• Enlace Slider home mascletás

Junta Central Fallera

 • Inici
 • Notícies
 • L’Ajuntament de València renova els òrgans directius de la Junta Central Fallera

L’Ajuntament de València renova els òrgans directius de la Junta Central Fallera

L'organisme autònom municipal estarà presidit pel regidor de Festes i Tradicions, Santiago Ballester

El president de Junta Central Fallera, Santiago Ballester, ha presentat este dilluns el nou òrgan directiu de la Junta Central Fallera, que és paritària, i nomena com a secretari general a Nico Garcés, assessor de la Presidència a José Luis Vaello i repeteix com a coordinadora general Carmen Martínez. A més, es nomena com a vicepresidenta primera a Beatriz Ramos Lluna, que assumeix la delegació de Protocol i Agenda; vicepresidenta segona a María Jesús Andrés Sierra, en l'àrea de Relacions Públiques, Recompenses i Cultura i Solidaritat; vicepresident tercer, Alberto De Marco Simón, encarregat de Festejos, Infantils i Joventut; vicepresidenta quarta, María Tomás López, al capdavant de Mitjans, Xarxes Socials i pàgina web, a més de Patrimoni, Promoció Exterior i Publicacions i com a vicepresident cinqué, Gabi Aranaz Carrión, a càrrec de Pirotècnia, Esports, Arxiu, Biblioteca, Documentació i Censos.

Ballester ha destacat que esta és una directiva que “treballarà per la festa des del consens i a millorar molts dels aspectes de les Falles. Tots i totes coneixen àmpliament la festa des de dins perquè tots tenen un ampli currículum faller, per això començarem immediatament a treballar”.

En este sentit, ha afegit que l'organització de la preselecció de les Falleres Majors de València és “nostre primer gran repte que tenim per davant i en el qual estarem a l'altura d'un dels actes més importants de la nostra festa”.

 

Currículum de la nova directiva de JCF

- Nicolás Garcés Casal, secretari general: és faller de la comissió Monestir de Poblet- Aparicio Albiñana, L’Antiga de Campanar. Els seus càrrecs actuals són: president de l'Associació per a la recuperació i conservació de l'art faller (ARCAF) i assessor de Presidència i responsable d'artistes i falla en la comissió Monestir de Poblet- Aparicio Albiñana, L’Antiga de Campanar.

Posseeix el Bunyol d’Or amb Fulles de Llorer i Brillants i la Insígnia d'Or de la Federació de Falles de Benicalap-Campanar i la Insígnia de Plata de la Interagrupació de Falles de València En l'àmbit professional, és arquitecte tècnic amb l'especialitat de disseny i decoració d'interiors per la Universitat Politècnica de València. Anteriorment, ha sigut vicepresident de la Interagrupació de Falles de València amb la presidència de Daniel Buj i de Jesús Hernández Motes; president i vicepresident de la Federació de Falles Benicalap-Campanar; secretari general de la falla Nou Campanar; component de la Delegació de Falla de la Junta Central Fallera i director i administrador del portal de comunicació Vive las Fallas.

 

- José Luis Vaello Mira, assessor de l'área de Presidència: faller de la comissió Pelayo- Matemátic Marzal, en la qual ha ocupat diferents càrrecs directius. Està en possessió del Bunyol d’Or i Brillants ab Fulles de Llorer atorgat per Junta Central Fallera.

També ha format part de la directiva de la Interagrupació de Falles de València; ha sigut president del Cercle d’Opinió Bunyols d’Or i Brillants i vicepresident i secretari general de la JCF, a més de membre del Consell Rector. Així mateix, ha rebut diversos guardons entre els quals destaquen Ninot d’Or del Gremi d’Artistes Fallers de València i el Premi Pepe Monforte de la Interagrupació de Falles de València.

 

- Beatriz Ramos Lluna, vicepresidenta primera: fallera de la comissió Félix Pizcueta– Ciril Amorós, on ha sigut Fallera Major en 2018 i actualment s'encarrega de les xarxes socials. A més, en 2003 va ser Fallera Major de la falla Poeta Llorente de Quart de Poblet i en 2004 formà part de la Cort d’Honor de la Fallera Major de València.

La seua trajectòria en la Junta Central Fallera abasta 12 anys, durant els quals ha ostentat diversos càrrecs com a secretària de la delegació de Mitjans de Comunicació o delegada de Protocol i Relacions Públiques. Està en possessió del Bunyol d’Or amb Fulles de Llorer i Brillants. En l'actualitat és empresària.

