Central Fallera Pere Fuset, el responsable de l’Àrea de Publicacions Lluís Fernández feu una breu introducció dels continguts del Llibre Faller d’enguany, per a donar pas de seguida a presentar detalladament el tema principal de la publicació, dedicat a les 75 falles plantades en la plaça principal de València entre 1942 i 2016, i les 30 falles infantils municipals. Un repàs a les falles plantades en la plaça de l’Ajuntament —anteriorment del Caudillo i País Valencià—, per les comissions del So Quelo, del Foc, dels Colossos i per últim ja transformada en falla municipal.

Per últim, tingué lloc una xarrada-col·loqui baix el títol “L’evolució del Llibre Faller. Passat, present i futur”, amb la participació de Manolo Sanchis, José Manuel Romeu, Jorge Guarro, i moderada per la periodista Àngeles Hernández.

L’Àrea de Publicacions de la Junta Central Fallera ha conclòs un any més un llarg i laboriós treball de recopilació de textos i fotografies, que són les que al final composen esta publicació, i que la fan mereixedora d’estar en tota biblioteca fallera. Referent i finestra a l’exterior de tot l’exercici faller, el llibre oficial continua organitzant-se bàsicament amb la mateixa estructura d’anys anteriors.

D’esta manera, amb un esquema similar, les pàgines del Llibre Faller 2017 ens mostren a les nostres representants, les Falleres Majors i les seues Corts d’Honor, la composició de les diferents delegacions de la JCF; les activitats, actes i concursos que s’han desenvolupat durant el regnat d’Alícia Moreno i Sofía Soler fins el dia que arribaren al càrrec Raquel Alario i Clara Mª Parejo; els premis de falles i ninots; el programa oficial de Falles 2017; les diferents Juntes Locals i Centres Valencians en l’Exterior; i per suposat els esbossos de les falles a plantar en març acompanyats de cada president i fallera major.

Enguany el monogràfic, com s’ha avançat, ha estat dedicat al doble aniversari de les falles plantades en la nostra plaça major, amb un disseny i maquetació nova i més atractiva per al lector, que ha sigut coordinat i redactat per Lluís Fernández i Javier Mozas, amb la col·laboració dels arxius fotogràfics d’Ángel Martínez, Històric Municipal de València, Gremi d’Artistes Fallers, Tívoli, José Huguet, Díez Prósper, Andrés Giménez, Museu Sorolla i Enrique Ibáñez.

També hem comptat amb la col·laboració especial de Jorge Guarro, coordinador de la candidatura de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la UNESCO, i que per fi ha conclòs el seu camí, reconeixent a la nostra festa, la seua qualitat patrimonial i l’esforç continuat dels fallers.

També hi ha un espai per al record dels que enguany ens han deixat per a sempre: la ex Presidenta Nata Rita Barberà, l’ex vicepresident Antonio Parrilla i l’ex Secretari General José Manuel Izquierdo, els artistes fallers José Devís, Luis Tortajada, Tomás Ramos i Iván García; la Fallera Major de 1949 Margarita Casanova, el poeta Josep Bea, els periodistes Vicente Muñoz i Emilio Polo, i el dolçainer Joan Blasco. L’acte ha servit per fer-los un reconeixement amb l’aplaudiment als familiars que ens han acompanyat. Agraïm per a este apartat la col·laboració literària de Jaume Bronchud, Nico Garcés, Vicente Fayos, Manolo Sanchis, Kepa Llona, Rafa Melià, Àngeles Hernàndez, Manolo Mas, i Pau Llorca.

I tot acompanyat durant tot el Llibre Faller per les fotografies dels grans professionals de la casa Armando Romero i Josep Vicent Zaragozà. A més de les específiques per a diversos premis fallers d’Ángel Romero, Javier Mozas i Julio Fontán.

A tots els que heu fet possible esta publicació, GRÀCIES!

ACTIVITATS L'INDULT DEL FOC 2017

Falles de Cel·luloide: La festa narrada: el cinema documental sobre les Falles (Les tres pel·lícules es projectaran tots els dies entre les 18,00 i 20,00 hores).

- Fallas 37. El arte en guerra (Óscar Martín, 2013), 18' (8 febrer) (18,30 h)

- Fem falla (David Celma, 2016), 29' (8 febrer)

- El arte del fuego (José María Tafalla, 2010), 55' (15 febrer) (18,30 h)

- Xerrada: El patrimoni del taller faller: un patrimoni desconegut, a càrrec d'Iván Esbrí ( 9 febrer, 19,00h).

- Xerrada: La resturació dels cartells del Museu Faller de València (Patrícia Montañana i Rubén Facila, Equip Meraki) (16 febrer, 19,00 h).

- Presentació del projecte La falla immaterial (Universitat de València) (23 febrer, 19,00 h).

- Taula rodona: Les falles infantils de la plaça de l'Ajuntament: Bernat Estela, Moisés Alarcón i José Luís Ceballos i Francisco Sanabria (1 març, 19 h).

- Visita guiada dins l'Exposició del Ninot pels ninots de caricatura (2 març, 19 h) (Iván Esbrí).

- Visita guiada dins l'Exposició del Ninot pels ninots de retrat (9 març, 19 h) (Alejandro Lagarda).

 

Fotografies: Armando Romero

  • ARF 0768
  • ARF 0774
  • ARF 0781
  • ARF 0782
  • ARF 0785
  • ARF 0795
  • ARF 0796
  • ARF 0798
  • ARF 0801
  • ARF 0802
  • ARF 0805
  • ARF 0806
  • ARF 0808
  • ARF 0813
  • ARF 0816
  • ARF 0821
  • ARF 0823
  • ARF 0828
  • ARF 0834

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte