• Enlace Slider home mascletás (7)

Junta Central Fallera

Mesures de seguretat casals fallers tipus B

Els casals poden tindre una ocupació que no excedisca del 75% del total del seu aforament inicial, sempre que es respecte la distància mínima de seguretat interpersonal

Després de la consulta realitzada al Regidor de Policia Local de València, sobre les mesures a adoptar per al control d'aforament en els Casals (locals fallers) tipus B, vos informem que des de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències de la Generalitat Valenciana ens traslladen el següent:

Els casals fallers tipus B no són establiments públics subjectes a la Llei 14/2010, de 3 de desembre, d'Espectacles valenciana ja que no són locals oberts a la pública concurrència. Per contra són locals de concurrència restringida a, sobretot, fallers i familiars (art. 2 Decret 28/2011, de 18 de març). L'expressió "convidats" ha d'interpretar-se en sentit restrictiu no considerant-se com a equivalent a l'obertura a la lliure concurrència (circumstància que sí que es dóna en les seus tipus C).

En este context, el lògic seria aplicar la regulació relativa al dret de reunió quant al nombre de persones que pogueren entrar en la seu (20) i la seua distància social. No obstant això, tenint en compte la realitat d'estes seus on s'efectuen menjars, sopars de germanor, reunions i equivalents, no és menys cert que se'ls pot aplicar (per analogia) les regles com un local d'hostaleria o de reunions socials.

D'esta manera, una seu social, si està aforada, pot perfectament tindre en el seu interior un nombre de persones que no excedisca del 75% del total del seu aforament inicial, tindre taules o agrupacions de taules a una distància física de dos metres, i estes contindre el nombre de persones "permetent que es respecte la distància mínima de seguretat interpersonal".

Si la seu no està aforada, caldrà calcular en primer lloc quantes persones caben en funció de la seua superfície útil i computant si estan assegudes o dempeus per a després calcular el percentatge del 75% i altres condicions.

En tot cas, la regla fonamental ha de ser la de no situar més gent en la seu que la que permeta mantindre una distància interpersonal de seguretat i reduir l'aforament fins que esta distància puga complir-se d'acord amb les normes generals de seguretat emanades tant per l'Estat com per la CV.

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte