• Enlace Slider home mascletás (2)

Junta Central Fallera

  • Inici
  • JCF
  • Secretaria
  • Resum de l'Assemblea de presidentes i presidents de falla del mes de juny de 2021

Resum de l'Assemblea de presidentes i presidents de falla del mes de juny de 2021

Este és el resum de l'Assemblea de presidentes i presidents de falla del mes de juny de 2021

Acta de l’Assemblea General Ordinària de Presidents i Presidentes de Falla celebrada a Mercaflor el dimarts 29 de juny de 2021 a les 20.00 hores amb la presidència del Sr. Carlos Enrique Galiana Llorens, com a Secretària General la Sra. Carmen Blasco Lucas, amb l’absència justificada de la vicepresidenta 3a de les àrees de Mitjans i Comunicació, Solidaritat i Inclusió María Tomás López i amb l’assistència dels representants de les comissions falleres relacionats al marge d’acord amb els punts de l’orde del dia establits en la convocatòria.

PRIMER PUNT - APROVACIÓ, SI ESCAU, DE L’ACTA ANTERIOR.

L’acta és aprovada per assentiment.

SEGON PUNT – INFORME DE PRESIDÈNCIA

La Presidència comunica que espera i desitja que totes i tots estiguen bé. Aprofita per a enviar públicament les seues mostres d’estima a les persones que han perdut familiars estos últims dies. Descansen en pau.

Recorda que el 18 de juny acabà el termini per a presentar les sol·licituds d’ocupació de domini públic per a les falles de setembre. Sols no l’han presentada tres comissions. Se suposa que no ho han fet perquè no plantaran. Tal vegada des de l’Ajuntament es demana estos dies alguns plànols per a completar l’expedient, encara que han firmat la declaració responsable. Si no en troben dels anys anteriors, ja es parlarà amb elles. No suposarà un problema.

Divendres vinent es tractarà en una comissió municipal la concessió de permisos per a setembre.

S’estan mirant, una per una, les demarcacions falleres on hi ha obres. Si no s’han posat en contacte des de la regidoria amb alguna de les comissions afectades, demana que ho comuniquen per a tindre-ho en compte i reubicar-les. Cal escriure al correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

El 26 de juny fou el curset de formació dels coordinadors i coordinadores COVID-19 realitzat amb la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública. Van assistir 900 persones entre els representants de les comissions falleres de JCF i de les juntes locals, a més de representants de festes germanes. Dona gràcies a tots i a totes per l’assistència.

La Conselleria ha dit en el dia de hui que no hi ha limitació horària especifica per als casals a partir de l’1 de juliol i que es permet menjar i beure, com en l’hostaleria. L’aforament és del 75%. Els grups permesos han de tindre un màxim de 10 persones. La barra continuarà tancada. Considera que este moment calia que haguera arribat abans. Per eixe motiu, la setmana passada es van alçar de la Mesa de Seguiment amb la Conselleria amb les juntes locals i la Interagrupació de Falles, perquè es creia que s’estava discriminant les seus festives. Així i tot, val més tard que mai i estan contents de l’arribada del nou decret. Ara demana calma i tindre cura, ja que el compliment de la normativa per part de les falles està en el punt de mira de determinades persones.

Queden quinze dies per a l’Exposició del Ninot. Vol que es tinga en compte que els ninots que no van ser arreplegats de l’Exposició de 2020 per part de les comissions o els artistes fallers estan a Fira Valencià. L’Ajuntament s’encarregarà de portar-los a la Marina per a participar de l’Exposició. Si algunes comissions volen canviar-lo, podran portar-lo a la Marina i arreplegar el de l’any 2020. També cal avisar si algun d’eixos ninots es troben junt amb la resta de la falla emmagatzemats a Fira València. La delegació de Festejos enviarà en breu les normes per a l’entrega de la resta de ninots.

L’altre dia una destacada representació d’artistes fallers, encapçalada pel president de la seua Federació van comprovar com es troben les falles emmagatzemades en Fira València. Van vore que es trobaven en perfecte estat. Com ells mateixos van dir, no tenen ni pols. Estan numerades i localitzades. Les falles que es trobaven a la Marina han sigut traslladades a Fira València per a fer el muntatge de l’Exposició del Ninot. Per setembre es transportaran a les places d’on s’arreplegaren en març de 2020. Es troben totes controlades. Encara que estan guardades un any, s’ha vist que es troben en bon estat.

S’ha quedat dijous amb el Gremi d’Artistes fallers per a fer un calendari de l’eixida de les falles de Fira València cap a les diferents demarcacions.

En esta Assemblea es ratificarà la normativa de la desfilada de l’Ofrena, votada favorablement en l’últim Ple de JCF. Exposa que ja es coneix el recorregut de les dos rutes. Queda descartat el pas per la plaça de la Reina per les obres. La via número 1 entrarà pel carrer de la Mar, Avellanes, Palau i L’Almoina. L’eixida serà per a on sempre. Els punts de concentració seran pel carrer de la Mar. La via número 2 entrarà a la plaça de la Mare de Déu, després de passar pels carrers de Quart, Cavallers. Farà un lleuger gir en la plaça. La imatge estarà una miqueta correguda perquè mire també cap allí. L’eixida serà pel carrer Batlia, la plaça de Manises i el carrer de Serrans. Se n’enviarà informació a les comissions falleres. Vol agrair el sacrifici de la comissió fallera Quart – Palomar. Ha traslladat la falla del carrer de Quart perquè puga passar per allí l’Ofrena.

Les activitats que es realitzen per setembre dependran de les normatives vigents en cada moment. Li han demanat a Conselleria que treballen i els diguen que podran fer. No obstant això, es podrà fer en falles el mateix que es permet a unes altres activitats i esdeveniments. En estos moments, es poden fer: concerts, menjar i beure com fan en les terrasses de l’hostaleria; i plantejar actuacions teatrals amb separació. S’informarà dels canvis que hi haja.

Se suposa que les bandes de música podran realitzar pròximament passacarrers, ja que s’han autoritzat els actes de l’Ofrena i Arreplegada dels Premis i estos necessiten les bandes per a fer-se. A més, s’està fent un estudi favorable a què s’autoritze tocar a les bandes de música al carrer, per no ser nociu.

Es demana prudència a les comissions falleres en tot el que facen.

Per a les falles de setembre no es cobraran les taxes de mercats i xurreries. Les fiances de l’anterior exercici per l’aigua per a les xurreries no tornades es compensaran no fent-les pagar per a l’actual exercici.

A aquelles falles que han sol·licitat l’ocupació de la via pública però que al final no saben si plantaran, demana que ho comuniquen al correu electrònic de la regidoria. Es reunirà amb elles pel tema de les subvencions.

La subvenció extraordinària serà del 30% de la falla. Els diners destinats a eixa finalitat procedixen: 500.000 euros de les partides de la comissió d’Hisenda; 250.000 euros de les falles municipals de 2022 que no es contractaran, ja que seran plantades les del 2021; 450.0000 euros de la Batalla de Flors i altres activitats de la Gran Fira València que no es faran, 600.000 euros de subvencions que no es convocaran i 100.000 euros de la subvenció de la insonorització de casals que tampoc no es convocarà. En total, s’han destinat 1.900.000 euros a la subvenció extraordinària. S’intentarà incorporar a este pla extraordinari a les comissions que no s’apuntaren a la subvenció bianual a les falles. Hauran de presentar el contracte de la falla de 2022 per a incloure-les.

Finalment demana a les comissions falleres que cal que tinguen comprensió i s’impliquen perquè la seua ajuda és imprescindible en estos moments. No és fàcil organitzar les falles de setembre i l’exercici faller 2021-22.

TERCER PUNT – INFORME DE VICEPRESIDÈNCIES

La vicepresidenta 1a de l’àrea de Festejos i Actes Oficials Cristina Estévez Mariñas exposa que han començat els campionats de truc, parxís i dòmino en els sectors. La primera fase es jugarà en els casals o llocs cedits i la data per a finalitzar és el 7 de juliol. El 8 de juliol es realitzarà a les 19.00 hores el sorteig de la segona fase en la seu de JCF. La segona fase es jugarà els dies 12, 13, 14 i 19 de juliol als jardins de Vivers. El 20 de juliol seran les semifinals i el 21 de juliol es faran les finals i es lliuraran els trofeus en la mateixa ubicació. El concurs de play-back està en marxa. Per eixe motiu, es va convocar una reunió amb els infantils i juvenils el 21 de juny a les 19.30 hores en el casal de la comissió fallera Duc de Gaeta – la Pobla de Farnals. Els ninots per a l’Exposició s’han de portar allí els dies 12 i 13 de juliol de 10.00 a 14.00 hores i de 16.00 a 21.00 hores. Si algú vol canviar el ninot, ho ha de comunicar a la delegació. S’està treballant en l’organització de l’acte de l’ofrena. En breu, se n’enviarà informació relativa a la distribució de les flors perquè les falles puguen encarregar els rams. Es pretén conéixer, a través dels delegats i de les delegades, la participació dels fallers i de les falleres de les comissions en l’acte.

La Vicepresidenta 2a de les àrees de Cultura, publicacions Amparo Sospedra Tarazona agraïx el suport donat a les gales de la Cultura. Van tindre un gran èxit de públic i organització. Estan preparant-se els diferents concursos. S’informarà puntualment. Cal tindre en compte que primerament, aquells que tinguen dotació económica, hauran de ser publicades les seues bases en el BOP.

La vicepresidenta 3a de les àrees de Mitjans i Comunicació i Solidaritat i Inclusió María Tomás López justifica la seua absència per motius mèdics i en el seu nom llig l’informe la Secretaria General. Exposa que el 4 de juliol acaba el termini per a sol·licitar els permisos per als fotògrafs autoritzats. Se’n poden sol·licitar un màxim de tres. A partir del 26 de juliol, i fins al 28 de juliol, de 18.00 a 20.00 hores, es podran arreplegar les acreditacions de fotògrafs i fotògrafes. S’està preparant una nova edició dels cursos de gestió de la comunicació per al mes de novembre. Des de les àrees de Solidaritat i Inclusió, s’està preparant un document per a estudiar les necessitats d’inclusió en les comissions falleres. Es farà arribar als delegats i a les delegades. S’ha convocat el Premi caliu. Es podran presentar sol·licituds fins al 13 d’agost.

La vicepresidenta 5a de les àrees d’Infantils, Joventut i Esports Inma Guerrero Bolinches exposa que s’han aprovat les bases per als concursos de Play-back i s’inicien noves activitats. S’acabaren els campionats de pilota i birles. El 29 de maig en el centre cultura-esportiu “la Petxina” es van lliurar els premis dels esports acabats en eixes dates. Continuen celebrant-se els campionats de futbol 7 i pàdel. S’informarà la data de lliurament, quan es faça. S’han enviat les inscripcions per als campinats de One wall, frontó a mà i frontenis. Se celebraran el 3 de juliol a Massalfassar de matí i vesprada, ja que hi ha més persones inscrites de les que s’esperava. S’han fet les preinscripcions de futbol sala femení, futbol 7 infantil i golf. Felicita els fallers i les falleres, perquè malgrat la pandèmia, en l’anterior exercici van participar-ne al voltant de 1.300.

QUART PUNT – INFORMACIÓ I APROVACIÓ, SI ESCAU, DE LA COMPOSICIÓ DE JURATS EXPOSICIÓ DEL NINOT I FALLES 2021

Des de la delegació de Falla s’informa que la normativa per als jurats és com la de l’any passat. El requisit per a ser jurat és haver realitzat un dels cursos de jurat organitzats des de la Delegació a partir de l’exercici 2016-17 i ser faller actiu o fallera activa. Hi haurà tres components per jurat encara que per al millor ninot de la secció estarà format per cinc components. S’establiran tres grups de jurat (A, B i C) a partir de l’experiència. Cada secció en tindrà un representant de cada grup sortejat davant notari. En les seccions especials, 1A i 1B la composició serà de dos persones membres del grup A i un del grup B. La sol·licitud per a demanar un jurat propi es pot presentar fins al 9 d’agost del 2021 amb la firma, com a mínim, del 75% de les comissions de la secció. El 13 d’agost del 2021 és l’últim dia per a presentar els noms dels jurats proposats. El jurat nomenat per JCF realitzarà una classificació individual de la secció i una altra col·lectiva consensuada. Les classificacions estaran a disposició de qualsevol comissió a partir del 20 de setembre del 2021, encara que les classificacions individuals es mostraran anònimament. Si algun jurat no es presenta de manera injustificada, no podrà presentar-se al següent any. La disposició dels candidats i de les candidates eixirà pròximament.

La normativa és aprovada per unanimitat.

QUINT PUNT – INFORMACIÓ I APROVACIÓ, SI ESCAU, DE LES NORMES DE L’OFRENA DE FLORS A LA VERGE I DELS HORARIS DE LA RECOLLIDA DE PREMIS

Secretaria General exposa que tant una normativa com l’altra coincidix amb la de l’exercici anterior. Són votades i aprovades per unanimitat.

SEXT PUNT – INFORMACIÓ I APROVACIÓ, SI ESCAU, D’ELECCIÓ DE FALLERES MAJORS DE VALÈNCIA

Secretaria General exposa que la normativa per a l’elecció de Falleres Majors de València per a este exercici coincidix en gran part en la de l’exercici anterior però amb un calendari diferent. Les preseleccions es realitzaran els dies 10, 11 i 12 de setembre. La segona fase s’inicia normalment amb un mínim de 15 dies abans de l’acte de l’elecció. Per la singularitat de l’actual situació, enguany es proposa que el procés de la segona fase es puga iniciar en menys de quinze dies abans de l’acte d’elecció. Les persones que presenten la candidatura a jurat hauran d’aportar el certificat de delictes sexuals.

Són votades i aprovades per unanimitat.

SÈPTIM PUNT - PRECS I PREGUNTES

Intervenen diferents membres de l’Assemblea.

La sessió s’alça a les 21.45 hores de la qual cosa com a Secretària estenc la present acta amb el vistiplau del President.

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte