• Enlace Slider home mascletás (2)

Junta Central Fallera

Resum del Ple de Junta Central Fallera del mes de juliol de 2020

Aquest és el resum del Ple de Junta Central Fallera del mes de juliol de 2020

Acta del Ple de la Junta Central Fallera celebrat a la sala Jubiocio el dia 15 de juliol del 2020 a les 20.00 hores amb la presidència del Sr. Carlos Enrique Galiana Llorens, assistit pel tècnic d’Administració General Sr. Vicente Revert Tapia per delegació del Secretari Administratiu, com a Secretària General la Sra. Carmen Blasco Lucas amb l’assistència dels membres de JCF relacionats al marge.

PRIMER PUNT - APROVACIÓ, SI PROCEDIX, DE L’ACTA ANTERIOR

L’acta és aprovada per assentiment. 

SEGON PUNT - INFORME DE PRESIDÈNCIA

La Presidència agraïx l’assistència a este primer Ple presencial.

Informa que s’ha nomenat com a delegada de Juvenils Inmaculada Mata Martínez.

S’han fet reunions amb les delegacions amb la intenció de tindre un contacte més pròxim amb la realitat de JCF. Es continuaran realitzant.

Es prega que es recorde a les comissions falleres que el 29 de juliol del 2020 acaba el termini per a la justificació de la subvenció de l’enllumenat de carrers i que el 31 de juliol del 2020 finalitza la justificació de la subvenció de falles.

Es demana a les comissions falleres que lleven les banderetes del carrer perquè no mostren una bona imatge de la festa. També es prega que es diga a les empreses que lleven l’enllumenat dels carrers.

S’ha procedit al pagament dels premis del concurs de Teatre i de la Cavalcada del Ninot i les fiances dels Balls al carrer.

L’Ajuntament es farà càrrec de la retirada dels ninots de l’Exposició. S’avisarà perquè els artistes que vullguen puguen retirar-los els.

El 14 de juliol es va realiTzar a Tavernes de la Valldigna la reunió de les juntes locals. S’ha tancat el programa d’activitats que se celebraran. Des de setembre s’obrirà la gestió de les recompenses. El 24 d’octubre el campionat de Falles de Baqueta es realitzarà a Godelleta. La mostra de Teatre faller será l’11d’octubre al teatre del Perelló i aprofitarà per a inaugurar eixe local. Entre octubre i novembre es realitzarà el iv concurs de play-back. Es prepara la iv declaración de Patrimoni de les Juntes Locals. S’està organitzant un curs de formació. A Xàtiva es realitzarà el campionat de truc. La Gala dels Unos serà el 24 d’abril. L’homenatge a les falleres majors de la C. Valenciana es farà per octubre del 2021.

La delegació de falla ha creat una mesa de treball per a estudiar la variació de la inversió de les comissions en les falles a conseqüència de la pandèmia. També se n’ha creat una altra per a estudiar la composició dels jurats de falla i de l’Exposició del Ninot. S’està analitzant el concurs de maquetes infantils i de tallers infantils i també el curs de jurat. S’està preparant un esdeveniment extraordinari. Serà presentat més avant.

La delegació de Patrimoni està preparant el projecte “Patrimoni en Ruta”. Serà un recorregut per diferents localitats per a homenatjar este patrimoni de la humanitat el mes de novembre. Acabarà a València amb una destacada agenda festiva.

La delegació de Patrocinis s’ha posat com a objectius mantindre els patrocinis i buscar-ne també per a les comissions. Es desitja realizar xarrades per a donar ferramentes que ajuden a les falles a trobar patrocinis.

La delegació de Pirotècnia, a través del delegat Víctor Arroyo, informa que JCF participarà en l‘acte d’homenatge a les persones víctimes de la pandèmia que se celebrarà el 23 de juliol. Es dispararan en més de 40 punts de la ciutat conjunts de carcasses. Ha sigut complicat trobar els llocs d’on fer-ho. En alguns sectors resulta impossible com el de Russafa A o complicat com el de Russafa B. S’ha organitzat en pocs dies i per eixa raó no s’ha pogut contactar amb les comissions ni els delegats dels sectors. S’està esperant a l’autorització dels bombers i de la policia. S’ha encarregat l’acte a tres empreses pirotècniques. S’utilitzarà material que tenia contractat JCF. La Presidència convida les comissions falleres a participar-ne.

TERCER PUNT – INFORMES DE VICEPRESIDÈNCIES

La vicepresidència 1a de l’àrea de Festejos i Actes Oficials, Cristina Estévez Mariñas, exposa que el 12 de setembre en el Palau de l’exposició es lliuraran els premis de les falles del 2020 que no es van poder donar. Ells campionats de truc, parxís i dòmino iniciaran la primera fase el 23 d’octubre. El sorteig de la segona fase serà el 29 d’octubre. Les partides es jugaran els dies 7, 8, 14 i 15 de novembre. Les semifinals i la final es realitzarà el 21 i 22 de novembre. Es fa una crida a les comissions falleres que disposen d’un casal amb capacitat per a més de 150 persones i que complisquen les mides sanitàries necessàries per a realitzar els campionats que ho comuniquen a la delegació de Festejos. La marató de futbolí serà el 25 d’octubre. El concurs de play-backs de majors es realitzarà entre desembre i gener. Es convocarà pel mes de setembre.

La Vicepresidenta de l’àrea de Cultura, Publicacions, Arxiu i Biblioteca, Amparo Sospedra Tarazona, exposa que des de la delegació d’Arxiu i Biblioteca es tornarà a donar servici a les comissions falleres a partir de setembre per a la confecció de llibrets d’aniversaris o un altre tema. Per a qualsevol consulta es pot escriure al correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Es recorda a les falles que porten els llibrets a l’arxiu. Des de la delegació de Publicacions informen que volen continuar la línia de projectes iniciats en els anys anteriors. S’han proposat que en el Llibre Faller es tinga en compte el que va suposar l’expansió de la Covid-19 per a la festa d’una manera positiva. Enguany es vol donar un major protagonisme a les falleres majors i als quadres de les comissions. Informa que la delegació de Cultura ha realitzat diverses reunions. La presentació de treballs per al Concurs de Fotografia serà de l’1 al 24 de setembre. S’inaugurarà el 2 d’octubre en el centre comercial Nuevo Centro i estarà exposada fins al 19 d’octubre. Es va realitzar una reunió amb les comissions per a estudiar la viabilitat en este exercici del concurs. Se n’ha valorat la realització d’un alternatiu que substituïsca enguany a este. El 21 de juliol es realitzarà una reunió per preparar l’actual edició del concurs de teatre. S’està preparant l’inici del curs de l’Escola de tabal i Dolçaina. S’està preparant l’exhibició de balls de carrer. Es tindrà en compte els grups que no pogueren actuar per la declaració de l’estat d’alarma. Finalment exposa que totes les activitats planificades es realitzaran sempre que la situació sanitària ho permeta.

La Vicepresidenta 3a de les àrees de Comunicació, Solidaritat i Inclusió, María Tomás López, exposa que la delegació de Comunicació ha realitzat tres reunions amb els mitjans de comunicació per a millorar les relacions. Es vol recuperar els cursos per a responsables de comunicació de les falles. Es realitzaran a partir de l’última setmana de setembre. Des de la delegació de Solidaritat i Inclusió es continuarà treballant en la línia dels anys anteriors. Ara s’ha incorporat l’àrea d’Inclusió. Es volen promoure xarrades i també es desitja conéixer les necessitats inclusives que té cada comissió. Es vol fer una crida a les persones que desitgen participar en forma de voluntariat per a actes concrets. La Gala de la Solidaritat no es va realitzar en l’anterior exercici i es vol recuperar enguany. Els premis Caliu atorgats per l’ajuntament de València no es pogueren lliurar l’exercici anterior i es vol repartir els diners dels premis entre les comissions a partir d’unes bases especials que realitzaran.

La vicepresidenta 4a de l’àrea de Protocol, Lucía Morales López, informa que les agendes de les Falleres Majors i de les Corts d’Honor estan obertes. Es prega que qualsevol sol·licitud d’assistència es faça amb 15 dies d’antelació. Ja s’ha assistit a diversos actes.

La vicepresidenta 5a de les àrees d’Infantils, Joventut i Esports, Inmaculada Guerrero Bolinches, exposa que es troba contenta de retrobar-se novament en els Plens i les assemblees des de la junta directiva. Comunica que des de la delegació d’Esports s’han fet reunions amb la Federació de Pilota Valenciana, la Fundació Trinidad Alfonso i l’Alqueria del Bàsquet. En este exercici es volen fer exhibicions d’esports adaptats i cursos d’iniciació a l’esport. Es desitja ampliar les categories infantil, femenina i juvenil. El 25 de juliol es realitzarà per al món faller unes jornades de portes obertes en l’Alqueria del Bàsquet. Les preinscripcions per als campionats esportius, menys el futbol 7, es realitzaran fins al 30 de juliol. Per al futbol 7 es vol fer protagonista de l’esport als juvenils. Es desitja llançar píndoles d’activitats anunciades per jugadors destacats o per antigues falleres majors, entre altres personatges públics l’11 d’octubre. Des de la delegació de Juvenils es vol llançar un concurs d’influencers que siga la imatge de la joventut de JCF. Es pretenen també organitzar activitats relacionades amb diversos àmbits que resulten atractives com ara l’ecologia, o la tecnologia. Des de la delegació d’Infantils s’ha preparat el campionat d’escacs per al 4 d’octubre en el casal de la falla Duc de Gaeta – Pobla de Farnals. El campionat de futbolí es farà el 18 d’octubre en el casal de la falla pare Urbano. En el mes d’octubre es convocarà el concurs de Betlems. El 50 Concurs de dibuix infantil es realitzarà pel mes de novembre a la plaça de l’Ajuntament. La temàtica serà la realització de postals de Nadal. Els dibuixos guanyadors seran la imatge de les targetes de Nadal de JCF. El concurs de maquetes infantils de falla es diferenciarà del d’adults- Estes s’exposaran en la fira Expojove. Acaba les seues paraules amb un aplaudiment com a símbol de rencontre i del fet que la festa fallera continua caminant.

La Presidència dona les gràcies a totes les delegacions pel treball que està realitzant. Recorda que el 16 de juliol en el Centre “la Petxina” es presentaran els projectes de les falles municipals. També informa que està en marxa l’organització del concurs del cartell faller del 2021. Els projectes es presentaran entre el 21 i 27 de juliol. Finalment comunica que les tres falles de la secció especial que hagueren d’incinerar part de les seues falles de l’exercici anterior que rebran una subvenció especial del 25%.

QUART PUNT – APROVACIÓ. SI PROCEDIX, DE L’HORARI D’OFRENES PER AL 2021.

Secretaria General proposa mantindre l’horari de desfilada de les comissions falleres en l’ofrena de l’any 2020 per al 2021. És aprovat per assentiment que passe a l’Assemblea de Presidents i Presidentes perquè siga aprovat definitivament.

QUINT PUNT – PRECS I PREGUNTES

Es realitzen diverses preguntes per part dels membres del Ple.

La sessió s’alça a les 20.55 hores de la qual cosa com a Secretària estenc la present acta amb el vistiplau del President.

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte