• Enlace Slider home mascletás (8)

Junta Central Fallera

Ofrena a la Mare de Déu submergida

Un any més l'Agrupació de Falles del Marítim, va celebrar l'Ofrena a la Mare de Déu submergida

La figura, esculpida en bronze, en 1977 per Ignacio Cuartero Fernández, va estar més de 30 anys emplaçada sota el mar enfront del far de València, a 14 metres de profunditat. No obstant açò, al maig de 2009, a causa de les obres de reforçament del far que es van fer en el Port i després d'haver restaurat la imatge, els membres del club de bussege GISED, amb la col·laboració del Real Club Nàutic, van col·locar la imatge de la Mare de Déu “en un lloc més accessible, enfront de l'espigó situat al costat de les seues instal·lacions, i on està a 10 metres de profunditat”

La Marina Reial va ser el punt de partida de l'Acte en la matinal de dissabte, en la qual els màxims representants de les 45 Comissions falleres que formen l'Agrupació, que presideix Pepe Pastor, no van voler perdre's este acte tan especial. Amb música de tabal i dolçaina es va iniciar la "cercavila" fins als catamarans disposats per a l'ocasió. Ací van estar nostres Falleres Majors de València, Alicia Moreno i Morales i Sofia Soler i Casas, que van acompanyar als fallers del Marítim en aquest dia tan especial, comptant amb l'assistència a l'acte de Sandra Gómez, Primer Tinent d'Alcalde de València.

Després d'uns minuts de travessia, es va arribar al lloc on anava a realitzar-se l'Ofrena. En les aigües del Real Club Nàutic, on està submergida la imatge de la Mare de Déu, es van detenir els catamarans i al costat d'ells la llanxa dels submarinistes del GISED que, després de rebre els rams de flors de les Falleres Majors de València, Alicia i Sofia, es van submergir per a realitzar l'Ofrena. Al mateix temps, i en senyal d'Ofrena, les Falleres Majors i Infantils de les Falles que formen part de l'Agrupació van llançar una flor a l'aigua. Després es va entonar el Himne de la Coronació com a conclusió de l'Ofrena.

Posteriorment es va disposar tot per a tornar al port i finalitzar una gran matinal de devoció. En el camí de tornada Alicia i Sofia van poder conèixer d'a prop el funcionamient del catamarà convidades pel capità de l'embarcació a la cabina principal.

Fotos: Josep V. Zaragoza

  • EE4J7756
  • EE4J7770
  • EE4J7792
  • EE4J7822
  • EE4J7867
  • EE4J7892

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte