• Enlace Slider home mascletás (3)

Junta Central Fallera

Assemblea de presidents

Resum de l'assemblea de presidents del mes d'octubre que es va celebrar en la Sala Iturbi del Palau de la Música

 

Després del minut de silenci en record d’Héctor Perales, President de la Comissió Ramón de Rocafull - Comte d'Alaquas, la sessió comença seguint l'ordre del dia

1.S'aprova l'acta del mes de setembre

2.Informe de presidència

Pere Fuset, President de Junta Central Fallera, comença la seua intervenció felicitant a Raquel Alario i Clara Parejo pel seu nomenament com a Falleres Majors de València 2017. Els dies 27 i 28 de gener seran exaltades en la Salta Iturbi del Palau de la Música.

Comunica a l'assemblea la reunió amb la Interagrupació, una reunió que qualifica de "llarga, intensa i productiva" amb varis dels regidors per a conèixer de primera mà els problemes de les comissions i establir solucions. Sobre el Llibre Faller de 2017, informa que, a més de mantenir-se el saluda de les Falleres Majors de València, es convoca un concurs obert amb la finalitat de triar els poemes que també es publicaran en esta edició.

Addis Abeba (Etiòpia) acollirà la reunió del Comitè de la Unesco que a partir del pròxim 28 de novembre decidirà si les Falles passen a formar part del Patrimoni Immaterial de la Humanitat. El 28 d'octubre se celebra en el marc incomparable (i Patrimoni de la Humanitat des de 1996) de la Llotja de la Seda la presentació de la web i del llibre "Les Falles, un Patrimoni en Comú" que recolçaran a esta candidatura.

Els dies 11 i 12 de novembre se celebra en Nuevo Centro la "Fira de la Literatura Fallera" (Fira del Col·leccionisme) on es presentarà la companyia estable del Teatre Faller. Dins del treball de Junta Central Fallera, Pere Fuset felicita especialment a la Delegació d'Infantils i Joventut per l'èxit de la I Trobada de la Joventut.

Les comissions rebran en els pròxims dies la informació necessària de les regidories competents en el tema de mobiliari urbà i residus per a la correcta plantà de les falles (retirada de bolardos, poda d'arbres...). També informa que es va a procedir al pagament de les subvencions en il·luminació, i anuncia que les següents a acceptar són les de Bandes de Música. En relació al tracte amb l'administració, des del 2 d'octubre, les sol·licituds i tramiten es treballen digitalment a través de la "finestreta única", per a açò és necessari la signatura digital. S'està preparant un curs de suport per a les comissions sobre este tema.

Sobre el document signat per les candidates a Falleres Majors de València, el President de Junta Central Fallera informa a l'assemblea en què les candidates se'ls ha lliurat una còpia, i que este procediment ha inclós a les 72 candidates i no solament a les 13 senyoretes i xiquetes després de la segona fase de l'elecció.

Montse Catalá, vicepresidenta de Promoció i Comunicació, amplia la informació sobre l'acte de suport a la candidatura de les Falles davant la UNESCO. 18 fotògrafs i un gran treball de les delegacions de promoció i d'arxiu es veuran reflectits en el llibre i la web que es presenten. Anuncia també la participació de les Falles dins del festival "Light Up" en Lancaster els dies 4 i 5 de novembre, on l'artista Mario Gual plantarà una falla infantil.

José Manuel Acosta, videpresident de Festejos i Esports, agraeix a les falles i voluntaris que van sumar forces per a aconseguir el record guiness, encara que finalment no es duguera a terme, sense generar cost ni a Junta Central Fallera ni a l'Ajuntament de València. Agraeix el treball d'animació realitzat per les comissions durant la Mitja Marató. Se segueix treballant des de la Delegació d'Esports pel "Running Faller". Finalment anuncia la realització per part de la Delegació de Festejos, com a novetat, del primer campionat de futbolí.

3.Interlocució amb Domini públic respecte a l'ordenança de la via pública.

Carlos Galiana, regidor de domini públic, participa en l'assemblea de presidents per a resoldre els dubtes referents a la sol•licitud de permisos d'ocupació de via pública.

4.Precs i preguntes

Falla nº5 prega s'establisca una documentació oficial que facilite la sol·licitud de permisos per als "correfocs". També sol·licita es revise el sistema en el qual s'assignen les dates de les obres que van a concurs de teatre i de presentacions que organitza la delegació de cultura.

Falla nº101 pregunta a la directiva sobre com es resoldrà una denúncia sobre morositat que es va traslladar a la delegació d'incidències.

Falla nº233 prega es realitze la reunió per a estudiar la proposta de nous criteris de repartiment d'entrades als presidents de falla per a les exaltacions de les Falleres Majors de València. Demana també informació sobre el conveni amb la SGAE i en com afectarà a les comissions.

Falla nº55 agraeix les felicitacions fetes arribar a Clara Parejo, fallera d'esta comissió, pel seu nomenament com a Fallera Major Infantil de València 2017.

Falla nº172 trasllada a l'assemblea la problemàtica que es troben les associacions culturals amb el tràmit del certificat digital i els temps que estableix l'administració per al seu ús

Falla nº35 comenta a la directiva la seua alternativa a la resolució del conflicte amb la documentació que la SGAE ha fet arribar a algunes comissions.

Falla nº359 pregunta per la resolució de les subvenció sol·licitada per a la realització de la revetla de Sant Joan entre diverses comissions.

Falla nº289 comparteix amb l'assemblea els reglaments que se'ls va lliurar a les candidates a Falleres Majors de València, i prega es retiren estos documents i es faça un reglament amb el consens dels òrgans competents.

Falla nº175 agraeix a Junta Central Fallera la creació de l'àrea dedicada als actes solidaris de les comissions. A més, prega se'ls concedisca un reconeixement a totes les comissiones participants en el concurs de betlems i no solament a les premiades.

Falla nº93 convida a l'assemblea a la desfilada d'indumentària tradicional organitzat per esta comissió el pròxim 10 de desembre, els beneficis del qual seran destinats a la Fundación Pequeño Deseo

Falla nº330 pregunta les repercusions del possible nomenament de les Falles com a Patrimoni de la Humanitat.

Fotos: Josep V. Zaragoza

  • EE4J4667
  • EE4J4668
  • EE4J4674
  • EE4J4716
  • EE4J4720

 

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte