• Enlace Slider home mascletás (4)

Junta Central Fallera

Resum de l'Assemblea de febrer

Consulta ací el resum de l'Assemblea de presidents del mes de febrer.

El dimarts 26 de gener a les 22.00 hores es va celebrar l’Assemblea General Ordinària de Presidents de Falla a la Sala Rodrigo del Palau de la Música d’acord amb l’orde del dia establit en la convocatòria.

1.Aprovació, si procedix, de l’acta anterior

  Després de matisades les declaracions que expressa l’acta respecte a la resposta que el vicepresident 2n José Manuel Acosta García de l’àrea de Festejos, Infantil, Joventut i Esports va fer a la representant de la comissió fallera núm. 201 (Palleter–Erudit Orellana) és aprovada per unanimitat.

2.Informe Presidència

  La presidència informa que pròximament seran concedits els primers permisos a les comissions falleres. Es publicaran en la pàgina web.

  El llibre Oficial faller estarà disposició de les comissions a partir del dimecres 24 de febrer.

  Des de la delegació de Promoció Exterior s’han realitzat contactes amb l’empresa RENFE per a la realització d’una campanya de promoció de la festa. Informa que esta es posarà en marxa pròximament amb unes tarifes especials per als visitants que vinguen a les festes.

  El 29 de febrer hi haurà una “mascletà” especial dedicada a la candidatura de les falles com a patrimoni immaterial de la humanitat patrocinada per AMSTEL titulada “Una mascletà per a la UNESCO”.

  El 22 de febrer es va celebrar el sorteig per a l’assistència a la “mascletà” des del balcó de l’Ajuntament per part de les comissions falleres. Van ser agraciades les comissions falleres amb el número de cens comprés entre el 12 i el 109.

  La regidoria de Cultura Festiva ha convocat els XVII premis per a les falles innovadores i experimentals amb la novetat que s’inclou una secció dedicada a falles infantils i amb l’augment de la dotació econòmica la qual augmenta el 166% respecte a l’any passat. Els premis per a les falles grans seran de 2.000, 1.400 i 900 euros i estendard respectivament. Els premis per a les falles infantils seran de 1.000, 700 i 300 euros i estendard respectivament. El jurat estarà compost per especialistes en disseny, arts plàstiques i falles.

  S’ha reconegut com a dia festiu en el calendari escolar de la ciutat de València el 15 de març, després que es proposara en l’anterior Assemblea i que la regidoria haja exposat eixa proposta en el Consell Escolar Municipal. Com que els municipis sols poden reconéixer tres dies festius escolars, este que en fa quart haurà de recuperar-se a finals de curs de manera que l’últim dia serà el 22 de juny.

  La gala fallera se celebrarà el divendres 26 de febrer.

  L’últim dia per a arreplegar les credencials per a participar en la “macrodespertà” és el 24 de febrer.

  El diumenge 28 de febrer a les 20.00 hores serà l’acte de la Crida des de les torres de Serrans. Prèviament hi haurà un espectacle que ha estat triat per primera vegada per una comissió composta per diferents agents de la festa. Estarà  a càrrec de Manuel Coronado especialista en este tipus d’activitat i que ja l’ha realitzat en unes altres ocasions. L’activitat estarà integrada dins l’acte de la Crida.

  Els contactes amb RTVE han donat els seus fruits i enguany la festa de les falles tindrà millor cobertura. S’explicaran els detalls el 24 de febrer en una roda de premsa. 

  L’assistència de visitants a l’Exposició del Ninot supera les 30.000 persones. S’està estudiant el canvi dels accessos per a evitar el retard en l’entrada de les comissions.

  El vicepresident 2n José Manuel Acosta García de l’àrea de Festejos, Infantil, Joventut i Esports  exposa que a les 24.00 hores del 15 de març es realitzarà la “Nit de l’Alba”. És una proposta que ha realitzat la comissió fallera Na Jordana perquè a eixa hora totes les falles de la ciutat llancen 25 eixides per a donar principi a a nit de la plantada de les falles. Les comissions falleres hauran de passar per alguna tenda de Pyroshopping per a arreplegar-les gratuïtament.

 També comunica que s’han reunit amb la Diputació de València perquè els concrete la nova subvenció de 180 euros que esta entitat vol oferir a les comissions falleres sols per tindre present un banderí contra la violència de gènere en la seua falla. Es podrà realitzar la sol•licitud fins al 7 de març. Es manté l’acte públic amb les falles per al 14 de març  però el banderí es pot arreplegar abans d’eixe dia. Enguany no cal posar al president de la Diputació de València en el llibret. El Secretari General exposa que la Diputació té un llistat de les comissions falleres per la qual cosa no cal aportar en la sol•licitud cap certificat de JCF relatiu a l’existència legal de la falla.

  El 24 de febrer és el darrer dia per a arreplegar les acreditacions per a la “macrodespertà`”. Es demana que no comencen a tirar-se els trons de bac fins que no sone la carcassa. L’eixida enguany serà a la plaça de Tetuan.

  Les entrades per  la Gala de l’Esport es poden arreplegar el 24 i el 29 de febrer.

  Finalment explica que, pel que fa a la qüestió de l’acompanyament del president d’una comissió a la seua fallera major en l’acte de l’Ofrena, que no hi haurà un permís especial a la comissió Palleter-Erudit Orellana sinó que podran realizar-ho la resta de comissions que així ho consideren.

     La vicepresidenta 4t de Relacions Públiques i Associacions Falleres Mercedes de la Guia Maciá que s’han inscrit a la Gala Fallera 2.180 persones, 300 més que l’any passat. L’apertura de les portes a l‘acte serà a les 20.30 hores i a les 21.00 hores començaran ls fotografies. Actuarà l’orquestra Montecarlo. No es podrà accedir després del sopar.

 Les falles agraciades amb l’assistència  a alguna “mascletà” des del balcó de l’Ajuntament hauran d’indicar els noms i cognoms de les quatre persones que assistisquen, ja que les invitacions estan personalitzades. Quan es tinguen es podran arreplegar les invitacions. Caldrà enviar els noms a les adreces Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. i Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. La indumentària per a l’assistència és lliure.

  El vicepresident 5t d’Incidències i Demarcacions Javier Tejero Zabal manifesta que les jornades celebrades el 13 de febrer en el Centre Algirós relatives a la privacitat tingueren l’assistència de 92 falles. 

  El dissabte 23 de febrer es va fer el curs RECRE i ja estan els resultats de les persones aprovades en la pàgina web. 

  També s’han realitzat diversos cursos CRE en este temps i un altre amb la col•laboració d’AVACU dedicat a la bona utilització del material pirotècnic per part dels fallers infantils.

  Finalment anuncia que els censos per al proper exercici tindran alguns canvis. Els fallers infantils necessitaran l’autorització del pare i de la mare. També es demanarà el certificat de penals per als delegats d’infantils.

  La vicepresidenta 1a de Promoció i Comunicació Montserrat Catalá Anglesola exposa que està en marxa el programa d’Ambaixadors. També informa que les persones amants de la festa que estiguen vivint a l’estranger poden enviar una fotografia que s’emprarà en l’acte de la Crida. 

  3. Precs i preguntes

  Diverses comissions feren determinades preguntes.

  Seguidament es  va tancar la sessió a la 23.11 hores de la nit.

  • 20160223JOSEP032
  • 20160223JOSEP033
  • 20160223JOSEP034
  • 20160223JOSEP035
  • 20160223JOSEP036
  • 20160223JOSEP037
  • 20160223JOSEP038
  • 20160223JOSEP039

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte