• Enlace Slider home mascletás

Junta Central Fallera

  • Inici
  • JCF
  • Secretaria
  • Resum de l'Assemblea de presidentes i presidents de falla del mes de desembre de 2020

Resum de l'Assemblea de presidentes i presidents de falla del mes de desembre de 2020

Este és el resum de l'Assemblea de presidentes i presidents de falla del mes de desembre de 2020

Acta de l’Assemblea General Ordinària de Presidents i Presidentes de Falla celebrada de manera telemàtica el dimarts 22 de desembre a les 20.30 hores amb la Presidència del Sr. Carlos Galiana Llorens, com a Secretària General la Sra. Carmen Blasco Lucas, i amb l’assistència dels representants de les comissions falleres relacionats al marge d’acord amb els punts de l’orde del dia establits en la convocatòria.

PRIMER PUNT - APROVACIÓ, SI PROCEDIX, DE L’ACTA ANTERIOR

L’acta és aprovada per assentiment.

SEGON PUNT - INFORME DE PRESIDÈNCIA

La Presidència informa que es volia presentar en esta Assemblea la votació relativa a la convocatòria d’un Congrés Faller per a reformar el Reglament. Però, com també va anunciar, sols es faria de manera presencial. Per tant, eixe punt, es posposa per a una altra sessió.

L’ampliació de les mesures sanitàries ha fet que es canvien els horaris i les activitats falleres fins al 15 de gener del 2021 en principi. Els fallers i les falleres estan complint la normativa.

Estan buscant-se espais municipals perquè les comissions falleres que necessiten locals per a assajar Playbacks i obres de teatre que s’han de representar en els concursos puguen fer-ho complint les mesures sanitàries.

Entre els dies 11 i 13 de desembre del 2021 es va celebrar el programa d’actes del IV Aniversari de la Declaració de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat. Es van viure moments destacats i intensos. Agraïx la presència de totes les persones que s’acostaren a vore a algunes de les activitats.

Este 22 de desembre del 2020 ha hagut una reunió amb els artistes fallers per a organitzar el trasllat de les falles que es troben en la Marina de València. Es realitzarà a partir del 28 de desembre del 2020.

El 23 de desembre del 2020 s’aprova el pressupost municipal. La regidora de Cultura Festiva ha decidit que s’hi introduïsca l’augment de la subvenció extraordinària bianual de falles del 25% al 30% del pressupost que es gastaran en els anys 2021 i 2022. Amb eixe augment, s’intenta pal•liar els efectes negatius de la pandèmia.

TERCER PUNT – INFORME DE VICEPRESIDÈNCIES

La vicepresidència 1a de l’àrea de Festejos i Actes Oficials, Cristina Estévez Mariñas, informa que el 27 de desembre del 2020 se celebrarà en el tram IX del llit del riu Túria el campionat de Canut. Hi ha 13 parelles apuntades. La segona fase dels campionats de Truc, Parxís i Dòmino es jugarà el diumenge 3 de gener del 2021 de matí a la Sala Canal de Pinedo. La final, el dinar i el lliurament de premis es farà el diumenge 10 de gener de matí i vesprada.

La Vicepresidenta 2a de l’àrea de Cultura, Publicacions, Arxiu i Biblioteca, Amparo Sospedra Tarazona, informa que s’han modificat els horaris del Concurs de Teatre dels dies 23 de desembre del 2020 i dels dies 3, 11 i 12 de gener del 2021. Les representacions s’iniciaran a les 20.30 hores. Es pretén deixar espais públics perquè els grups puguen assajar amb les mesures sanitàries necessàries. El 20 de desembre es va realitzar la fase final dels concursos “Sabuts Fallers” i “Sabudets Fallers”. Encara que es va fer en línia, fou un èxit. El resultat en el concurs “Sabuts Fallers” ha sigut: 1r comissió fallera l’Exposició 2n comissió fallera plaça la Reina – Pau – Sant Vicent 3r comissió fallera Duc de Gaeta – Pobla de Farnals. El resultat en el concurs “Sabudets Fallers” ha sigut: 1r comissió fallera Duc de Gaeta – Pobla de Farnals 2n comissió fallera de la plaça la Reina – Pau – Sant Vicent 3r comissió fallera l’Exposició.

La vicepresidenta 5a de les àrees d’Infantils, Juventut i Esports, Inmaculada Guerrero Bolinches, informa que estan en marxa els campionats de Pàdel, Pilota, Birles i Tenis. Continuen suspesos els campionats de futbol. Com a novetat, amb les noves mesures sanitàries, cal esmentar que ja es permet la presència del 30% de l’aforament de públic en els campionats. El 13 de desembre en les instal•lacions del Club de Tenis de Taula CTTMediterrrani, situat en el polígon de l’aeroport de Manises, es va celebrar el Campionat de Tenis de Taula. Van participar 12 comissions falleres. Hi va haver una exhibició d’esport adaptat a càrrec del Levante UD. El resultat va ser: 1r comissió fallera Bisbe Jaume Pérez - Lluís Oliag 2n comissió fallera Acàcies – Picaio i 3r comissió fallera plaça de la Reina - Pau - Sant Vicent. Sols queda per convocar el campionat de Frontenis. el torneig juvenil d’eSports es va jugar els dies 11, 12 i 13 de desembre amb la col•laboració d’Encom Games, S.L.R, Electronic Arts Inc, El Corte Inglés i Les Naus. El torneig va ser un èxit. Els premiats foren: 1r Álvaro Martínez (comissió fallera Rosari-Plaça Calabuig), 2n Christian Capano (comissió fallera Dama d’Elx), 3r Adrián Pérez (comissió fallera Mercat de Castella) i 4t Jorge Damigo (comissió fallera V. Sancho Tello – Xile – av. Aragó). El lliurament dels premis del XL Concurs de Betlems es va realitzar el 12 de desembre. Es va donar 42 premis en quatre categories. Enguany, de manera excepcional, han rebut totes les comissions participants un palet. El jurat del Concurs de Maquetes Falleres passarà pels casals el 27 de desembre del 2020 de matí. Les actuacions del Concurs de Playback infantil s’ha ajornat al 20 i 26 de febrer del 2020. S’ha enviat la postal nadalenca de JCF amb el dibuix guanyador el concurs.

La Vicepresidenta 3a de les àrees de Comunicació i Solidaritat i Inclusió, María Tomás López, informa que el 18 de desembre del 2020 es va presentar en el Centre el Carme la nova imatge gràfica de les delegacions de JCF dissenyada per Xavier Gurrea. Demana que es tinga molta cura amb les notícies que es publiquen relatives a la festa. Les comissions falleres seran sempre les primeres informades de qualsevol novetat a través dels canals oficials.

QUART PUNT: PRECS I PREGUNTES

Intervenen diferents membres de l’Assemblea.

La sessió s’alça a les 21.17 hores de la qual cosa com a Secretària estenc la present acta amb el vistiplau del President.

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte