• Enlace Slider home mascletás (5)

Junta Central Fallera

El parot i el cresol | #Falles21EnLínia

A LA LLUM D’UN CRESOL, LES FALLES PRENEN EL VOL

S'estén este fet significatiu de plantar un parot, cadascun dels fallers i falleres membres de les comissions, de tal manera que cadascun confeccionaria el seu propi parot, servint d'esta manera per a engalanar el balcó o la finestra amb motiu de la festivitat de Sant Josep, que per cert és una altra tradició, la d'engalanar els balcons amb banderes que es va esvaint en el temps.

1. S'enviarà a cada comissió, dins d’un lot faller, un parot xicotet de mostra, a peces, que servisca de referencia, i al costat les instruccions corresponents per al seu muntatge per a qualsevol membre de la comissió o amic d’esta que vulga engalanar el seu balcó amb banderes i amb el simbòlic parot sostenint el cresol.

2. Eixe parot, seria presa de les flames en la nit de la pròxima cremà.

Cada faller baixarà el seu parot, a la falla i cremarà, com a símbol de la tradició i la voluntat de totes i tots a no faltar a aquesta.

3. El 19 de març anunciarem al món que és Sant Josep, però al mateix temps estarem dient que eixa flama del “cresol” continua encesa i ens guia irremeiablement al moment en què puguem plantar i cremar les nostres falles.

4. En conseqüència, eixe dia, quan arribe, cremaran les falles i en elles eixe esperit faller de cada parot serà abrigallat pel foc.

El parot haurà complit la tradició dels fusters de formar part d'eixe foc, d'eixa falla, per a celebrar que arriba la primavera i que és la festivitat del nostre Patró Sant Josep.

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte