• Enlace Slider home mascletás (4)

Junta Central Fallera

Ana Muñoz, ventalls convertits en joies

Cositas Pintadas realitza els ventalls oficials de Raquel Alario i la seua Cort d'Honor


Encara que el dia gran de la nostra festa coincideix amb el final de l'hivern, el dolç clima de la nostra ciutat fan dels ventalls un complement necessari, on Cositas Pintadas plasma la tradició i la màgia del seu treball artesanal.

 

En Cositas Pintadas tot es treballa a mà, la fusta, els encaixos, i sobretot les teles a les quals Ana Muñoz dóna vida amb llapis i pinzell. La pintura sobre el país ( tela del ventall) inicia l'aventura de personalitzar cada treball, cada ventall és únic, no solament cercant l'harmonia amb altres peces, sinó que també reflecteix els matisos de la dona que ho lluirà. En les creacions d'Ana Muñoz parlen del respecte i la passió que dedica la dona valenciana a la indumentària tradicional

Ana Muñoz és l'ànima de “Cositas Pintadas”, de les seues mans i amb un laboriós treball artesanal eixiran els ventalls que lluiran Raquel Alario i la seua Cort d'Honor. Fa 17 anys comença esta aventura, és en 2005 quan les màximes representants de la nostra festa comencen a incloure les seues creacions entre els complements que vesteixen a una Fallera Major de València; sent finalment en 2013 quan entren a formar part dels indumentaristas oficials de Junta Central Fallera

Els ventalls de la Cort d'Honor 2017 tenen igual que els seus anteriors un detall únic que els diferencien dels anteriors treballs, Ana admet que “ens agrada que elles també lluïsquen coses especials”. En esta ocasió els ventalls són lacats en negre i gravats. Tenen detalls daurats en les caberes i la composició de la seua pintura és simètrica. Per primera vegada també no porten el seu nom sinó el seu inicial pintada amb el color del fons del seu vestit oficial, combinats amb els encaixos de Santos Tèxtil.
Raquel Alario, Fallera Major de València, combinarà dos ventalls, un Calat i Llaurat lacado en negre pintat en tons càlids i amb punta en to beix pujat. Un altre de grandària Pericon de fusta de Palosanto amb una punta de Santos Tèxtil brodada amb roses dobles. En la tela del ventall estan pintades eixes mateixes roses amb els tons triats per la Fallera Major de València 2017.

Fotos: Josep V.Zaragoza

  • 20161214JZARAGOZA226
  • 20161214JZARAGOZA283
  • 20161214JZARAGOZA284
  • 20161214JZARAGOZA285
  • 20161214JZARAGOZA286

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte