• Enlace Slider home mascletás

Junta Central Fallera

Assemblea de Presidents

Resum de l'assemblea de Presidents del mes de setembre celebrada el dimarts 27 al Palau de la Música.


Dimarts passat 27 es va celebrar l'assemblea de Presidents corresponent al mes de setembre, amb el següent ordre del dia

1. S'aproven les actes de l'assemblea ordinària del mes de juny i de l'assemblea extraordinària per a l'elecció dels jurats per a Fallera Major i Fallera Major Infantil de València 2017

 

2. Informe de presidència

Pere Fuset, President de Junta Central Fallera, comença l'informe de presidència felicitant a les 13 candidates majors i 13 candidates infantils a Falleres Majors de València triades el passat 24 de setembre. Després de la lectura dels 26 noms per part de José Martinez, Secretari General, es felicita a totes elles, així com a l'equip de Festejos per l'èxit de l'acte. El 10 i 11 d'octubre se celebren el ple i assemblea extraordinària i proclamació de les Falleres Majors de València 2017 en l'Ajuntament de València.

En el ple de setembre es va aprovar la creació de la comissió Montesa-Doctor Marañón, que ratifica l'assemblea.

Pere Fuset anima a les Falles sancionades per la Concejalia de Residus Sòlids després de les revetles de Sant Joan, a presentar els recursos i al·legacions necessaris; així com a realitzar fotografies amb les quals es comprove que els carrers queden recollides després d'estees celebracions en via pública.

José Manuel Acosta, Vicepresident Primer, informa que el "Comboi de Rècord" té un 70% d'inscripcions, i demana la implicació de les comissions i de tots els fallers. Sobre el concurs de playbacks, s'anuncia que per a evitar les cues d'accés en la Sala Canal es proposa que les persones interessades a acudir hagen de lliurar una fotografia prèviament. Després de publicar el llistat de participants, es procedirà a lliurar les entrades a estes. Per a finalitzar, es comenta a l'assemblea que enguany s'amplien els premis a les Falles que participen en la marató i mitja marató, tant a les comissions com als artistes que incloguen la millor escena de running faller entre els seus ninots.

Pere Fuset contínua amb l'informe de presidència fent arribar a l'assemblea la proposta de les falles de secció de 1A, que sol·liciten que es plantege una nova la classificació de falles; proposta que no es considera acceptable.

3. Informe de la comissió de recursos relatiu a l’expedient 116/2015- 2016

La delegació d'incidències es pronuncia davant la sol·licitud de la Falla Plaça del Pouet contra la resolució de febrer de 2016 de la mateixa; explicant a l'assemblea que este recurs no s'admet per defecte de forma.

4. Precs i preguntes

L'Agrupació Centre pregunta quantes sancions a comissions falleres han hagut enguany comparat amb els anys anteriors, per a poder analitzar esta situació, i destaca que el moment de realitzar este comentari era durant l'informe de presidència.

La Interagrupación de Falles destaquen el malestar de les comissions per les sancions emeses des de la Concejalia de Residus Sòlids després de les revetles celebrades amb motiu de Sant Joan.

Falla 302 comparteix amb l'assemblea la proposta solidària a favor de la lluita contra el càncer infantil, inspirada en l'experiència d'un xiquet que pertany a la seua comissió infantil. L'acte es realitzarà el 8 d'Octubre en la Plaça de Bous de València. Pere Fuset afig que tal com es va sol•licitar en l'assemblea, la delegació de Participació Ciutadana assumeix les competències en matèria de solidaritat per a donar el suport necessari a les comissions.

Falla 360 cita el Reglament Faller a raó de les insígnies que segons este es permet lluir, i pregunta sobre la celebració d'un nou congrés faller que actualitze este reglament.

El Sector-Agrupació Quatre Carreres prega a José Martínez, Secretari General, que estudie la seua proposta sobre el repartiment d'entrades per a l'exaltacions de les Falleres Majors de València; proposta que s'accepta i s'iniciarà un procés per a canviar el repartiment d'estees.

Falla 76 reclama la finestreta única per als tràmits amb l'Ajuntament, així com un tracte igual entre les Falles i altres festes per part de la Regidoria de Domini Públic, concejalia que rep 600 sol•licituds d'activitats al llarg de l'any.

Falla 346 prega a la presidència s'estudie el problema que esta comissió ha tingut amb l'administració pública i la tramitació de l'ocupació de via pública.

Falla 31 exposa que ha iniciat la reclamació després de rebre una de les sancions després de la celebració de la revetla de Sant Joan, i reclama que s'han atribuït a esta comissió residus no generats per esta. Prega a la presidència mitjance en este cas.

Agrupació de Falles El Carmen prega que els premis del Running Faller no consideren solament el nombre de fallers que participen, sinó també el percentatge que esta xifra supose respecte del cens total de la comissió.

Falla 252 prega que es numeren les entrades del concurs de playbacks per a esmenar el problema d'aforament i accés a la Sala Canal. José Manuel Acosta, Vicepresident de Festejos, destaca que s'ha ampliat de 40 a 60 entrades per comissió participant.

Fotos: Armando Romero

  • ARF 0122
  • ARF 0126
  • ARF 0134
  • ARF 0135

 

 

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte