• Enlace Slider home mascletás (8)

Junta Central Fallera

  • Inici
  • JCF
  • Secretaria
  • Resum de l’Assemblea de Presidentes i Presidents de Falla maig de 2020

Resum de l’Assemblea de Presidentes i Presidents de Falla maig de 2020

Aquest és el resum de l’Assemblea de Presidentes i Presidents de Falla del mes de maig de 2020

Acta de l’Assemblea General Ordinària de Presidents i Presidentes de Falla celebrada telemàticament el dimarts 26 de maig del 2020 a les 20.00 hores amb la presidència del Sr. Carlos Enrique Galiana Llorens, com a Secretari General el Sr. Joaquim Garcia Ortells i amb l’assistència dels representants de les comissions falleres relacionats al marge d’acord amb els punts de l’orde del dia establits en la convocatòria.

PRIMER PUNT: PROPOSTA AUTORITZAR PARTICIPACIÓ A DISTANCIA EN L’ASSEMBLEA

És aprovada per assentiment.

Seguidament la Presidència demana un minut de silenci per totes les persones que han faltat per la COVID-19 i especialment pels fallers i falleres. Fa arribar una forta abraçada als familiars i amistats de les víctimes.

SEGON PUNT: APROVACIÓ, SI ESCAU, DE L’ACTA ANTERIOR.

Són aprovades per assentiment les actes de l’Assemblea del 25 de febrer del 2020 i de la consulta convocada entre el 13 i el 15 de maig del 2020.

TERCER PUNT: INFORMACIÓ DE PRESIDÈNCIA

La Presidència manifesta que entre les primeres preguntes que li feren els periodistes, en fer-se càrrec de la presidència de JCF, va ser quin acte esperava amb més il·lusió. Va dir que les assemblees de presidents i presidentes, encara que no imaginava que ho faria en esta situació tan especial. Esmenta que ha sigut president de la comissió fallera Sevilla – Dénia i que es va caracteritzar per ser un batallador en l’Assemblea. De segur que l’aleshores president de Junta Central Fallera, i ara amic. Francisco Lledó, en recordarà més d’una intervenció. Ara, com a nou President de JCF, demana als components de l’Assemblea que siguen batalladors i incòmodes però des del respecte. Desitja que, després d’acabada cada reunió, impere la germanor fallera en el carrer. Avança que no ho sap tot però que té un compromís total amb la festa. Sap la responsabilitat que suposa presidir una comissió i està convençut que es faran, quan tot açò passe, les millors falles. Les comissions tindran tot el seu suport per a superar esta situació especial que no ha creat ell.

Seguidament recorda que cal entregar ja els censos per Secretaria Virtual, Recorda que l’Ajuntament té el web https://coronavirus.valencia.es/ on es pot consultar la normativa en l’estat d’alarma en cada moment.

Finalment dona les gràcies a l’actual directiva per com li ha rebut estos dies, als membres de JCF i a les entitats falleres. Agraïx l’actuació dels representants fallers que l’11 de març s’uniren amb l’Ajuntament per a ajornar la festa i que feren possible, amb la ràpida presa de decisions, l’augment de la subvenció municipal al 37,5%. Lamenta no haver pogut ajudar a les falles de JCF que pertanyen a una altra població, ja que no té competències per a realitzar-ho.

En pocs dies es constituirà l’Assemblea per a l’actual exercici. Felicita les persones que repetiran en el càrrec i tornaran a estar en l’Assemblea. Als qui no continuen, els dona les gràcies perquè des d’ara passaran a formar part de la història de les falles en majúscula.

QUART PUNT: APROVACIÓ, SI ESCAU, DE LA MEMÒRIA LITERARIA

La memòria literària de l’exercici 2019 – 20 és aprovada per assentiment.

CINQUÉ PUNT: INFORMACIÓ RESULTATS VOTACIONS

La Presidència informa que el 15 de maig del 2020 va tancar-se la consulta realitzada als membres de l’Assemblea de Presidents i Presidents de falla des del 13 de maig del 2020. A la pregunta relativa a la celebració de les pròximes falles el març de 2021 van contestar 342 persones. El resultat fou: 338 vots sí, 3 vots no i 1 vot en blanc. A la pregunta relativa a la continuació de les Falleres majors i les Corts d’Honor per a l’exercici 2020-21 van contestar 341 persones. El resultat fou: 339 vots sí, 1 vot no i 2 vots en blanc. En total va votar el 90% dels membres de l’Assemblea de Presidents i Presidentes de Falla.

La Presidència manifesta que va enviar una carta en la qual va proposar un pla de treball per als dos exercicis fallers. En este temps s’establiran uns requisits i compromisos econòmics. En pocs dies arribarà la nova normativa, on s’establiran les bases per a sol·licitar la subvenció de falla en els dos pròxims exercicis. Enguany l’Ajuntament ha fet un gran esforç en augmentar la subvenció a la falla del 25% al 37,5%. Ara s’ha estudiat que en l’actual exercici els artistes fallers es podrien quedar sense treball i que no es pot tornar a subvencionar una falla subvencionada en el 2020. L’Ajuntament té l’obligació de preservar la falla perquè és un element essencial d’esta festa que és patrimoni immaterial de la humanitat. Per eixe motiu, en estos dos exercicis, continuarà subvencionant el 25% del pressupost de la falla, malgrat la gran crisi que s’està patint. El requisit que s’establirà és que cal gastar-se com a mínim el 75% del pressupost que s’ha gastat per a la falla en l’exercici 2019 – 20 en els dos següents exercicis. Així, per exemple, si enguany una falla li ha costat a una comissió 10.000 euros, com a mínim haurà de gastar-ne 7.500 en els dos exercicis futurs. Suposa que en dos anualitats se n’haura de gastar 15.000, és a dir 5.000 menys del que aproximadament se n’haguera gastat en condicions normals. Així, es reconeix l’especial situació per la qual estan passant les comissions falleres i alhora s’assegura que els artistes fallers continuaran tenint treball i creant. No serà obligatori presentar-se a eixa subvenció. Les comissions hauran d’estudiar, si els interessa fer-ho. Aquelles que no es presenten per a la subvenció este exercici, tampoc podran fer-ho per al pròxim. Així es protegirà l’ofici i la festa. Tota la informació és orientativa, ja que actualment està treballant-se en les bases definitives des de l’Ajuntament. Pròximament es farà arribar la normativa definitiva.

SISÉ PUNT: DISSOLUCIÓ REGLAMENTÀRIA DE JUNTA CENTRAL FALLERA

La Presidència declara dissolta l’Assemblea de Presidents i Presidentes de falla de l’exercici 2019-20.

SETÉ PUNT: PRECS I PREGUNTES

34 membres de l’Assemblea intervenen. La sessió s’alçà a les 22.39 hores de la nit.

Fallas
Junta Central Fallera
Avenida de la Plata 117
46006 Valencia (ESPAÑA)
Teléfono 963 521 730
Horario: 17h a 20h

Junta Central Fallera informa sobre l'ús de les cookies en la seua pàgina web.

Llegir més

Accepte