 

- María Jesús Andrés Sierra, vicepresidenta segona: fallera de la comissió Falla çdel Pilar des de 1965 d'on ha sigut Fallera Major Infantil en 1972 i Fallera Major en 1981. Ha tingut càrrecs en la directiva des de l’any 2000 en diverses àrees incloent la delegació d'Infantils en 2004 i 2005; la vicepresidència segona en 2010 i des de 2016, la vicepresidència primera.

Posseeix el Bunyol d’Or i Brillants ab Fulles de Llorer i el Pilar d'Or amb Fulles de Llorer, màxima recompensa que atorga la Falla Plaça del Pilar. Filla i mare de components de la Cort d'Honor de la Fallera Major de València i de la Fallera Major Infantil de València en 1953 i 2005, respectivament, ha format part de la Mesa d'organització del Congrés Faller durant l'exercici 2022-2023.

Fora de l'àmbit faller, està vinculada a les festes vicentines de les quals va ser Honorable en 2006; ha format part de l'Altar del Carmen des de 1964 fins a 2020 i en l'actualitat, a les Dames de Sant Vicent Ferrer. També pertany a la Cort d'Honor de la Verge dels Desemparats. Professionalment, és llicenciada en Ciències Econòmiques per la Universitat de València i va desenvolupar la seua activitat des de 1990 fins a 2020 en Coca-Cola Europea Partners (abans Colebega) en diversos departaments entre ells el de Relacions Externes i Comunicació.

 

- Alberto De Marco Simón, vicepresident tercer: faller de la comissió Plaça Obispo Amigó – Conca, de la qual ha sigut directiu durant més de 30 anys en diferents àrees, com la delegació de Festejos i la presidència de la falla durant 4 anys consecutius, de 2013 a 2016.

A més, va ser triat durant 3 anys delegat del sector La Roqueta – Arrancapins. En la Junta Central Fallera ha forma part de la delegació de Festejos i d'Infantils, de les que s'encarregarà ara. 

 

- María Tomás López, vicepresidenta quarta: és fallera de la comissió San Ignasi de Loiola-Jesús i Maria del sector Botànic-La Petxina, de la qual va ser Fallera Major Infantil en 1995 i Fallera Major en 2009. Pertany a la directiva de la seua falla en la qual sempre ha exercit càrrecs relacionats amb el protocol i els mitjans de comunicació. Té en possessió el Bunyol d’Or ab Fulles de Llorer.

Així mateix, va formar part de la Cort d'Honor de la Fallera Major de València de 2010. Ha sigut jurat de la Cort d'Honor de la Fallera Major en 2014, jurat de cartell de Falles, així com jurat de falles en diverses ocasions i col·laboradora en nombrosos llibrets. A més, ha exercit com a jurat de playbacks i de l'elecció de la Fallera Major de la Junta Local de Catarroja, població en la qual també va ser mantenidora. El seu pas per Junta Central Fallera va començar l'any 2019 com a delegada de mitjans i comunicació. El juny de 2020 va ser nomenada vicepresidenta de la mateixa àrea, càrrec que va ostentar fins a finals de març de 2023. És vocal electa pel sector Botànic-La Petxina des de 2020 i este mateix any ha renovat per tres anys més.

Llicenciada en Periodisme, llicenciada en Comunicació Audiovisual i màster de Professora en Secundària. En la seua trajectòria professional es troben mitjans de comunicació com a RTVV, la 8 Mediterrani o Mediapro, treballant com a reportera d'esports, presentadora d'informatius i editora en programes esportius i de festes i tradicions. Actualment, forma part de l'equip del programa ‘Fas Festa’ d'À Punt.

 

- Gabi Aranaz Carrión, vicepresident cinqué: faller de la comissió Barraca – Espadán on ha realitzat tasques en les àrees d’Infantils, Joventut, Playback, Mitjans de Comunicació i vicepresident, entre altres. A més, va ser membre de la Falla Escalante-Marina des de 1973 fins a 1990 i va desenvolupar funcions de vicedelegat d’Infantils.

Així mateix és membre de la JCF des de 1998 fins a l’actualitat, on ostenta des de 2009 la delegació del sector Malvarrosa – Cabanyal – Beteró i des de 2021 la delegació de Patrocinis. Posseeix el Bunyol d’Or i Brillants ab Fulles de Llorer des de 2012. En l'actualitat és empresari.

Fotografies: Armando Romero (JCF)

 • 094A2633
 • 094A2639
 • 094A2645
 • 094A2660
 • 094A2672
 • 094A2678
 • 094A2690
 • 094A2699
 • 094A2702
 • 094A2711
 • 094A2713
 • 094A2744
 • 094A2773
 • 094A2775
 • 094A2782
 • 094A2788
 • 094A2793
 • 094A2797
 • 094A2803
 • 094A2808
 • 094A2813
 • 094A2818
 • 094A2823

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte