• Enlace Slider home mascletás (3)

Junta Central Fallera

La perfecció feta pentinat de valenciana

Teresa Caballer Estilistas encarregada de la posticeria de les Falleres Majors de València i les seues Corts d'Honor.

Una de les claus per a lluir perfecta el vestit de valenciana és, sens dubte, el pentinat. L'elegància i la perfecció són pilars fonamentals en la nostra indumentària tradicional per açò, confiar en les mans de Teresa Caballer és sinònim d'encert en parlar de pentinat. Ella és l'encarregada de confeccionar els rodets que llueixen les màximes representants de la nostra festa.

Quasi 20 anys al capdavant de la perruqueria han fet que l'experiència i el saber fer s'òbriguen pas en el món faller per a consolidar-se com una prestigiosa firma.

Fundada en 1999, amb Lola Sancho, la perruqueria s'ha convertit en un dels llocs més transitats de Malilla. L'any 2001 va passar a cridar-se Teresa Caballer Estilistes i, des d'aleshores, sempre ha estat emplaçada en la Calle Juan Ramón Jiménez i dirigida per la pròpia Teresa. S'han fet canvis, reformes, millores... per a adaptar-se al dia a dia, però la ubicació sempre ha sigut la mateixa. Allí podem trobar a Ester Cervera, Monica Araque, Diana Rodrigo i Jesús Gómez sempre disposats a atendre'ns amb molt afecte. 

Des que es va obrir la perruqueria, el seu arrelament al món faller ha sigut molt destacable ja que Teresa pertany a una família molt fallera i sempre han estat vinculats a la festa. Han tingut l'honor de pentinar a dues Falleres Majors de València i a diverses components de les Corts d'Honor. Durant la setmana fallera, solament es dediquen a pentinar de valenciana ja que al voltant de 450 falleres passen per les seues mans per a pentinar-se.

Ser indumentarista oficial és tot una honor per a ells ja que, a més de donar-se a conèixer, poden col·laborar amb el món faller que tant volen i que és el principal per a ells. De fet, este és el seu segon any col·laborant en la indumentària de les màximes representants però, Teresa Caballer, ja portava diversos anys obsequiant a les Falleres Majors de València i les seues Corts d'Honor amb un joc de rodets confeccionat a mà.

Va ser la pròpia Teresa la que es va animar a parlar amb el Secretari General perquè es plantejaren considerar la posticeria com a part de la indumentària oficial tal com es venia fent amb altres complements, i l'any 2016 van començar a formar part de l'equip d'indumentaristes oficials.

Per a aquest 2017, Teresa ha preparat amb molt afecte les malles i els rodets que lluiran Raquel, Clara i les seues Corts d'Honor. Els rodets són de pèl natural, estan fets a mesura adaptant-se a la fisonomia de cadascuna i creats de manera artesanal. No hi ha dos jocs de rodets iguals, cadascun està creat pensant en cada xica o xiqueta, adequant-se a ella segons el color, la grandària que necessite, la forma... Per açò, es fa una presa de mesures per a adaptar-se a les necessitats de cadascuna.

Per al procés de creació d'un rodet, Teresa Caballer utilitza les tècniques tradicionals i la seua experiència. Partint d'una malla extra llarga, es desembolica amb cura i se li apliquen els productes necessaris. Aleshores es van girant i enrotllant fins que s'aconsegueix la forma, es deixa assecar i es procedeix a cosir per darrere. Per a aconseguir la naturalitat que tenen, Teresa no utilitza cap tipus de plantilla el que fa que, a simple vista, no semblen cosits sinó fets a mà.

Comoditat, naturalitat, perfecció...descriuen el treball de Teresa Caballer Estilistes.

Fotos: Armando Romero

  • ARF 0249
  • ARF 9832
  • ARF 9834
  • ARF 9835
  • ARF 9836
  • ARF 9837

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte