• Enlace Slider home mascletás (6)

Junta Central Fallera

  • Inici
  • Notícies
  • El Museu Faller acollirà una exposició sobre les falles experimentals i el paper de les administracions públiques en el seu impuls

El Museu Faller acollirà una exposició sobre les falles experimentals i el paper de les administracions públiques en el seu impuls

En el nou Espai Josep Alarte, que passa de la seua anterior ubicació a una nova, “amb millors instal·lacions i una il·luminació renovada”

Dilluns 27 de juny, a partir de les 19,30 hores, tindrà lloc en l’Espai Josep Alarte del Museu Faller de València la inauguració i la presentació del catàleg de l’exposició ‘Falles experimentals, experimentar amb falles. El paper de les institucions públiques en les falles experimentals de València’. Esta mostra ha estat comissariada pels professors de la facultat de Belles Arts de la Universitat Politècnica de València Pepe Romero, Jaume Chornet i Leonardo Gómez. I s’instal·larà en el nou Espai Josep Alarte, que passa de la seua anterior ubicació dins del Museu Faller a una nova, amb millors instal·lacions i una il·luminació renovada.

“Amb esta exposició tindrem l’oportunitat d’observar el paper històric que les institucions públiques valencianes han tingut en l’estímul i promoció de les falles experimentals, com l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), a través del seu concurs de falles experimentals en els anys noranta del passat segle, l’Ajuntament de València, amb l’encàrrec d’algunes falles municipals des dels anys vuitanta, i amb el seu propi concurs de falles innovadores i experimentals des dels anys noranta”, tal com ha explicat hui el regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana.

La mostra també es farà ressò d’altres falles experimentals com las de la Universitat Politècnica de València i la seua comissió de l’avinguda de Tarongers-Universitat Politècnica des de començaments de segle; o les del Centre del Carme, ha afegit Galiana, en fer una crida “a la ciutadania i al món faller per visitar i disfrutar d’esta nova exposició al Museu Faller”.

Concretament, amb esta mostra “s’exhibix una obra variada, diversa i molt representativa de l’experimentació artística en les falles, tant grans com infantils, on apareixen artistes de diverses èpoques i diferents estils com ara Ricardo Rubert i Josep Soriano, Manuel Martín López (pare) i Manuel Martín Huguet (fill), Ferran Martín, Óscar Mora, Vicente J.García Pastor, Manolo García, Miguel H, PichiAvo, Okuda San Miguel, Escif, Daniel García Andújar, José Latorre i Gabriel Sanz, Ramon Espuig, Reyes Pe, Miguel Arraiz i David Moreno, Anna Ruiz, Aureli Domènech, Fermín Jiménez Landa, Giovanni Nardin, Ricard Balanzà, Víctor Valero, Emilio Miralles, Fet d'Encàrrec o Miquel Navarro, entre altres, així com els mateixos comissaris de la mostra, autors també de diverses falles experimentals”.

Amb esta exposició el Museu Faller de València reprén la seua trajectòria d’exposicions temporals, que la pandèmia per la COVID-19 i els seus efectes van aturar. “Afortunadament, i aprofitant el trasllat a un nou espai expositiu, es reactiva una eina fonamental per a fer valdre la cultura fallera i el patrimoni cultural faller, mostrant la producció dels artistes fallers”, ha destacat Galiana. En el cas d’esta exposició, també es pretén evidenciar l’obra d’artistes plàstics que han volgut col·laborar en les falles, en considerar-les una important forma d’expressió artística.

El catàleg de l’exposició estarà a la venda en el Museu Faller de València per 6 euros, al costat dels catàlegs d’anteriors exposicions.

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte