• Enlace Slider home mascletás (4)

Junta Central Fallera

Resum del Ple de Junta Central Fallera del mes d'octubre de 2020

Este és el resum del Ple de Junta Central Fallera del mes d'octubre de 2020

Acta del Ple de la Junta Central Fallera celebrat a la sala Jubiocio el dia 14 d’octubre del 2020 a les 20.30 hores amb la presidència del Sr. Carlos Enrique Galiana Llorens, assistit pel tècnic d’Administració General Sr. Vicente Revert Tapia per delegació del Secretari Administratiu, com a Secretària General la Sra. Carmen Blasco Lucas amb l’assistència dels membres de JCF relacionats al marge.

PRIMER PUNT - APROVACIÓ, SI PROCEDIX, DE L’ACTA ANTERIOR

L’acta és aprovada per assentiment.

SEGON PUNT - INFORME DE PRESIDÈNCIA

La Presidència fa un repàs dels principals assumptes fallers que s’han produït des de l’últim Ple.

TERCER PUNT – INFORME DE LES DELEGACIONS

La delegació de Festejos informa que la primera fase dels campionats de truc, parxís i dòmino acabarà el 22 d’octubre. El sorteig es realitzarà el 29 d’octubre i la segona fase es jugarà per novembre. El termini per a la inscripció al concurs de play-back acaba el 22 d’octubre i el sorteig de les actuacions serà el 26 d’octubre. La celebració de la Marató de Futbolí s’ha ajornat encara que la inscripció finalitza el 22 d’octubre.

La delegació de Cultura informa que el lliurament dels premis del Concurs de Fotografia es va realitzar el 2 d’octubre en el Palau de l’Exposició. La participació ha sigut destacada. L’any passat se’n presentaren 86 i enguany amb la situació sanitària actual n’hi ha 84. En breu, es convocara el Concurs Literari, una vegada publicades les bases en el BOP. S’està concretant la data de la celebració del Concurs de Declamació. Pròximament se’n publicaran les bases. Al Concurs de Teatre Faller s’han apuntat 14 comissions falleres i encara hi ha de temps per a fer-ho fins al 28 d’octubre. El 5 de novembre se’n farà el sorteig. Enguany les representacions seran en la Sala Flumen. S’estudiarà quin és l’aforament permés. Es demana que els delegats i les delegades informen les comissions falleres que es prendran les mesures necessàries. El teatre més que mai és necessari, segur, didàctic i promou l’ús del valencià en la festa.

La delegació d’Arxiu i Biblioteca informa que es convocarà pròximament el IV Concurs de Sabuts Fallers i el II Concurs de Sabudets Fallers. El format serà diferent. En la primera fase s’enviaran preguntes per a contestar-les per escrit.

La segona fase serà presencial, si es pot. L’aforament dependrà de la normativa sanitària vigent. Se celebrarà en el casal faller de la comissió fallera Sapadors – V.Lleó. La final del Concurs de Sabuts serà el 27 de novembre i el de “Sabudets Fallers” el 29 de novembre.

La delegació de Juvenils informa que el passat 4 d’octubre es va realitzar el Concurs d'Escacs amb un increment considerable de participació respecte a l'any anterior. La Marató de Futbolí s'ha decidit posposar-la per motius d'organització. S'ha informat les falles afectades per correu des de la Secretària General. El pròxim dia 22 d’octubre finalitza el termini per a la inscripció en el Concurs de Play-Backs. Animem a les falles a participar, encara que no siga amb el model que fins al moment s'ha estat realitzant quant a vestuari i decorat. El més important és que la joventut tinga activitats en els casals i que participen amb un play-back digne però sense excessos. Els tallers de SonoLab i Realitat Virtual, ja estan en marxa. La primera sessió es realitzarà el 30 d’octubre en Les Naus, en horari de 18.00 a 20.00 h. Els grups estaran limitats a 15 persones aproximadament. L’orde d'inscripció serà la prioritat per a participar-ne. En breu, es comunicaran la resta de dates per al mes de novembre. L'última setmana de novembre està previst que es realitze el Torneig d’Esports. Se n’informarà en breu. La idea és arribar a un grup de 128 participants que jugaren en línia. Si és possible, els octaus, quarts, semifinals i finals, es jugaran de manera presencial en col•laboració amb Les Naus. Continuen pendents, pel tema de la Covid 19, les Rutes Culturals i el joc Scape Room en el Museu Faller.

La Delegació d’Infantils informa que el 4 d’ocubre es va celebrar el iv Torneig Infantil d’Escacs. Es vol agrair a la comissió fallera Duc de Gaeta – Pobla de Farnals la seua col·laboració. Cal dir que fou un èxit la convocatòria i que es compliren totes les mesures sanitàries vigents. Així en els casals no es pot servir menjar i les persones participants hagueren de portar-se’l de casa. Es dona l’enhorabona als participants pel seu comportament exemplar. La Marató de Futbolí prevista per al 18 d’octubre ha sigut ajornada per motius de l’organització. L’activitat es realitza durant tot el dia, amb esmorzar i dinar inclòs. En estos moments, a causa de l’actual situació sanitària, cal plantejar-la d’una altra manera. Ja s’ha avisat de l’ajornament a les comissions participants. Les bases per al Concurs de Maquetes estan publicades. Les persones participants han d'enviar un vídeo perquè s’emeta en una pantalla que estarà en l’estand de JCF en Expojove. Cal que amb la inscripció s’incorpore una autorització signada pel pare, mare, tutor o tutora que autoritze l’emissió pública del vídeo en el qual apareix el menor o la menor. Les bases del Concurs de Betlems es publicaran en breu, una vegada estiguen publicades en el BOP. Com que hi ha dotació econòmica, ara és obligatori que es tramite d’eixa manera. La inscripció per al concurs de dibuix acaba el 31 d’octubre. La inscripció per al Concurs de Play-Back finalitza el 22 d’octubre.

La Delegació d’Esports informa que estan en marxa els campionats de pàdel, pilota valenciana i futbol. L’últim dia per a la inscripció en el Campionat 3x3 i Habilitats de Bàsquet és el 14 d’octubre. Se celebrarà el 25 d’octubre a l’Alqueria del Bàsquet. Hi haurà una exhibició de bàsquet adaptat. Hi ha categories infantil, juvenil i adults amb modalitat femenina i masculina. Fins ara, en la categoria infantil hi ha 8 equips i 32 xiquets i xiquetes i 12 xiquets i xiquetes per a les habilitats de bàsquet. En la categoria juvenil hi ha equips i 24 juvenils apuntats per a 3x3 i 5 persones per a les habilitats de bàsquet. En la categoria d’adults hi ha 58 persones i 12 equips per al campionat de 3x3 i 27 adults per al campionat d’habilitats de bàsquet. El 23 d’octubre és l’últim dia per a inscriure’s al Campionat de Tenis. S’iniciarà el 9 de novembre i està organitzat conjuntament amb la Federació Valenciana de Tenis. El 31 d’octubre es realitzarà l’acte de presentació del campionat. Hi haurà una exhibició de tenis adaptat en cadira de rodes. S’han establit les categories infantil, juvenil i adults en les modalitats femenina i masculina. L’últim dia per a la inscripció al Campionat de Birles és el 28 d’octubre. La categoria serà adulta i les modalitats masculina, femenina i mixta. En breu, s’obriran les inscripcions de Futbol Sala Femení, Futbol 7 Infantil, Frontenis, Petanca i Tenis de Taula. Finalment s’informa que s’emetran en directe les finals dels campionats que no tinguen assistència de públic a través de les xarxes socials de JCF.

La Delegació de Protocol informa que l’agenda d’actes de la Fallera Major es va suspendre la setmana passada a causa del compliment del protocol sanitari derivat de la Covid-19. Quan s’òbriga, s’avisarà les falles afectades per a fer algun tipus d’acte amb elles.

La Delegació de Juntes Locals informa que s’ha traslladat el lloc de celebració de la Mostreta de Teatre Faller del Perelló, com estava previst, al Centre Cultural Bernat i Baldoví de Sueca. Serà el 24 d’octubre. També eixe dia a Godelleta se celebrarà la presentació del campionat “Falles de Baqueta” amb una exhibició dels jugadors participants.

La Delegació de Patrimoni informa que el 5 d’octubre la delegació de Juntes Locals i Patrimoni van participar d’una reunió molt profitosa amb juntes locals per a continuar definint i dissenyant la Ruta del Patrimoni, que es desenrotllarà el pròxim mes. En la reunió, que va tindre lloc a Silla, amb l’ajuda i coordinació de la Junta Local de la localitat, es van donar cita 30 representants de les diferents entitats falleres. Finalment, la ruta es desenvoluparà els caps de setmana del 14 i el 21 de novembre amb diferents capitals amfitriones i programació ben diversa. El cap de setmana següent, com ja es va detallar en anteriors plens, el del 28 de novembre, València celebrarà el IV aniversari de la declaració de les Falles Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. La idea, tant a les diferents localitats com a València, és omplir els caps de setmana (que en segons quins casos començarà realment divendres) d’iniciatives culturals, amb mostres d’indumentària, exposicions fotogràfiques, taules redones, culte al foc, homenatge a la pólvora, rutes culturals, literatura, música i dansa... En definitiva, vinculades als pilars del Patrimoni. Es coneixeran els detalls en les pròximes setmanes pel que respecta a les Juntes Locals. Pel que fa a València, es treballa en diferents posades en escena en punts emblemàtics de la ciutat i relacionades amb la festa i reflectint els diversos sectors que donen sentit i són base de les Falles. En este sentit, indumentària des de teixidors fins a orfebres, artistes fallers, floristes... i les mateixes comissions tindran especial protagonisme. Coneixedors de la importància que les xarxes socials i la difusió en línia de les Falles, dins de l’esperit de la promoció i també l’autoconeixement de totes les nostres vessants, Patrimoni treballa en continguts que podran consumir-se des de casa. Com a resultat de la reunió a Silla, la celebració del Patrimoni conjunta per totes les Juntes Locals amb Junta Central Fallera, les programacions no acabaran ací. A proposta d’una de les juntes, el 8 de desembre es gaudirà d’un altre passador d’or, del qual s’informarà pròximament. En tots els casos, es treballa amb iniciatives adaptades a les mesures de seguretat sanitàries obligatòries i preparats, en qualsevol cas, per a reaccionar davant possibles restriccions o mesures addicionals necessàries. En este sentit, algunes de les idees amb les quals s’encetà este exercici s’ha decidit reservar-les per a un moment en què es puguen desenrotllar amplament i, fins i tot, enriquides. D’altra banda, en la Delegació es continua coordinant i preparant una publicació que es donarà a conèixer i es publicarà més endavant amb dos eixos fonamentals: recorregut per la mateixa evolució del Patrimoni des de la declaració i reflexions fruit d’esta nova situació i realitat, amb col·laboracions molt especials, ambientat tot amb una recopilació fotogràfica molt interessant. També s’està reflexionant i posant en comú idees al respecte a noves iniciatives informatives per al consum general des d’una visió turística i didàctiques. Estos objectius conviuen en paral·lel amb l’organització del cap de setmana del Patrimoni que en estos moments és l’ocupació principal de la delegació. Una tasca que s’està duent a terme el treball en connexió indispensable d’altres delegacions, no només Juntes Local, sinó també Mitjans de Comunicació, Cultura, Falla, Protocol i Festejos. Finalment informen que han sigut convidats a participar en el I Encuentro de Gestores de Patrimonio Cultural Inmaterial en España que se celebrarà el 28 i 29 d’octubre a través d’una intervenció de 15-20 minuts per a explicar els projectes desenrotllats per a contrarestar la crisi provocada per la pandèmia.

La Delegació de Comunicació agraïx la bona acollida del Curs de Gestió de la Comunicació Fallera. S’han modificat els dies i les persones participants ho saben. Seran el 24 i 31 d’octubre de 9.30 a 14.30 hores També s’ha canviat la ubicació, a causa del nombre d’assistents al Complex Esportiu – Cultural “la Petxina”. S’han inscrit 81 persones de 52 comissions. S’agraïx a l’Ajuntament la cessió d’eixe espai. S‘informa que s’ha verificat els perfils de JCF en les xarxes socials, amb la qual cosa es produïx un major reconeixement d’estos i una major difusió.

La delegació de Solidaritat i Inclusió informen que s’ha publicat la convocatòria de subvencions a comissions de falla per a projectes que promouen la igualtat entre dones i homes, la diversitat i la no discriminació 2020 promoguda des de la Regidoria d’Igualtat i Polítiques de Gènere i LGTBI. Hi ha 20 dies per a presentar-se. La regidoria ha convocat una reunió informativa amb les comissions falleres interessades per a explicar com cal presentar els projectes per al dilluns 26 d’octubre. Serà en JCF.

QUART PUNT – APROVACIÓ, SI ÉS PROCEDENT, DE LA CLASSIFICACIÓ DE FALLES

La delegació de Falla informa que es va enviar dos vegades la classificació de falles perquè en el primer enviament no es va fer arribar el document definitiu. Va ser una equivocació de la Delegació. S’ha tingut en compte la classificació de l’exercici anterior més un increment del 10% per a fer el sistema proporcional. A més, també estan presents le al•legacions presentades. S’han produït ajustaments en 5 seccions grans i infantils respecte a l’anterior document. Es decidix per assentiment passar el document a l’Assemblea de Presidents i Presidentes perquè s’aprove.

QUINT PUNT – PRECS I PREGUNTES

No se’n realitzen cap.
La sessió s’alça a les 21.09 hores de la qual cosa com a Secretària estenc la present acta amb el vistiplau del President.

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte