• Enlace Slider home mascletás (7)

Junta Central Fallera

  • Inici
  • Notícies
  • L’Assemblea de presidentes i presidents de falla aprova les normes d'elecció de les Falleres Majors de València 2023

L’Assemblea de presidentes i presidents de falla aprova les normes d'elecció de les Falleres Majors de València 2023

El pròxim mes de juny se celebrarà una nova Assemblea de representants infantils de les comissions falleres

L’Assemblea de presidentes i presidents de falla del mes de maig ha aprovat les normes d'elecció de les Falleres Majors de València 2023, així com la proposta de baremació i les normes de classificació de falles per al 2023 i que el període de presentació de projectes i pressupostos de les falles 2023 siga entre el 14 de juny i el 12 de juliol de 2022. Per contra, ha rebutjat la proposta del sector/agrupació Quatre Carreres perquè les assemblees retarden el seu inici.

El president de Junta Central Fallera, Carlos Galiana, ha presentat a l’Assemblea la Junta Directiva de l’organisme autònom municipal per a l’exercici faller 2022-2023, en la que continuen en els seus càrrecs Carmen Blasco com a secretària general, Cristina Estévez com a vicepresidenta 1ª, María Tomás com a vicepresidenta 2ª, Lucía Morales com a vicepresidenta 3ª, Inma Guerrero com a vicepresidenta 4ª i Carmen Martínez com a coordinadora general, i a la qual s’incorpora María Torras com a vicepresidenta 5ª i responsable de l’àrea de Cultura i Publicacions, i ha donat per constituïda la JCF, nomenant als delegats i delegades de sector, vocals de lliure designació i delegats/ades i secretaris/àries de les delegacions de la ‘Casa Gran’.

Galiana ha desitjat “sort i encerts” a les noves presidentes i presidents, així com a les que continuen. “És un exercici per a posar el comptador a zero, comença un nou exercici ple d’il·lusió i ganes per fer coses, un exercici més normal”, ha destacat, alhora que ha valorat les lliçons apreses durant la pandèmia que faran que ara “isca tot més rodat”.

El president de Junta Central Fallera ha anunciat que es convocarà una Assemblea de presidentes i presidents infantils el pròxim mes de juny. També ha agraït la participació del món faller el passat divendres en la Gala Fallera, així com la de l'alcalde de València, Joan Ribó, en "un dia tan especial". Per altra banda, Galiana ha avançat que s’enviarà a les comissions falleres unes direccions de contacte amb les delegacions de l’Ajuntament de València implicades en assumptes fallers, amb la finalitat de tindre “un accés més directe”.

L’Assemblea de presidentes i presidents de falla ha aprovat les normes d'elecció de les Falleres Majors de València 2023, amb 123 vots a favor, 1 abstenció i cap vot en contra; ha aprovat la proposta de baremació i normes de classificació de falles 2023, amb 99 vots a favor, 9 abstencions i 41 vots en contra; i ha aprovat que el període de presentació de projectes i pressupostos de les falles 2023 siga entre el 14 de juny i el 12 de juliol de 2022, amb 140 vots a favor, 5 abstencions i 9 vots en contra.

També ha rebutjat la proposta presentada pel sector/agrupació Quatre Carreres perquè les assemblees retarden el seu inici, amb 34 vots a favor, 9 abstencions i 106 vots en contra. Un representant del sector/agrupació ha defensat que “és el moment de tornar als horaris habituals d’abans de la pandèmia” per a, entre altres objectius, “afavorir l’assistència de presidentes i presidents”.

Durant l’Assemblea de presidentes i presidents s’ha constituït la comissió de recursos per a enguany.

Informe de vicepresidències

Pel que fa a l’informe de les vicepresidències, la vicepresidenta 1ª, de l’àrea de Festejos, ha informat que els dies 1 i 2 de juny les comissions que no van recollir els premis de les Falles de 2022 el passat 30 d’abril poden fer-ho en la delegació de Festejos. Ha indicat que, una vegada conclosa la primera fase dels campionats de truc, parxís i dominó, el sorteig per a la següent fase es realitzarà el 27 de juny a les 19.00 hores en Junta Central Fallera.

La vicepresidència 2ª, de l’àrea de Mitjans i Comunicació, Solidaritat i Inclusió, i Patrimoni, ha realitzat un balanç més que positiu de la celebració de les Falles de 2022. Davant el repte en majúscules que suposava, l’equip ha cobert tots i cadascun dels actes, ha nodrit d’informació continua i constantment als mitjans de comunicació i ha alimentat de continguts les 24 hores del dia les xarxes socials corporatives. Ara comença un nou exercici en què l’equip de Mitjans tractarà de consolidar i perfeccionar tot el treball que ha realitzat el passat any, aprofitant la recuperació de la celebració de tots els esdeveniments i la normalitat organitzativa que això suposa. Pel que fa a Solidaritat i Inclusió, ha valorat l’èxit de la Gala de la Solidaritat celebrada el passat mes d’abril, durant la qual es va reconèixer els projectes de les comissions Carrera Malilla-Illa Cabrera, Port de Silla, barri Sant Isidre, Mont de Pietat, Marià Benlliure de Burjassot i Heroi Romeu Alberic. Per altra banda, ha informat que els dies 3, 4 i 5 de maig s’ha realitzat una recollida de material i aliments de primera necessitat a favor de la Federació d'Associacions d'Ucraïnesos a Espanya, amb gran participació de les comissions falleres a les quals ha agraït el seu bon acolliment a la convocatòria.

La vicepresidència 4ª, de l’àrea d’Infantils, Joventut i Esports, ha agraït la participació en les activitats organitzades per estes delegacions i ha informat que este dissabte tindrà lloc a Las Naves la final del segon campionat d’e-Sports de Junta Central Fallera, que comptarà amb l’assistència de la Fallera Major de València i la seua Cort d’Honor. Pel que fa a Esports, ha felicitat al col·lectiu faller per la participació en els campionats de l'exercici 2021-2022, durant el qual s’ha experimentat un creixement d’un 25% en el nombre de participants en els diversos esports, destaca pàdel amb un increment del 100%. Ha indicat que ha finalitzat el termini d'inscripció per als campionats de One Wall infantil i adult i de nou s'ha incrementat la participació, tant en categoria infantil (25 participants) com en adulta (18 participants). A més, ha finalitzat el termini per a inscriure's als campionats de futbol sala, futbol 7, pàdel i pilota valenciana. El campionat de frontenis i frontó s’ha celebrat este passat diumenge 29 en el poliesportiu de Massalfassar. Pel que fa a Infantils, este diumenge se celebrarà en el Parc Central el concurs de dibuix de Junta Central Fallera, en el qual participaran més d’un miler de xiquetes i xiquets.

Finalment, la vicepresidència 5ª, de l’àrea de Cultura i Publicacions, ha informat que el passat diumenge es va clausurar el festival de Balls al Carrer d’enguany, en el qual han participat 65 comissions. El pròxim any es commemorarà el 25 aniversari. Per altra banda, ha anunciat que el pròxim dia 8 de juny a les 19.30 hores tindrà lloc una reunió per a les comissions interessades a participar en el concurs de Teatre Faller 2022-2023. Per últim, ha agraït al president de Junta Central Fallera, Carlos Galiana, “la confiança depositada per a portar endavant les àrees de Cultura i Publicacions” i ha manifestat que tot el treball es durà a terme “sempre amb la major de les intencions i ganes, tenim il·lusió i de segur que eixirà tot bé”.

Fotografies: Armando Romero (JCF)

  • 094A9749
  • 094A9750
  • 094A9753
  • 094A9754
  • 094A9757
  • 094A9759
  • 094A9762
  • 094A9763
  • 094A9768
  • 094A9770
  • 094A9772
  • 094A9776

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte