• Enlace Slider home mascletás (2)

Junta Central Fallera

‘Els Tresors del Museu Faller’

El Museu Faller de València ha preparat tot un seguit d’activitats amb el lema ‘Els Tresors del Museu Faller’.

 El Museu Faller de València ha preparat tot un seguit d’activitats amb el lema ‘Els Tresors del Museu Faller’ amb l’objectiu de donar a conéixer el valuós patrimoni faller que custodia. “Amb esta iniciativa volem difondre les col·leccions principals del Museu Faller, com ara les relacionades amb ninots, cartells, insígnies falleres i retrats de les falleres majors de València”, ha explicat el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset.

Les activitats seguiran un criteri cronològic i seran participatives i descentralitzades en bona mesura, amb la intenció que cada casal faller puga transformar-se en una mena de subseu temporal del Museu Faller i acullen activitats i iniciatives seues. A més, seran d’accés lliure i gratuïtes i compten amb el concurs de diversos especialistes en l’estudi de la festa fallera.

El cicle que inaugura este projecte portarà per títol ‘Temps de República’ i se centrarà en aprofundir en la relació entre les Falles i la darrera època republicana, que és el període amb què comença el Museu Faller. Estarà conformat per quatre activitats, la primera de les quals es farà este dijous, dia 3 de novembre a les 19 hores. Els cartells fallers republicans de 1931 a 1936 seran els protagonistes d’una visita guiada pel cartellista i dissenyador Ibán Ramón a les instal·lacions del Museu Faller.

Les tres activitats següents s’han programat en diversos casals de comissions falleres. “Volem descentralitzar la promoció del Museu Faller i volem aconseguir el suport de les comissions falleres per difondre el nostre extens patrimoni cultural festiu”, ha indicat Fuset, qui entén el Museu Faller com “una entitat cultural dinàmica que vol estar permanentment vinculada a l’associacionisme faller”.

La segona activitat es farà el pròxim 24 de novembre, a les 19 hores, al casal de la Falla Plaça del Mercat Central i consistirà en una xarrada de l’historiador de l’art i guia turístic Alejandro Lagarda sobre els ninots indultats de Vicent Benedito (1934-1936).

La tercera activitat està programada per al dia 13 de desembre, a les 19 hores, al casal-refugi de la Falla Ripalda-Soguers i preveu una xarrada col·loqui de l’historiador Javier Mozas i l’enginyer topògraf Lluís Fernández sobre les comissions falleres a la Segona República.

Este primer cicle del projecte ‘Els Tresors del Museu Faller’ finalitzarà el pròxim 12 de gener, a les 19 hores, amb una xarrada de l’especialista en la figura de la fallera major Kepa Llona al casal de la Falla Plaça de la Reina baix el títol ‘Les falleres majors de la Segona República’.

El següent cicle es programarà entre els pròxims mesos de maig i juliol i durà per títol ‘Temps de Postguerra’.

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte