• Enlace Slider home mascletás (7)

Junta Central Fallera

Delicadesa, equilibri i elegància, Art Antic.

Els adreços oficials tenen nom propi, Art Antic és la firma encarregada de crear estes peces exclusives.

Des de 1950 Art Antic crea art amb les seues mans fabricant joieria tradicional i, especialment, valenciana. Una trajectòria marcada per l'èxit i el saber fer que els ha portat a ser una firma de prestigi en l'actualitat. 

Fa 27 anys que Pepe i David van apostar per la marca deixant de ser treballadors i assumint la responsabilitat de la mateixa. Des d'aleshores, cuiden cada detall per a crear joies per a la història.

En la seua fundació, Art Antic treballava tot de manera artesanal ja que no existia la mecanització, comptant amb les millors mans per a fer de cada peça una obra mestra. Actualment, fidels a eixa forma única i original d'entendre la joia, els seus dissenys estan inspirats en un ric passat perquè delicadesa, equilibri i elegància aconseguisquen joies intemporals que es convertisquen en patrimoni familiar dels seus clients.

Art Antic té el plaer de crear els adreços que llueixen les Falleres Majors de València i les seues Corts d'Honor.

Des de fa 17 anys, la màxima representant de la nostra festa llueix amb el seu primer vestit oficial el mateix adreç, el model Fallera Major de València o Fallera Major Infantil de València propietat de l'Ajuntament. Es tracta d'una peça exclusiva, treballada completament a mà, un model clàssic de raïm que es llueix amb el vestit del segle XIX. L'adreç està elaborat en or de 18 kilates amb els centres amb muntures d'or blanc amb diamant en talla rosa i va muntat amb perla de mostassa típica de la joia valenciana.

Per a les components de la Cort d'Honor, s'ha realitzat un adreç de raïm model exclusiu en or de 18 kilates, tot gravat a mà amb perles de mostassa i collaret de 6 i 5 voltes per a majors i infantils, respectivament.

Per al segon vestit oficial de les Corts d'Honor han creat un model que presenta canvis respecte a altres anys per a adaptar-se abans de res al pentinat amb el qual llueixen el vestit del segle XVIII. S'ha reduït la grandària dels pendents i la joia i s'utilitzarà una manilla amb cinta en lloc de la polsera. A més, en el monyo portaran dues pintxos i un rascamonyos.

Este adreç és un model exclusiu creat per a elles en plata de primera llei amb cristalls de Swarovski gris en les peces del centre i perles de mostassa.

A més, com és habitual, totes han rebut com a obsequi un medalló de la Verge dels Desemparats que enguany té l'acabat en plata envellida.

Un minuciós treball que acarona cada detall per a aconseguir uns acabats perfectes.

Un treball que s'ha vist recompensat en diverses ocasions en rebre el Premi a l'Artesania de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de València en els anys 1986, 1992 i 2009.

Fotos: Josep V. Zaragoza

  • 20161214JZARAGOZA227
  • 20161214JZARAGOZA275
  • 20161214JZARAGOZA276
  • 20161214JZARAGOZA277
  • 20161214JZARAGOZA278

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte