• Enlace Slider home mascletás (2)

Junta Central Fallera

  • Inici
  • Notícies
  • Luis Demano i Joan Quirós, encarregats de la imatge Falles 2017

Luis Demano i Joan Quirós, encarregats de la imatge Falles 2017

L’Ajuntament ha consensuat les bases del procés amb diverses associacions.

 

L’Ajuntament de València, mitjançant la Regidoria de Cultura Festiva, ha realitzat per segon any consecutiu una crida oberta a professionals per encarregar la realització del tradicional cartell de Falles així com tota la campanya gràfica de la festa per a l’edició de 2017. Els professionals Luis Demano i Joan Quirós han sigut els seleccionats per un jurat consensuat pel govern municipal i tres associacions del sector.

“Sempre hem dit que la declaració de les Falles com a patrimoni immaterial de la humanitat per la UNESCO suposava una oportunitat de recerca de l’excel·lència en tots els àmbits de la nostra festa gran i la imatge amb què la presentem i promocionem és fonamental. Per això l’any passat ja realitzàrem una crida oberta a professionals del sector i davant l’exitós resultat hem repetit fórmula enguany”, ha explicat el regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central Fallera, Pere Fuset. “Arran de la declaració aconseguida ja fa quasi un mes l’interés per fomentar una imatge de qualitat i professional de les Falles no ha fet més que reforçar-se”, ha dit.

Les bases, com en unes altres ocasions, han sigut consensuades per la Regidoria amb diverses associacions professionals del sector: l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana, l’Associació Professional d’Il·lustradors de València i l’Associació d'Empreses de Comunicació Publicitària de la Comunitat Valenciana.

Per la seua part, el jurat seleccionat per decidir qui seria la persona o persones responsables de la campanya gràfica de les pròximes Falles l’han integrat, juntament amb Fuset, Ángel Martín Soriano, per l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana; Paula Pérez de Lanuza, per l'Associació Professional d’Il·lustradors de València; Ibán Ramón, com a guanyador de la convocatòria de 2016, i José Martínez Tormo, secretari general de la Junta Central Fallera.

Al procés s’han presentat un total de 24 professionals i estudis, “el que demostra l’encert que ha suposat esta fórmula tant per a incentivar la participació, com per aconseguir resultats excel·lents”, ha afirmat Fuset, qui ha agraït “la col·laboració de totes i tots per fer, amb el seu treball, que les Falles siguen encara millors”.

Els professionals seleccionats han sigut Luis Demano i Joan Quirós, de qui el jurat ha destacat l’experiència acreditada en el camp del cartellisme, la conjunció d’il·lustració i cal·ligrafia i la connexió del seu treball amb l’humor característic de la festa fallera, “elements que garanteixen originalitat i creativitat en els resultats”.

Demano prové d’una família d’artistes i des de xicotet va mostrar la seua inquietud artística des de la seua pròpia llar. Treballa com a il·lustrador professional des de 2007 i complementa el seu treball impartint classes al màster d’Il·lustració de l’Escola Internacional de Comunicació Coco School. També és membre de l’equip organitzador del Festival d’Autoedició Sonogràfic Tenderete.

Demano ha treballat per a diverses institucions, com ara la Diputació de València i el propi Ajuntament de València; per a mitjans com ara El Diario, Valencia Plaza, El País o El Mundo, i també ha participat en projectes d’empreses, editorials, festivals i agències, com ara Amstel, SM, Publips, La Cabina Festival o Sembra Llibres, entre molts altres.

Quirós, per la seua part, és un professional freelance especialitzat en cal·ligrafia i lettering i ha participat des de València en projectes procedents des de diversos punts del món. El seu interès per les lletres ja es va demostrar sent adolescent i es va reforçar durant els seus estudis superiors de disseny gràfic. A més, des de 2012 ha ampliat les seues habilitats i coneixements de la mà d’alguns dels mestres més reconeguts, el que l’ha dut a parar una atenció especial al detall de les seues formes.

El seu treball ha ajudat marques, institucions i empreses de trajectòria internacional a millorar la seua comunicació mitjançant la publicitat, el disseny editorial, el packaging i la identitat corporativa. Així, ha treballat, per exemple, amb l’Ajuntament de Gandia, el Channel 5 / Spike UK, el BBVA, Cornelia James, Thorntons o TEDx Madrid, entre molts altres.

La campanya gràfica de les Falles de 2016 va arribar als carrers de Madrid i Barcelona i també es va exposar en diverses estacions de RENFE, així com al seu web. A més, va estar present també a FITUR, la Fira Internacional de Turisme que se celebra a Madrid. “Els cartells de Falles no han de guardar-se en un calaix com passava fins ara sinó que han de complir una funció molt important. Amb ells promocionem la nostra festa i posem en valor els nostres artistes gràfics”, ha afegit per finalitzar Fuset.

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte