• Enlace Slider home mascletás (3)

Junta Central Fallera

  • Inici
  • JCF
  • Secretaria
  • Resum de l'Assemblea de presidentes i presidents de falla del mes de setembre de 2021

Resum de l'Assemblea de presidentes i presidents de falla del mes de setembre de 2021

Este és el resum de l'Assemblea de presidentes i presidents de falla del mes de setembre

Acta de l’Assemblea General Ordinària de Presidents i Presidentes de Falla celebrada a Mercaflor el dimarts 28 de setembre del 2021 a les 20.00 hores amb la presidència del Sr. Carlos Enrique Galiana Llorens, com a Secretària General la Sra. Carmen Blasco Lucas, i amb l’assistència dels representants de les comissions falleres relacionats al marge d’acord amb els punts de l’orde del dia establits en la convocatòria.

PRIMER PUNT - APROVACIÓ, SI ESCAU, DE L’ACTA ANTERIOR

L’acta és aprovada per assentiment.

SEGON PUNT – INFORME DE PRESIDÈNCIA

La Presidència espera que tot i totes estiguen bé i hagen tingut unes bones falles. Considera que els fallers i les falleres poden estar orgullosos de com s’han celebrat els actes fallers de setembre. Pel mes de maig, quan l’Assemblea va votar realitzar activitats falleres, ningú pensava que pogueren eixir així. S’han realitzat amb restriccions però s’ha fet història entre tots i totes, malgrat les possibles errades que tal vegada han sorgit. Hui, és dia per a congratular-se no sols s’han aconseguit els objectius sinó que s’han superat. El 31 d’agost la taxa de la incidència de la pandèmia era de 166,3% i ara és de 56,5%, per tant esta ha abaixat des que s’han celebrat les falles. Tots els qui pensaven que les activitats falleres serien negatives i apel·laven a una onada de contagis han comprovat que no ha sigut així.

Hui han desaparegut les restriccions en les seues festives, encara que cal continuar aplicant les mesures que s’establixen per a la celebració d’activitats gastronòmiques.
El col·lectiu faller ha demostrat que no era un problema perquè ha complit sempre les mesures sanitàries i no ha provocat l’expansió de la pandèmia. S’ha fet bé, tot el que es podia fer bé. Tot això, s’ha realitzat amb una DANA, calor excessiva i altres factors.

Ara cal aprendre de la pandèmia i reflexionar de les coses bones que s’han plantejat en les activitats falleres de setembre i que es poden mantindre. L’assemblea s’ha de plantejar la possibilitat de continuar amb el nou horari de la crema, en l’acte de l’Ofrena matinal o els nous recorreguts. Hi ha poc de temps però cal intentar-ho.

Hui els fallers i les falleres poden estar contents perquè han sigut un exemple i hem obert les portes a la celebració d’unes altres festes. Hem de ser-ne conscients. Gràcies a tots i a totes. Ara ja cal pensar en les falles del 2022. De fet, este cap de setmana és la preselecció de les Falleres majors de València en el pavelló la Fonteta. El repartiment d’entrades és molt complicat i es vol ser transparent en este tema. Avisa que les entrades estan limitades al 50% d’aforament. Aproximadament, després de fer els càlculs amb la Secretaria General, es repartiran 2.500 entrades. Se’n donaran 9 entrades per a les comissions amb candidates i dos entrades per a la resta de falles. Avisa que no n’hi ha més i no cal que s’insistisca per a aconseguir-ne. En eixe total d’aforament, s’inclouen les candidates i tota la gent que es trobe en el pavelló.
Felicita tot el món i anima a treballar per les falles del 2022.

Finalment nomena com a secretari de la delegació de Recompenses a Joaquín Ruiz Hernández de la falla Dr. Manuel Candela – Beatriu Tortosa del sector Algirós.

TERCER PUNT – INFORME DE VICEPRESIDÈNCIES

La vicepresidenta 3a de les àrees de Mitjans i Comunicació, Solidaritat i Inclusió María Tomás López intervé per comentar el tema de les crítiques rebudes per una candidata a Fallera Major de València. Vol donar suport des de la delegació de la Solidaritat i Inclusió a la candidata de la comissió fallera Portal de la Valldigna – Salinas pels atacs patits i mostra el seu rebuig. Espera que este fet ajude a conscienciar a les comissions. S’enviarà un document als delegats i delegades en el pròxim Ple per a les comissions amb la intenció de començar a treballar en els temes de solidaritat i inclusió.

La vicepresidenta 5a de les àrees d’Infantils, Joventut i Esports Inma Guerrero Bolinches informa que per juliol acabaren els campionats de pàdel, futbol 7, one wall, frontó i frontenis. El dia 15 de setembre es lliuraren els premis de pàdel de l’edició anterior i dilluns 27 de setembre els de futbol 7. El 19 de setembre es va celebrar el dia de la pilota valenciana. Participaren 7 equips infantils. El 23 de setembre, al trinquet de Pelai, es va fer lliurament dels nous equipatges de pilota, realitzats amb nous dissenys per a commemorar el 25 aniversari del campionat de Pilota Valenciana de JCF. Hi ha més actes preparats i se n’informarà més avant. En el campionat de tenis, hi ha inscrits 36 equips i a birles n’hi ha 52 infantils. Estan tancades les inscripcions. Els terminis per a apuntar-se als diversos campionats és: el 30 de setembre per al campionat de birles masculí i femení, 4 d’octubre per al campionat de petanca masculí i femení i 5 d’octubre per al campionat de pàdel masculí i femení. En breu, s’enviarà informació relativa al primer campionat de golf i també la relativa als campionats de futbol 7, futbol sala, bàsquet i tenis de taula. Informa que la participació de les comissions en les competicions ha sigut destacada i ha superat la xifra de l’any 2019. Felicita totes les falles. En infantils s’han superat també inscripcions. En en el concurs de betlems s’han apuntat més comissions falleres, ja que n’hi ha 87. Continua obert el termini. Està obert també el termini per a la inscripció al campionat d’escacs juvenil i infantil fins al 6 octubre i s’han tancat el de play-back juvenil i infantil. De seguida, s’enviarà informació relativa als campionats de futbolí infantil i juvenil. En no res s’informarà dels guanyadors i de les guanyadores del concurs d’influencers perquè ja es té el veredicte. Finalment dona les gràcies a totes les falles perquè fan que esta delegació no pare de treballar.

QUART PUNT – APROVACIÓ, SI ÉS PROCEDENT, DE LA BAREMACIÓ DE FALLES

El delegat de Falla Salvador Garcia Meri presenta la baremació de les falles que s’ha realitzat per a l’actual exercici i en la qual es té en compte que, a causa de la subvenció bianual, es caracteritza per uns pressupostos més elevats que uns altres anys. Ha sigut un treball complicat. Hi ha falles que es trobaran desplaçades de la seua classificació respecte d’uns altres anys. Exposa les següents dades referides a l’augment del pressupost: -150% 33 falles grans i 28 falles infantils; més de 150% de creixement del pressupost 143 falles grans i 144 falles infantils; entre 150% i 200% d’augment 104 falles grans i 87 falles infantils; un 200% d’augment de pressupost 45 falles gran si 32 falles infantils i més d’un 200% d’augment del pressupost 37 falles grans i 37 falles infantils. Abans de la votació, el delegat es mostra obert a contestar les qüestions que es desitgen plantejar.

El representant de la comissió fallera núm. 174 (Pintor Salvador Abril-Peris i Valero) exposa que sabia que el tram seria difícil d’aplicar per les circumstàncies actuals. Però va pensar que, si l’augment declarat del pressupost de les comissions s’ha situat entre el 50-100%, aplicant un diferència a les forquetes del 65-75%, tan sols caldria reubicar-ne unes poques que no s’acoblaren. Veu que en les forquetes infantils no puja més de 65% la diferència entre la forqueta alta i baixa. No obstant això, en les categories de falles majors no hi ha diferència de forqueta per damunt del 40%, quan la mitjana de la pujada ha sigut de 50%. No entén com s’explica que la forqueta alta no passe del 45% i hi ha una secció que ha pujat el 83%. No ho comprén. Sap que és difícil però per a les categories infantils quadra a la perfecció la baremació i està feta amb lògica, mentre que la baremació de les majors no quadra. A més, hi ha seccions més beneficiades que unes altres. Considera que, si s’han incrementat pressupostos, l’únic que cal fer és reubicar. El delegat respon que s’ha intentat ajustar a la realitat d’enguany. Primerament es feren proves tenint sols en compte l’increment i es va comprovar que en tres trams s’acumulaven fins a 120 falles. S’ha intentat corregir eixa situació. Novament intervé el representant per a dir que no comprén l’existència de forquetes tan diferents, en uns casos l’augment és del 42% i en uns altres del 83% perquè hi haja una o dos falles que se n’isca del pressupost mitjà. Pensa que tots han de jugar a la mateixa baralla i que les pujades han de ser per a tots iguals i no sols per a uns pocs. Acaba dient que sap el que hi ha i ja està. El delegat li respon finalment que entén el que diu i que s’ha de comprendre que els resultats no són aplicats arbitràriament sinó que provenen d’aplicar unes taules.

El representant de la comissió fallera núm. 50 (Corretgeria – Bany dels Pavesos) intervé per a dir que no entén la diferència de nombre de falles en unes seccions i altres i potser és un error. Posa els exemples de seccions grans amb 8 o 10 comissions per secció i seccions infantils amb 14 o 18 comissions per secció. El delegat informa que la quantitat de falles establida per cada secció és d’un mínim de 10 i un màxim de 18, menys en les seccions especials en les quals es va aprovar que el mínim seria de 10 falles i el màxim en seria de 14.

El representant de la comissió fallera núm. 289 (Isabel la Catòlica – Ciril Amorós) exposa que no s’ha pogut estudiar prèviament eixe tema en no enviar-se la documentació. Per això, sorgixen ara eixos dubtes. Prega que s’envie la documentació amb antelació. La Secretaria General contesta que sí es va enviar eixa informació. Creu que al voltant del 2 de setembre. La Presidència afig que es va aprovar en el passat Ple la baremació i la classificació per unanimitat.

El representant de la comissió fallera núm. 22 (Exposició -Misser Mascó) vol saber quina és la quantitat a la qual se li aplica el percentatge de la subvenció. Desitja conéixer, si en el cas que la declaració inicial haja apujat o abaixat, es tindrà en compte o es mantindrà la quantitat inicial declarada. Explica que concretament la seua falla té un xicotet increment. Vol saber si es tindrà en compte per a la subvenció. La Presidència contesta que per a la subvenció es té en compte el preu inicial i no es podrà modificar perquè ja està preconcebuda. Eixe increment sols es tindrà en compte per a la classificació.

Seguidament se sotmet a votació. El resultat és 114 vots que sí, 1 vot que no i 10 abstencions. És votada favorablement la proposta.

QUINT PUNT – INSTRUCCIONS CLASSIFICACIÓ DE FALLES 2022

El delegat de Falla Salvador García Meri presenta les instruccions per a la classificació. Són coincidents amb les d’anys anteriors. S’establixen un màxim i mínim de comissions en cada secció i les falles s’apunten a la secció on desitgen anar, quan declaren els pressupostos. En cas d’excés de comissions, s’apliquen unes normes per a passar-les de categoria. Després es publica una baremació provisional. Es poden fer al·legacions durant 15 dies. Finalment la baremació definitiva és aprovada per l’Assemblea. Seguidament són sotmeses a votació. El resultat és 92 vots que sí, 1 vot que no i 8 abstencions. És votada favorablement la classificació.

SEXT - PRECS I PREGUNTES

Les persones membres de l’Assemblea realitzen diferents preguntes i precs.
La sessió s’alça a les 21.38 hores de la qual cosa com a Secretària estenc la present acta amb el vistiplau del President.

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte