• Enlace Slider home mascletás (8)

Junta Central Fallera

Pintes amb molta història i elegància.

Artesania Castillo, debuta com a col·laborador oficial de Junta Central Fallera

Hui coneixem a Artesania Castillo. Una firma, amb més de tres dècades d'antiguitat, que va fundar Esmerado Castillo i en els tallers de la qual, en l'actualitat, Jorge i Jesús Castillo, germans i fills del fundador, continuen eixa labor artesanal de fer unes pintes per als vestits regionals de valenciana que no deixen indiferent a ningú. Unes pintes úniques amb el segell de "Artesania de la Comunitat Valenciana".

Per ala germana Castillo treballar perquè les Falleres Majors de València i les seues Corts d'Honor lluïsquen les seues millors gales amb unes pintes, realitzades artesanalment i amb les tècniques més antigues, des del disseny fins al cisellat i punt final, és motiu d'alegria, orgull, satisfacció i, com no, esforç i responsabilitat; de manera que nostres màximes representants lluïsquen el seu millor treball i brillen com mereix.

Enguany és el primer que, els germans Castillo, treballen com a segell oficial de Junta Central Fallera, no en va, porten un lustre treballant per a la Bellesa del Foc d'Alacant i les seues Dames d'Honor. Així com també, per a diverses Juntes Locals Falleres i Falleres Majors de forma particular, amb el que enguany compleixen el seu somni de ser oficialment col·laboradors de Junta Central Fallera.

Realitzen les pintes tant de les Falleres Majors de València 2017 com de les seues respectives Cortesa d'Honor. I ho fan tant per als vestits del segles XIX, com per als del segle XVIII.

Per als primers vestits han realitzat a mà unes pintes amb dibuixos històrics, dotats i datats d'una llarga i antiga història. Les Corts d'Honor porten els cants molt llaurats amb motius florals i aquests dibuixos antics que siguen reproduït per a unes joies úniques. Les de les Falleres Majors tens les sanefes més amples amb motius florals també i l'escut de la ciutat al centre envoltats d'antiquíssims dibuixos. Les vint-i-sis  per als vestits del segle XIX estan banyades en or de primera qualitat.

Quant a la pinta que acompanya als vestits del segle XVIII els models també porten la reproducció a mà de dibuixos històrics, donant-los a estes obres d'art el segell personal de la casa, amb una forma pròpia per a no descontectualitzar ni el vestit ni el complement. En aquest cas les de les Falleres Majors de València estan banyades en or envellit i les de les Corts d'Honor amb plata envellida, totes elles de primera qualitat.

Vistositat i Elegància per a unes dones molts especials.

 

Fotografies: Josep V. Zaragoza.

  • 20161214JZARAGOZA228
  • 20161214JZARAGOZA258
  • 20161214JZARAGOZA259
  • 20161214JZARAGOZA260
  • 20161214JZARAGOZA261

 

 

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte