• Enlace Slider home mascletás (3)

Junta Central Fallera

Els premis amb més enginy i gràcia

La Federació de Falles amb Especial Enginy i Gràcia va reconèixer a les falles més satíriques de 2016  en el lliurament dels premis “Eugeni” i el premi “I+G”. L'Ateneo Mercantil va ser el lloc triat per a albergar esta gran gala el passat dia 28 de desembre, que presentada per Jaume Bronchud i Ángeles Hernández, va comptar amb la presència de Raquel Alario i Clara Parejo, Falleres Majors de València 2017 i Pere Fuset, President de Junta Central Fallera.

Des de 2006, esta Federació reconeix als guanyadors de l'1er Premi d'Enginy i Gràcia de totes les seccions, tant de Junta Central Fallera com de la Junta Local de Torrent; amb els "Premis Eugeni". Més de 40 comissions, entre majors i infantils, van ser premiades en esta edició, aplaudint així l'excel·lent labor dels seus artistes entorn a una de les principals característiques de les falles: la crítica i la sàtira, l'enginy i la gràcia. D'entre elles, cal destacar que la Humanista Mariner - Manuel Simó va arreplegar este guardó tant per a la seua falla infantil com a gran, ambdos realitzades pels artistes Rafael i Raúl Martínez; així com que els artistes Manuel Martínez Reig, Vicente Espeleta, Sergio Musoles i Juanjo García van rebre este guardó per partida doble.

El "Premi I+G", l'esment especial que es realitza la Federació de Falles amb Especial Enginy i Gracia, enguany va ser per a la falla Cuba – Literat Azorín, que sota el lema “Calla, canalla!” va realitzar l'artista Carlos Carsí García. Carlos Carsí ja va rebre este guardó en 2012 amb la comissió Vicente Sancho Tello - Xile, i repeteix en esta edició després de ser el gran triumfador de les Falles 2016.

Fotos: Armando Romero

  • ARF 5701
  • ARF 5706
  • ARF 5712
  • ARF 5730
  • ARF 5736
  • ARF 5754
  • ARF 5765

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte
Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h