• Enlace Slider home mascletás (6)

Junta Central Fallera

Resum ple mes de novembre

El passat dia 16 de novembre de va celebrar el ple de JCF corresponent al mes de novembre

El passat dia 16 de novembre de va celebrar el ple de JCF corresponent al mes de novembre i que va seguir el següent ordre del dia:


1. S'aprova l'acta anterior

2. Informe Presidència

Pere Fuset, president de Junta Central Fallera comença l'informe de presidència informant al ple que la candidatura de les Falles a ser nomenades Patrimoni Immaterial per la UNESCO han aconseguit una valoració positiva dels tècnics competents, per la qual cosa esta candidatura avança de forma satisfactòria. Entre els dies 26 de novembre i 2 de desembre es coneixerà el resultat definitiu. Destaca del treball de les delegacions, els viatges a Lancaster, Mainz i Brussel·les amb motiu de la promoció de la candidatura de "#FallesUNESCO", i agraeix la col·laboració de l'Agència Valenciana de Turisme en estes actes.

El consell rector de JCF ha aprovat el pressupost de l'any 2017, i este pressupost s'ha incrementat en un 1'9% respecte de 2016; gràcies en gran manera a l'ingrés de patrocinis.

El passat 2 de novembre es va celebrar una directiva ampliada amb els delegats i secretaris de cada àrea, així com una reunió amb les agrupacions i delegats de sector informant de les novetats del bàndol faller. Per a concocer millor el funcionament de la finestreta única es realitzarà un curs informatiu el pròxim 21 de novembre en el Centre Cultural La Petxina.

Amb motiu de les festes de Nadal, s'avancen les dates del ple (dia 13 de desembre) i assemblea (20 de desembre). Esta última comptarà amb la presència, com és habitual, de la Fallera Major de València i la seua Cort d'Honor.

El president de Junta Central Fallera, també comparteix amb el ple la moció de reprovació presentada davant la directiva.

Inma Guerrero, Vicepresidenta de Cultura i Documentació, informa sobre la nova "Fira del Col·leccionisme", que el seu objectiu era augmentar la visibilitat de les publicacions falleres ha sigut complit amb éxit. A més, durant els dos dies que va durar (11 i 12 de novembre) es va presentar també la companyia estable de Teatre Faller.

José Manuel Acosta, Vicepresident, informa de les novetats de la delegació d'esports referent al campionat 3x3 i de bitlles. La comissions han augmentat la seua participació en l'animació de la Marató, que finalment comptarà amb 28 falles. Este acte serà àmpliament difós en mitjans de comunicació nacionals. El 18 de desembre es disputarà un matinal de pilota valenciana en els cèntrics carrers d'Arquebisbe Mayoral i Cavallers.


3. Classificació de Falles 2017

Es procedeix a la lectura de la classificació provisional de Falles per a 2017. La classificació segueix el sistema d'anys anteriors, i davant el mateix pressupost s'utilitza la baremación de premis establida. El total del pressupost augmenta en 2017 en més de 50.000€

Referent a l'enviament d'este document als presidents, es reconeix que inicialment va ser un error, i que açò ha permès esmenar altres errors del document.

4. Informe delegacions

Festejos
El passat 14 de novembre es van publicar els finalistes del concurs de playbacks. Les finals playbacks se celebraran els dijous 17 i 24 de novembre.
Es comparteix amb el ple la informació de la Marató futbolí per a animar a les comissions a inscriure's.

Infantils
56 comissions estan ja inscrites en el concurs de Betlems en les seues modalitats tradicional i experimental. El pas del jurat està previst per als dies 10 i 11 de desembre. El 21 de novembre es coneixeran els finalistes del concurs de playbacks infantils.


Cultura
Més de 12.800 espectadors han gaudit del "teatre faller" en La Rambleta, les Gales de la Cultura se celebraran els dies 13 i 15 de gener. Avanza també el festival de "Balls al carrer" i s'han publicat els concursos de declamació, declamació i literari

Promoció 
Els dies 4 i 5 de desembre es va participar en el Festival "Light Up" de Lancaster, on l'artista faller Mario Gual va plantar una falla infantil.


Arxiu i documentació

Es recorda a les comissions que han de lliurar les imatges per al Llibre Oficial així com una còpia del llibret de 2016.

Participació ciutadana
Els dies 12, 15 i 16 de desembre se celebraran els cursos CRE.

Incidències:

Des del jutjat contenciós administratiu es demana ampliar informació sobre l'expedient denegat en 2012 sobre la creació de la falla Verge del Cap-Humanista Mariner. S'aproven les sancions proposades en l'Exp. 51-2016/2017, referent a la suposada mala gestió en Falla nº 207.

5. Precs i preguntes

Es sol·licita s'aclarisca el com participar en els actes de comiat de Falleres Majors de les Corts en els seus sectors, així com l'estat de les subvencions. També, membres del ple preguen s'explique en els enviaments amb documentació la finalitat d'estes annexos, si són per a la seua revisió o són per a compartir-ho amb els presidents
Es sol·licita informació sobre la convocatòria de perruquers i maquilladores oficials, i es recorda que cal informar al ple d'estes contractes

Sobre el pressupost de Junta Central Fallera, es prega l'aclariment de les quanties i de les partides, i amb motiu de la moció de reprovació presentada es prega es faça participe al ple i a l'assemblea de la de les decisions de la directiva concorde al reflectit en el reglament faller


Es reprèn la problemàtica amb la SGAE, i es pregunta a la taula com procedir davant les reclamacions d'esta.


Fotos: Josep V.Zaragoza

  • EE4J2277
  • EE4J2280
  • EE4J2286
  • EE4J2291

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte