• Enlace Slider home mascletás (7)

Junta Central Fallera

  • Inici
  • Notícies
  • Es constitueix la Junta Central Fallera per al pròxim exercici

Es constitueix la Junta Central Fallera per al pròxim exercici

El president de Junta Central Fallera, Santiago Ballester, manté la seua directiva per a les Falles 2025.

Després de l’aprovació de l’acta del Ple ordinari del passat 9 d’abril de 2024, s’ha donat pas a la constitució de la Junta Central Fallera per a l’exercici 2024-2025.

El President de JCF i regidor de Falles, Santiago Ballester ha donat a conéixer la composició de l’organisme autònom municipal que manté la seua directiva al complet. Ballester estarà acompanyat de nou per José Luis Vaello com a assessor i amb Nicolás Garcés com a Secretari General. Pel que fa a les vicepresidències, Beatriz Ramos continua com a vicepresidenta primera de l’àrea de Protocol, Relacions Públiques i Agenda. La vicepresidència segona l’ostenta María Jesús Andrés que estarà al capdavant de les àrees de Cultura i Solidaritat, Juntes Locals i Recompenses. El vicepresident tercer, Alberto de Marco, s’encarregarà de Festejos, Infantils i Joventut mentre que la vicepresidència quarta recau novament en María Tomás amb les àrees de Mitjans de comunicació, xarxes socials i web a més de la de Patrimoni, Promoció Exterior i Publicacions. Gabi Aranaz serà el vicepresident quint i continuarà al front de les àrees de Pirotècnia, Esports, Arxiu i Grans esdeveniments. Com a coordinadora general continua també Carmen Martínez Ferrer.

En la delegació de secretaria, continua com a vicesecretària primera Pepa Molina que enguany anirà acompanyada per José Planells com a vicesecretari segon, Pedro Alias com a vicesecretari tercer i s’estrena Juan Miralles com a secretari d’actes.

En l’àrea d’Informàtica es mantenen com a delegat i secretari Enrique Aviñó i Ángel Gimeno i també continuen en Incidències i demarcacions Toni Lázaro i Margarita Gómez, a més de Rafa Martínez Corchero com a responsable de protecció de dades.

La delegació de Protocol, Relacions Públiques i agenda seguirà amb Omar Soler i Beatriz Hernani com a delegat i secretària, així com també l’àrea de Cultura i Solidaritat amb María Torras i José Carlos Astillero i també Recompenses amb Luis Gallart i Mar Segovia. Un dels principals canvis el trobem en l’àrea de Juntes Locals que enguany tindrà a Amparo Serrano com a delegada i a Amparo Felip com a secretària.

Pel que fa a les delegacions de la vicepresidència tercera, es mantenen en el càrrec Vicente José Sirera i Mónica Peris com a delegat i secretària de Festejos així com també Conchín Martínez i Mari Paz Obón en Infantils i Joventut.

Les àrees de la vicepresidència quarta també repeteixen càrrecs amb Pepa Gómez i Ana Isabel Nevot al capdavant de Patrimoni, Promoció Exterior i Publicacions. En Mitjans de Comunicació, Xarxes Socials i Web, de nou serà Luis Serrano el seu delegat però en esta ocasió l’acompanyarà com a secretària Patricia Cobacho.

En les diferents delegacions de la vicepresidència quinta no hi ha canvis. Es mantenen Miguel Ángel Pérez i Carolina Albiach en Pirotècnia i també Paco García i Pablo Guillén en Esports. En Arxiu, Javi Mozas serà enguany el delegat, acompanyat pel secretari Luis Vicente Coll, un tàndem dels clàssics a la casa gran.

Amb tot açò, Ballester ha fet ús dels 22 vocals de lliure designació que, segons l'article 52 del Reglament Faller, i l'article 17.2 del Reglament de Règim Intern de la Junta Central Faller, pot nomenar per a formar part del Ple de la Junta Central Fallera. Junt a ells, els 78 delegats i delegades de sector i els 22 presidents i presidentes d’Agrupació, tots ells amb veu i vot, conformen el Ple de La Junta Central Fallera per a l'exercici 2024-2025. I així ho ha fet constar, nomenant a totes i tots ells.

A més, Ballester ha recordat també que segons l'article 22.1 del Reglament de Règim Intern de la Junta Central Fallera, tots els membres adjunts que conformaran les diferents delegacions podran assistir a les reunions del Ple, i així se'ls convocarà degudament, tenint veu però no dret a vot.

Una vegada comunicada la composició de JCF, s’ha donat pas a l’informe de presidència, fent un repàs de tot allò que ha ocorregut des de l’últim Ple del mes d’abril.

El president ha recordat que la Gala Fallera es va celebrar amb èxit el passat 19 d’abril i que també va tindre lloc una jornada de convivència organitzada per la Federació de Fogueres d’Alacant amb l’assistència de les Falleres Majors de València i les seues Corts d’Honor. Un dia de germanor que van compartir també amb les festes germanes de Castelló.

D’altra banda, el passat 25 d'abril es va realitzar el Consell Rector de l'Organisme Junta Central Fallera i el 27 d’abril, el dinar de germanor i jornada esportiva de final d’exercici de la casa gran. A més, l’últim dia del mes d’abril, el dimarts 30, va tindre lloc la Gala dels Artistes Fallers per a reconèixer a tots els primers premis de les Falles 2024.

El mes de maig es va encetar amb la Gala de la Solidaritat que va tindre lloc al Saló d’actes de ONCE en una emotiva vesprada plena de sentiment. Ja la passada setmana i com a preludi de la festivitat de la Mare de Déu, s’ha inaugurat a l’Almodí l'exposició ‘Tornar a Brillar’ sobre la restauració del cadafal de la Mare de Déu i que es podrà visitar fins al 30 de juny en horari de dimarts a dissabte de 10 a 14 hores i de 15 a 19 hores i els diumenges de 10 a 14 hores. A més, el passar divendres es va realitzar la Dansà de les Falles amb la participació de 388 xiquets i xiquetes a la Dansà infantil i de més de 420 majors a la Dansà de les Falles. Ja diumenge, dia gran de la Mare de Déu, es va posar el fermall d’or amb la Solemne Processó en la que van participar totes les comissions que formen JCF i també les Falleres Majors de València i les seues Corts d’Honor.

A més, Ballester ha recordat que entre el 6 i el 20 de maig hi ha de termini per a presentar-se a la comissió de recursos que es votarà a la pròxima Assemblea de presidentes i presidents de falla. Pel que fa a les dates per a sol·licitar permisos per a la celebració de Sant Joan, estes seran els dies 15 i 22 de Juny i s’hauran de demanar amb 30 dies d'antelació.

D’altra banda, s’han enviat dos circulars. La primera per a informar que la petició de punts violeta es pot fer des de l'1 de maig fins que s'acaben les places vacants, que són 25. La segona, per informar a totes les comissions que hagen obtingut el primer premi de secció, tant infantil com major, que poden sol·licitar la quantia econòmica pel premi de la Generalitat fins al 29 de maig.

Pel que fa a les subvencions d'agrupacions musicals, el 2 de maig es va realitzar el pagament anticipat (75%) i el termini de presentació de factures finalitza el pròxim 28 de maig de 2024.

En subvencions a la falla, el 15 de març es va pagar el 75% i el 6 de maig va finalitzar el termini de justificació. S'estan revisant totes les factures, donant prioritat a les quals no van sol·licitar l'acompte del 75% amb l'objectiu que puguen cobrar el més prompte possible. Un total de 58 comissions falleres es troben en estes circumstàncies i una vegada revisada tota la documentació es procedirà al pagament final previst abans de l’estiu. En estes mateixes condicions es troben les subvencions de pirotècnia.

A les subvencions d’il·luminació ja s’ha revisat la totalitat de la documentació presentada amb un total de 245 sol·licituds. Breument es publicarà l'Edicte amb els llistats provisionals de sol·licituds admeses i a esmenar i afortunadament, no hi ha cap sol·licitud exclosa en esta fase. D’altra banda, la subvenció d’aniversaris es troba en la mateixa situació i s’espera que estiguen pagades abans que finalitza el mes de maig. Per últim, a les subvencions de falles experimentals es procedirà al pagament en les pròximes setmanes.

Amb tot açò, abans que finalitze el primer semestre de l'any, s'haurà procedit al pagament de la quasi totalitat de les subvencions gestionades, i per tant, totes les comissions falleres sol·licitants d'alguna subvenció haurien cobrat com a mínim el 75% de l'import concedit.

El següent punt de l’ordre del dia ha sigut l’aprovació de les normes de l'elecció de les Falleres Majors de València 2025. Les normes s'han remés a totes les comissions i consisteixen en una proposta troncal amb una xicoteta modificació de l’anterior i després 9 propostes presentades per fallers i falleres a títol personal o per comissions.

La proposta troncal ha sigut aprovada i els suggeriments han siguts votats un a un pel Ple de JCF i de tots elles només ha sigut aprovat el número 6 que proposa que en la primera fase, la dels sectors, es puga escollir una candidata per cada quatre falles que componen el sector. Per tant, esta serà l’única proposta que passe a la pròxima Assemblea de presidentes i presidents de falla per si vore finalment serà inclosa o desestimada.

A més, Ballester ha informat que les dates de la primera fase de les preseleccions serà els divendres, dissabtes i diumenges des del 28 de juny fins al 21 de juliol. En breu s’informarà als delegats de sector per al sorteig de les dates. El sopar de la Punxà serà el 27 de juliol i la Batalla de Flors el diumenge 28 de juliol.

A continuació, s’ha passat a l’aprovació de la proposta de baremació i normes per a establir la classificació de les falles 2025. Un barem que és el mateix que l'any passat amb l'increment de l'IPC. A més, s’ha aprovat el període de presentació de la declaració de les falles 2025, que es farà entre l'1 de Juny de 2024 i el 20 de Juny de 2024 per a poder així començar a fer la classificació segons les normes aprovades, determinar les seccions i presentar les carpetes en una data que s'indicarà al mes de setembre. Recordar que la classificació es realitza amb l'IVA inclòs i la subvenció serà per la base imposable.

Aplegats a este punt, han començat els diferents informes per delegacions. La delegació de Protocol, Relacions Públiques i Agenda ha informat sobre la Gala Fallera que finalment va comptar amb 1.850 persones. A més, també ha aprofitat per a agrair a les diferents delegacions, en especial Esports i Festejos, la seua implicació i ajuda en la jornada de convivència de final d’exercici del passat 27 d’abril.

La Delegació de Recompenses ha informat que l’inici del termini de presentació de sol·licituds serà el 10 de juny i estarà obert fins al 9 de setembre. Pel que ga a la Delegació de Cultura i Solidaritat, s’ha recordat la data límit de lliurament de fotografies per al Concurs fotogràfic que serà el 23 de maig. La inauguració i lliurament de premis està prevista per al 5 de juny a Nuevo Centro i estarà oberta fins al 12 de juny. D’altra banda, l’estrena dels pasdobles de les Falleres Majors de València serà el dia 6 de juny i estaran a càrrec de Juan Manuel Gómez de Edeta per a la FMV i Hugo Chinesta Martínez per a la FMIV.

La Delegació de Juntes Locals ha informat que els Besamans de les Juntes Locals seran els dies 18 i 25 de maig i 15, 16, 23, 29 i 30 de juny. Pel que fa a la Gala Fallera de les Juntes Locals, serà el 7 de juny a Manises.

En Festejos, s’ha recordat que la primera fase dels campionats Truc, Parxís i Domino se celebren, com sempre, en els sectors fallers i que el pròxim dijous 16 de maig finalitza la inscripció. Ja el 20 de juny hauran d'estar presentats tots els campions de sector i el 25 de juny es farà el sorteig per a la segona fase, que se celebrarà com de costum a la Fira de Juliol. Pel que fa al Concurs de Playbacks, s’ha convocat una reunió el dilluns 20 de maig amb les comissions interessades per a fixar les bases. La delegació d’Infantils i Joventut ha informat que eixe mateix dia a les 19 hores tindrà lloc també la reunió per als Playbacks infantils i que el termini d’inscripció del 54 concurs de Dibuix ja està obert fins al 23 de maig.

El Concurs de Dibuix es realitzarà al Parc Central el dia 8 de juny a les 10 hores amb diferents temàtiques. A la Categoria A, la temàtica és lliure mentre que a la Categoria B i C, el tema serà la Capitalitat Verda. A la Categoria D la temàtica serà els Cartells de Falles Infantils i hauran de realitzar-se obligatòriament en llenç. La delegació d’infantils ha informat també d’una errada en les bases fent referència a l'edat en la Categoria A on posa els nascuts entre 2016 al 2020, i les dates correctes són els nascuts de 2018 a 2020.

Pel que fa a la delegació d’Esports, en Pilota Valenciana, estan obertes les inscripcions fins al 24 de maig per al campionat d’adults, infantil i la nova categoria de juvenil. A més, el diumenge 16 de juny a partir de les 10 hores tindrà lloc l'acte de lliurament de les equipacions als jardins de JCF, amb la presència de la FMV i la seua Cort d'Honor. Els campionats començaran a primers de setembre i com a novetat, en este exercici es disputaran partides tant d'anada com de tornada en fase lliga, més la fase final, i després el Trofeu FMV.

En One Wall i Frontó a mà estan obertes les inscripcions des del dia 15 fins a 24 de maig per a campionats infantil i d’adults. Es disputaran en el Poliesportiu de Natzaret a jornada única, els dies 9 i 30 de juny. Per tot açò, hi haurà una reunió al 29 de maig a les 19 hores al Saló de Plens de JCF.

En Frontenis, s’obriran en breu les inscripcions i el campionat tindrà lloc el diumenge 7 de juliol en les instal·lacions del Poliesportiu de Natzaret. Pel que fa al circuit de carreres, continua en marxa amb quatre competicions pendents els dies 26 de maig, 8 i 22 setembre i 6 d'octubre. Les comissions continuen podent optar als nous premis creats específicament per a esta competició com són el de comissió amb mes animadors i comissió amb mes participants infantils. Cal recordar que totes estes competicions han incorporat la possibilitat de participar els infantils amb unes condicions adaptades.

Tanmateix, es confirma que l'IV Campionat de Golf de JCF es disputarà el dissabte 20 de juliol a les instal·lacions del Camp de Golf de El Saler i comptarà amb la presència en la partida final de la FMV i la seua Cort d'Honor. El Campionat de Petanca es disputarà a les pistes del Parc Municipal de l’Oest en les jornades del 15, 22 i 29 de setembre i hi haurà una reunió informativa per al 22 de Maig a les 19 hores en el Saló de Plens de JCF. En Futbol Sala, estan obertes les inscripcions des del 15 de maig i el campionat començarà a partir del 3 de juny, disposant de diversos camps de joc.

Com a novetat, enguany hi haurà Esport d’Estiu. En breu eixiran les inscripcions de Futbol Platja, Vòlei Platja i Futvòlei Platja que es disputaran durant el mes de juliol. Així mateix s'informarà en breu de les exhibicions de Lluita Bac. D’altra banda, també s’ha informat que des de la Delegació d’Esports volen potenciar l’esport adaptat enguany perquè puguen participar en qualsevol activitat esportiva.

En el torn de precs i preguntes s’ha parlat de l’entrega de premis i de les comissions que enguany no van passar a arreplegar els premis en temps i forma. A més, també s’ha tret el tema del limitador registrador i de la possibilitat de poder tindre entrades de actes per a les comissions de manera electrònica.

Com a novetat, enguany hi haurà Esport d’Estiu. En breu eixiran les inscripcions de Futbol Platja, Vòlei Platja i Futvòlei Platja que es disputaran durant el mes de juliol. Així mateix s'informarà en breu de les exhibicions de Lluita Bac. D’altra banda, també s’ha informat que des de la Delegació d’Esports volen potenciar l’esport adaptat enguany perquè puguen participar en qualsevol activitat esportiva.

Fotografies: Fotofilmax (JCF)

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte