• Enlace Slider home mascletás (8)

Junta Central Fallera

  • Inici
  • JCF
  • Secretaria
  • Resum de l'assemblea de presidentes i presidents de falla del mes de juliol de 2020

Resum de l'assemblea de presidentes i presidents de falla del mes de juliol de 2020

Aquest és el resum de l'assemblea de presidentes i presidents de falla del mes de juliol de 2020

Acta de l’Assemblea General Ordinària de Presidents i Presidentes de Falla celebrada en Mercaflor el dimecres 29 de juliol a les 22.00 hores amb la Presidència del Sr. Carlos Enrique Galiana Llorens, com a Secretària General la Sra. Carmen Blasco Lucas, amb l’absència justificada de Vicepresidència 2a de les àrees de Cultura, Publicacions, Arxiu i Biblioteca Amparo Sospedra Tarazona i amb l’assistència dels representants de les comissions falleres relacionats al marge d’acord amb els punts de l’orde del dia establits en la convocatòria.

PRIMER PUNT - APROVACIÓ, SI PROCEDIX, DE L’ACTA ANTERIOR.

La Secretaria General exposa que en l’acta anterior apareix mal la comissió fallera del delegat del sector de l’Olivereta Pedro J. Alias de la Rueda que és Mercat de Castella i la del delegat del sector de Quatre Carreres Daniel Buj Escorihuela que és Sapadors – V. Lleó. Seguidament és aprovada l’acta per assentiment.

SEGON PUNT - INFORME DE PRESIDÈNCIA

La Presidència agraïx l’assistència a esta primera Assemblea presencial, encara que siga amb mesures de seguretat. Dona les gràcies a MercaValència, i concretament a Mercaflor i a la seua directora de Comunicació per la cessió de l’espai per a la realització de l’Assemblea. Recorda que des d’ací ixen la majoria de flors que es porten en l’acte de l’Ofrena i per tant que hi ha una relació entre els dos sectors, molt més important del que pareix.
Informa que s’ha nomenat com a delegada de Juvenils Inmaculada Mata Martínez de la comissió fallera Sanchis Bergón – Túria.

Es fa un prec perquè de manera urgent es lleven les banderetes de les demarcacions falleres, ja que donen una visió negativa de la festa. També demana que s’acabe de llevar la il·luminació del carrer, encara que entén que algunes empreses hagen tardat per la limitació dels desplaçaments en els mesos anteriors.

Es recorda a les comissions falleres que el 29 de juliol del 2020 acaba el termini per a la justificació de la subvenció de l’enllumenat de carrers i que el 31 de juliol del 2020 finalitza la justificació de la subvenció de falles.

S’ha procedit al pagament dels premis del concurs de Teatre i de la Cavalcada del Ninot i les fiances dels Balls al carrer. Si alguna comissió no els ha rebut, s’ha d’exposar en contacte amb la Regidoria per a indicar-ho.

L’Ajuntament s’ha fet càrrec de la retirada dels ninots de l’Exposició. S’han portat a Fira València, a excepció dels ninots que els artistes han arreplegat. S’està esperant que la Generalitat s’encarregue del pagament de la despesa del primer desplaçament de les falles.

El 17 de juliol va acabar el termini per a la sol·licitud de la subvenció de falla, esta vegada a través d’un pla bianual. Les comissions falleres han respost bé i cal agrair la seua col·laboració.

El 16 de juliol es va presentar al centre “la Petxina” el projecte de la falla municipal 'Protegix allò que estimes' dels artistes Alejandro Santaeulalia i Dulk i el de la falla municipal infantil 'Saps qui soc? També!' dels artistes Ceballos i Sanabria. La falla infantil es plantarà juntament amb la de l’any anterior. S’ha oferit als artistes de la falla municipal de l’any anterior que esta es creme el cap de setmana de la Crida com a manera d’acabar amb les falles del 2020.

S’ha parlat amb la regidora de Domini Públic per a sol·licitar la possibilitat de realitzar la celebració del Mig Any Faller. S’ha contestat que les dates podrien ser els dos primers caps de setmana de setembre i octubre, sempre que les condicions sanitàries ho permeten. Cal tindre en compte que algunes activitats, com les musicals, serà difícil que es realitzen. No s’ha d’oblidar que s’ha de complir la normativa de la nova normalitat.

S’ha tingut contacte amb el regidor de Contaminació pel tema de la limitació del so i del seu mesurament. El valor màxim és de 90 decibels i s’ha quedat que s’estudiarà com fer-ne la mesura. Es pactarà també el protocol amb la policia local.

La delegació de Juntes Locals va organitzar el 14 de juliol la reunió de les juntes locals a Tavernes de la Valldigna de les juntes locals. S’ha tancat el programa d’activitats que se celebraran. Des de setembre s’obrirà la gestió de les recompenses. El 24 d’octubre el campionat de Falles de Baqueta es realitzarà a Godelleta. La Mostra de Teatre faller serà l’11d’octubre al teatre del Perelló i aprofitarà per a inaugurar eixe local. Entre octubre i novembre es realitzarà el IV Concurs de Play-Back. Es prepara la IV Declaració de Patrimoni de les Juntes Locals. S’està organitzant un curs de formació. A Xàtiva es realitzarà el campionat de truc. La Gala dels Unos serà el 24 d’abril. L’homenatge a les falleres majors de la C. Valenciana es farà per octubre del 2021.

La delegació de falla ha creat una mesa de treball per a estudiar la variació de la inversió de les comissions en les falles a conseqüència de la pandèmia. També se n’ha creat una altra per a estudiar la composició dels jurats de falla i de l’Exposició del Ninot. S’està analitzant el concurs de maquetes infantils i de tallers infantils i també el curs de jurat. S’està preparant un esdeveniment extraordinari. Serà presentat més avant.

La delegació de Patrocinis s’ha posat com a objectius mantindre els patrocinis i buscar-ne també per a les comissions. Es desitja realitzar xarrades per a donar ferramentes que ajuden a les falles a trobar patrocinis.

La delegació de Pirotècnia va organitzar la participació de JCF en l‘acte d’homenatge a les persones víctimes de la pandèmia que se celebrà el 23 de juliol a través de la disparada en més de 40 punts de la ciutat de conjunts de carcasses.

TERCER PUNT – INFORME DE VICEPRESIDÈNCIES

La vicepresidència 1a de l’àrea de Festejos i Actes Oficials, Cristina Estévez Mariñas, exposa que pel setembre en el Palau de l’Exposició es lliuraran els premis de les falles de l’exercici 2020 que no es van poder donar. El 26 de setembre en l’Ajuntament s’imposaran les bandes de l’exercici faller a les Falleres Majors i a les seues Corts d’Honor. El LXIII Campionat de Truc, el XIII Campionat de Parxís i el I Campionat de Dòmino iniciaran la primera fase per octubre. El sorteig de la segona fase serà el 29 d’octubre. Es continua fent una crida a les comissions falleres que disposen d’un casal amb capacitat per a més de 150 persones i que complisquen les mides sanitàries necessàries per a realitzar els campionats perquè ho comuniquen a la delegació de Festejos, encara que ja han rebut diversos oferiments. La V Marató de Futbolí serà el 25 d’octubre en el casal de la falla Sagunt - Pare Urbano. El Concurs de Play-Backs de majors es realitzarà entre desembre i gener. Es convocarà pel mes de setembre i s’han acordat les bases, després de mantindré una reunió amb les comissions interessades.

La Vicepresidenta de l’àrea de Cultura, Publicacions, Arxiu i Biblioteca, Amparo Sospedra Tarazona, ha justificat la seua absència i en el seu nom intervé la Presidència. Informa que la presentació de treballs per al L Concurs de Fotografia serà de l’1 al 24 de setembre. S’inaugurarà el 2 d’octubre en el centre comercial Nuevo Centro i estarà exposada fins al 18 d’octubre. El 21 de juliol es realitzà una reunió per preparar l’actual edició del concurs de teatre. Ja estan redactades les bases. S’estan fent gestions per a buscar espais alternatius, a més del centre de “la Rambleta”. El termini per a la inscripció serà de l’11 de setembre al 2 d’octubre. El sorteig es realitzarà el 14 d’octubre. S’iniciarà a principis de novembre i acabarà la primera setmana de febrer. Des de la delegació d’Arxiu i Biblioteca es recorda a les falles que porten els llibrets a l’arxiu.

La Vicepresidenta 3a de les àrees de Comunicació, Solidaritat i Inclusió, María Tomás López, exposa que la delegació de Comunicació ha realitzat tres reunions amb els mitjans de comunicació per a intercanviar opinions i exposar el seu pla de treball. Es vol recuperar els cursos per a responsables de comunicació de les falles. Es realitzaran a partir de l’última setmana de setembre. Des de la delegació de Solidaritat i Inclusió es continuarà treballant en la línia dels anys anteriors. Ara s’ha incorporat l’àrea d’Inclusió. Es volen promoure xarrades i també es desitja conéixer les necessitats inclusives que té cada comissió. Es vol fer una crida a les persones que desitgen participar en forma de voluntariat per a actes concrets. La Gala de la Solidaritat no es va realitzar en l’anterior exercici i es vol recuperar enguany. Els premis Caliu, atorgats per l’ajuntament de València, no es pogueren lliurar l’exercici anterior i es vol repartir els diners dels premis entre les comissions a partir d’unes bases especials que realitzaran per a projectes inclusius fallers. Els diners atorgats s’hauran de justificar i en cas de no fer-ho íntegrament es tornaran els diners no justificats.

La vicepresidenta 4a de l’àrea de Protocol, Lucía Morales López, informa que les agendes de les Falleres Majors i de les Corts d’Honor estan obertes. Es prega que qualsevol sol·licitud d’assistència es faça amb 15 dies d’antelació. Ja s’ha assistit a diversos actes.

La vicepresidenta 5a de les àrees d’Infantils, Joventut i Esports, Inmaculada Guerrero Bolinches, comunica que en este exercici es volen fer exhibicions d’esports adaptats i cursos d’iniciació a l’esport. Es desitja ampliar les categories infantil, femenina i juvenil. S’han llançat les preinscripcions dels campionats esportius menys del futbol 7 i el pàdel que és la inscripció. El termini per a formalitzar-les és del 30 de juliol al 7 de setembre. S’han fet reunions amb la Federació de Pilota Valenciana, la Fundació Trinidad Alfonso i l’Alqueria del Bàsquet. El 25 de juliol es realitzà per al món faller unes jornades de portes obertes en l’Alqueria del Bàsquet. Van ser un èxit. Des de la delegació de Juvenils es volen convocar 11 activitats, de les quals 9 en són noves. Encara no estan totes tancades. El lema serà “Connectem”. Se n’estan fent vídeos publicitaris. La II Marató Fallera Juvenil de Futbolí serà el 17 d’octubre en el casal de la comissió Sagunt – Pare Urbano. El IV Campionat Juvenil d’escacs serà el 4 d’octubre en el casal de la comissió fallera Duc de Gaeta – Pobla de Farnals. El 25 de juliol es va realitzar una reunió per a preparar el primer Concurs de Play-Backs Juvenils. Ja estan les bases. Es vol llançar un Concurs d’Influencers que siga la imatge de la joventut de JCF per a fallers i falleres de 14 a 21 anys. Es vol col·laborar amb “Las Naves” per a la realització de les activitats juvenils amb tecnologies. Pel mes de novembre es vol fer una activitat de Scape-room per a fallers i falleres de 14 a 21 anys Des de la delegació d’Infantils s’ha preparat el IV Campionat d’Escacs per al 4 d’octubre en el casal de la falla Duc de Gaeta – Pobla de Farnals. També s’està preparant el Concurs Infantil de Play-Backs. En el mes de novembre es convocarà el Concurs de Betlems. El L Concurs de Dibuix Infantil es realitzarà el 8 de novembre en la plaça de l’Ajuntament. La temàtica serà la realització de postals de Nadal. Els dibuixos guanyadors seran la imatge de les targetes de Nadal de JCF. El concurs de maquetes infantils de falla es diferenciarà del d’adults. Este últim el farà la delegació de Falla. Les maquetes s’exposaran en la fira Expojove. S’estan preparant visites guiades al Museu Faller per edats. Finalment es desitja un bon estiu.

La Presidència dona les gràcies a totes les delegacions pel treball que estan realitzant i a les vicepresidències, independentment que les activitats finalment es realitzen o no per culpa de la situació sanitària que puga provocar la Covid-19. A més també agraïx la participació de les comissions falleres en les reunions informatives.

QUART PUNT – APROVACIÓ, SI ESCAU, DE L’HORARI D’OFRENES PER AL 2021

La Presidència exposa que, davant la demanda de les comissions falleres perquè l’horari de la desfilada en l’acte de l’Ofrena de les falles siga el que estava programat per a l’exercici 2020, no té problema a acceptar eixa sol·licitud excepcional i plantejar-la a l’Assemblea perquè l’aprove. Seguidament s’aprova per unanimitat amb una abstenció.

QUINT PUNT: PRECS I PREGUNTES

Intervenen diferents membres de l’Assemblea.

La sessió s’alça a les 23.07 hores de la qual cosa com a Secretària estenc la present acta amb el vistiplau del President.

  • WhatsApp Image 2020-07-29 at 22.07.14
  • WhatsApp Image 2020-07-29 at 22.07.14 1
  • WhatsApp Image 2020-07-29 at 22.13.18
  • WhatsApp Image 2020-07-29 at 22.13.18 1
  • WhatsApp Image 2020-07-29 at 22.13.18 2

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte