• Enlace Slider home mascletás (3)

Junta Central Fallera

  • Inici
  • Notícies
  • Junta Central Fallera licita la indumentària oficial de les Falleres Majors de València i les Corts d’Honor del 2024

Junta Central Fallera licita la indumentària oficial de les Falleres Majors de València i les Corts d’Honor del 2024

El contracte, dividit en 12 lots, té un import total de quasi 120.000 euros

Junta Central Fallera ha tret a licitació el subministrament de teles per als vestits de valenciana, manteletes i complements i el servei de confecció de vestits per a les Falleres Majors de València i Corts d’Honor del 2024. El contracte té un import total de 119.799 euros (IVA inclòs) i està dividit en 12 lots.

L’objecte del contracte, en període d’avaluació, és definir les característiques del subministrament de teles per als vestits de valenciana, de manteletes, pintes, mantellines, sabates i postisseria, així com de la prestació del servei de confecció dels vestits oficials. Les empreses que opten al concurs hauran d'estar acreditades com a artesanals de la Comunitat Valenciana, amb el seu corresponent certificat d'artesania.

El primer lot, relatiu al subministrament de les teles per als vestits oficials de la Fallera Major de València i la seua Cort d'Honor, per un import de 12.001 euros (més IVA), comprén l’adquisició de les diferents teles que correspondran als dos vestits oficials, així com de les teles corresponents als gipons negres. El segon lot consisteix en l’adquisició de les diferents teles que correspondran als dos vestits oficials, així com de les corresponents als gipons negres de la Fallera Major Infantil de València i les components de la seua Cort d'Honor.

Pel que fa a les manteletes, el tercer lot recull l’adquisició d’elles per al primer vestit de les màximes representants de les Falles i les 24 components de les respectives Corts d’Honor, amb un import de 8.480 euros, mentre que el quart lot comprén les manteletes del segon vestit oficial, amb un preu de 7.000 euros. El lot nº5 consisteix en les sabates per als vestits oficials, per un import de 4.056 euros, i recull el subministrament d’estes peces tant per al primer com per al segon vestit oficial.

Els lots 6, 7, 8 i 9 corresponen a la confecció dels respectius vestits oficials de les Falleres Majors de València i les seues Corts d’Honor. Així, el primer d’ells, comprén el primer vestit oficial de la Fallera Major de València i la Cort d’Honor, anomenat del segle XIX o de mànegues de ‘farol’, i compta amb un import de 10.010 euros. S'inclourà també la confecció d'un cosset de mànega llarga d'acord amb el disseny i confecció del vestit. El segon lot (nº7), pel mateix import, comporta la confecció del segon vestit oficial per a la Fallera Major de València i les dotze components de la seua Cort d'Honor, anomenat del segle XVIII i realitzat a partir del model tradicional de vestit de valenciana del segle XVIII, amb patró tradicional, gipó de mànega ajustada fins al colze i cosset per fora de la falda.

El lot nº8 està referit a la confecció del primer vestit oficial de la Fallera Major Infantil de València i la seua Cort d'Honor, anomenat del segle XIX o de mànegues de ‘farol’. Amb un preu de 10.530 euros, s'inclourà també la confecció d'un cosset de mànega llarga d'acord amb el disseny i confecció del vestit. Per la seua banda, el lot nº9 comprén la confecció del segon vestit oficial de la Fallera Major Infantil de València i la Cort d'Honor infantil, que estarà realitzat a partir del model tradicional de vestit de valenciana del segle XVIII, amb patró tradicional, gipó de mànega ajustada fins al colze i cosset per fora de la falda.

Per altre costat, el lot nº10, amb un preu de 3.770 euros, consisteix en el subministrament de rodets i malles de pèl, i comprendrà un joc de malles i un joc de rodets laterals per a les Falleres Majors de València i les 24 components de les Corts d'Honor. Hauran de ser confeccionats de manera artesanal i cosits a mà. A més, el material haurà de ser pèl natural i tindre una garantia de qualitat d'un any i hauran d'estar elaborats sobre cordó de cotó de qualitat perquè puga ser prou flexible.

Pintes i mantellines

El penúltim lot comprén el subministrament de les pintes per als vestits oficials, per un import de 7.020 euros. Per al primer vestit, comprendrà un joc de pintes (una posterior i dos laterals) banyades en or i retallades en forma de pues, prou llargues com per a agafar-les a tomb i no clavar-les en el cuir cabellut. La tècnica de fabricació que es podrà utilitzar per a la realització de les pintes podrà ser tant el cisellat, el repujat o la flor d'aigua, preferiblement sense calats. Per al segon vestit, serà un joc de pintes (una posterior i dos laterals) banyades en or i retallades en forma de pues, prou llargues com per a agafar-les a tomb i no clavar-les en el cuir cabellut. La tècnica de fabricació que es podrà utilitzar per a la realització de les pintes haurà de ser flor d'aigua (estil segle XVIII) i preferiblement sense calats.

Finalment, el lot nº12 consisteix en el subministrament de les mantellines per als vestits oficials, amb un preu de 3.600 euros. Per a les Falleres Majors de València, el contracte recull que les triaran elles mateixes a partir d'un mostrari que veuran en les instal·lacions de l'empresa. La seua forma haurà de ser de mitja lluna, tovallola, tres pics o dengue i els colors hauran de ser en color ivori o cru. Hauran d'estar brodades sobre tul o organza en fil de seda blanc o ivori i a mà. Respecte als motius decoratius, la majoria de models amb brodats seran de cadeneta, però també poden ser amb encaix de blonda, encaix de magrana, puntes incrustades de valenciennes o alençon o fins i tot bolillo. També poden ser amb encaix de Brussel·les o pointe rose (punt de rosa), entre altres.

Per a les components de les Corts d’Honor, la forma de les mantellines haurà de ser de mitja lluna, per la qual cosa la forma dels seus costats serà al mig cercle i la forma de l'altre serà recta, que és el que es col·loca al cap i els colors hauran de ser en color ivori o cru. Respecte als motius decoratius, la majoria de models amb brodats seran de cadeneta, però també poden ser amb encaix de blonda, encaix de magrana, puntes incrustades de valenciennes o alençon o fins i tot bolillo. També poden ser amb encaix de Brussel·les o pointe rose (punt de rosa), entre altres.

Terminis d’entrega

Per que fa als terminis d’entrega, les teles dels vestits oficials hauran d’estar com a màxim la segona quinzena d'octubre de 2023; les manteletes i les sabates, la primera quinzena de novembre de 2023; la confecció dels primers vestits oficials, durant la primera quinzena de gener de 2024; la confecció dels segons vestits oficials, la primera quinzena de desembre de 2023; la postisseria, la primera quinzena de novembre de 2023; les pintes, la primera quinzena de novembre de 2023; i les mantenilles, la primera quinzena de novembre de 2023.

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte